KAHVILA VENNY, KUPPI KAHVIA TAI LOUNAS AINUTLAATUISESSA MILJÖÖSSÄ


Sain ilokseni kutsun Keski-Uudenmaan Kublon bloggaajana tulla tutustumaan Järvepään Ratsastuskeskus Ainon yhteydessä sijaitsevaan kahvila Vennyyn.

Vaikka kyseinen kahvila sijaitseekin ihan kotinurkilla, oli tämä ensimmäinen käyntini kohteessa, no mies sitä vastoin on siellä muutamia kertoja käynyt lounastamassa.
Saavuin paikalle muutamaa minuuttia ennen ovien avautumista (10.30) ja samalla paikalle kurvasi kiireisenä ravintolapäällikkö Satu Seidler viimeisten lounastarjottavien kera. Kiireisenä siksi, että edellinen viikonloppu tai oikeammin 4 päivää oli vaatinut huiman ponnistuksen aamusta iltamyöhään. Ratsastuskeskuksessa oli järjestetty kansainvälinen Aino Masters estekilpailu jo viidennettä kertaa. Hevosia kilpailuun oli osallistunut 120, katsojia reilut 800 ja rahapalkintojen arvo noin 50.000 euroa. Se miksi kerron sinulle tästä niin tarkkaan, on juuri se juttu, joka tekee kahvila Vennystä niin poikkeuksellisen.
Kahvila on sijoitettu keskelle ratsastuskeskus Ainoa. Kummankin puolen kahvilaa voit katsella maneeseihin ja siellä harjoitteleviin/kilpaileviin hevosiin sekä niiden kouluttajia ja ratsastajia. Todella poikkeuksellista, vai mitä! Onneksi myös minulla kävi tuuri ja näin tällä vierailulla uljaan hevosen ratsastajansa kera harjoittelemassa... on se mahtavaa katseltavaa <3.Nokkamiehet Oy on vastannut kahvilan toiminnasta tammikuusta 2018 lähtien eli kyseessä on sama yritys, joka pyörittää myös kesäkahvila Tervanokan Satamaa, heidän hampurilaisille iso peukku, tulispa jo kesä.

Kahvila on avoinna arkisin puoli yhdestätoista aina kello ilta seitsemään sekä tarpeen mukaan.  Vakituisia työntekijöitä yrityksessä on kolme ja määrä moninkertaistuu tapahtumien aikaan.Päivittäin lounasta tarjotaan 10.30-14.00 välisenä aikana ja vaihtoehtoja löytyy kaksi, joista toinen on aina keitto. Pääsääntöisesti lounaat ovat laktoosittomia ja myös gluteenittomuus on hyvin huomioitu.Kahvilaan mahtuu kerrallaan noin 40 asiakasta ja tarvittaessa heillä on käytössä vähintään saman verran tilaa yläkerrassa. Kesällä lisätilaa tarjoaa viihtyisä terassi. Kahvilalla on anniskeluoikeudet.


                ravintolapäällikkö Satu Seidler

Lounaita myydään normipäivinä 40-50 annosta, mutta esim. viiden euron tempaushintaisia lounaita myytiin peräti 300/päivä parin viikon ajan.Lounaat tulevat pääsääntöisesti Honkarakenteen tuotantokeittiöstä, oman keittiön ollessa niin pieni.  Kuitenkin yksityistilaisuuksiin keittiö valmistaa tarjottavat paikan päällä.  Myös leivonnaiset kahvila valmistaa itse leipuri Hanna Pihlajan (entinen Kinuskillan leipuri) taivavilla käsillä, joten varmasti herkkuja löytyy moneen makuun.Vennyssä voi ja järjestetäänkin paljon myös yksityistilaisuuksia. 

Yhdistykset käyttävät tilaa kokouksiinsa, yksityishenkilöt syntymäpäivien juhlintaan, mutta oletko jo kuullut lasten keppiheppasynttäreistä? Tämä viimeinen kuulosti mielestäni ihan mielettömältä, pikkupurtavien ohella osallistujat pääsevät oikeaan maneesiin keppihevostelemaan valmiiksi mietityn ohjelman mukaan, saisinpa kutsun näihin juhliin.

Ratsastuksenkeskuksesta löytyy myös vuokrattavat saunatilat, jossa on varmasti maailman ainoa näköala suoraa saunan lauteilta maneesiin, VAU!
Jos arkisin et ehdi lounaalle, niin varaa aikaa viikonloppuna koko perheelle kahvin/virvoitusjuomien/jätskin/leivonnaisten merkeissä, sillä näiden herkkujen ohella, saat nauttia ratsastuskeskus Ainon monista ilmaistapahtumista, kuten esim 12.-14.4. järjestettävästä 3-tason estekilpailusta.

Uskon, että vierailu  kahvilaVennyssä on monen heppahullun mieleen.Lopuksi on pakko kertoa myös sinulle, mitä kuulin keskuksen perustajalta/omistajalta Erkki Siltalalta itseltään tulevista tapahtumista, joihin kuuluu perinteisten hevoskilpailujen ohella mm. musiikkikonsertteja, koiranäyttelyt ja peräti Äiti Ammanin vierailu.8 kommenttia:

 1. Voi miten kiva paikka ja ihanan näköisiä herkkuja! Tällaisessa paikassa herkutteluhetket kyllä maistuu:)♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin, mä tiedän jo muutaman ystäväni, jonka taatusti vien tuonne vierailulle. Uskon, että tulevat "hulluiksi" :).

   Poista
 2. Onpa viihtyisän näköinen paikka. Heti silmät meni tuon juustokakun suuntaan :)
  Kivaa loppuviikkoa sinulle Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain Outi, kiva paikka herkutella ja samalla katsella upeita hevosia :).

   Poista
 3. Tämähän olisi kiva vierailupaikka minlle ruoan ja hevosten ystävänä. Olen ollut aikoinani tallilla töissäkin ja reissannut hevosten kanssa Etelä-Ranskaa myöden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuli ehdottomasti vierailun arvoinen kohde varsinkin sinulle, hevostytölle ja huomasithan, että siellä koko ajan tapahtumia hevosurheilun ympärillä.

   Poista
 4. Voi, tuonne pitäisi mennä. On pelkkää saamattomuutta, kun vain puhutaan, vaikka asutaan melkein naapurissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ehdottomasti, kahvila Vennyssä on paitsi hyvien tuotteiden lisäksi niin paljon nähtävää :).

   Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä