Näin keväällä parhaimpaan parsa-aikaan sitä tulee syötyä
lähes päivittäin. Toki siitä valmistettu syötävä vaihtelee paljonkin.
Tällä kertaa parsa päätyi arkisen illallisen muodossa
keittoon.
Paahdoin kuitenkin parsan uunissa (onnistuu varmasti
myös grillissä) ennen keittoon laittoa. Mielestäni silloin se saa hiukan
vahvemman maun. Kaveriksi uuniin laitoin pari valkosipulinkynttä, mutta
rehellisyyden nimissä on kyllä myönnettävä, että se vei itse parsalta turhan
paljon makua, joten suosittelen laittamaan korkeintaan yhden kynnen mukaan.
Muuten keitto oli kyllä taas niin suunmukaista ja pieni
määrä tuoretta pinaattia antoi keitolle aivan ihastuttavan kevään vihreän
värin.
Tämä ruoka kuuluu sarjaan nopea ja helppo arkiateria,
mutta toki tämä käy yhtälailla juhlapöytään.
PAAHDETTU PARSA-PINAATTIKEITTO 4:LLE
Raaka-aineet:
- nippu vihreää parsaa
- (1-2 valkosipulinkynttä)
- 1,5 rkl öljyä
- suolaa, pippuria
- 50g tuoretta pinaattia
- 2 dl kermaa
- 100g maustamatonta tuorejuustoa
- 6 dl vettä
- 1 kasvis/kanafondi
- ½ sitruunanmehu sekä sitruunankuorta raastettuna
- päälle paahdettuja siemeniä, parsankukintoja, kukkia
OHJE:
Aseta uunin lämpötilaksi 220 astetta.
Huuhtele parsat, katko kova pää pois ja ota noin 6 kukintoa sivuun koristelua varten(riittää 4 cm pätkät).
Lado parsat alumiinifolion päälle uunivuokaan. Ripottele
päälle suolaa ja pippuria, jos käytät valkosipulinkynsiä, murskaa niitä
parsojen päälle. Ripottele myös 1,5 rkl öljyä ja paahda parsoja noin 10
minuuttia uunissa.
Mittaa sillä välin 6 dl vettä kattilaan ja liuota fondi
siihen.
Mittaa tehosekoittimeen 50 g pinaattia, 2 dl kermaa sekä 100 g
tuorejuustoa. Kun parsat ovat paahtuneet, lisää ne tehosekoittimeen ja aja
keitto soseeksi.
Kaada sose kattilaan kasvis/kanaliemen joukkoon ja kuumenna
keitto. Purista joukkoon ½ sitruuna sekä raastettu kuori.
Maista suola ja pippuri (valkopippuri).
Leikkaa sivuun jätetyt parsan kukinnot puoliksi ja
koristele annos niillä sekä paahdetuilla siemenillä (yrteillä, kukilla,
krutongeilla).
Ps. Tämä keitto maistuu myös kylmänä kuumana kesäpäivänä.
Kaksi omaa herkkua yhdessä, pinaatti ja parsa <3 Että osaakin näyttää hyvältä!
VastaaPoistaKaunista loppuviikkoa sinulle Sari <3
Joo Outi, tää on oikea tehosoppa, maistuis varmaan Kippari Kallellekin :D.
PoistaAurinkoista viikonloppua myös sinulle <3.
Onpa upean sävyinen keitto🌱 Näin keväisin ja kesällä tietysti rakastan kylmiä keittoja ja tämänhän voi tosiaan tarjita viilennettynäkin
VastaaPoistaKiitos paljon Tuuli ja tosiaan tuo pinaatti antoi keiton värille upean lisä sävyn.
PoistaHauskaa vappua sinulle :).
Wow! Excellent post. Thanks for sharing with us..we provide the best image manipulation service at a competitive price
VastaaPoistaimage manipulation service