Näin parsa-aikana sitä tulee tungettua joka paikkaan, ai
miksi, no siksi, kun parsat ovat vaan niin hyviä.
Viime perjantaina tuo vihreä herkku sai kunnian koristaa ja maustaa
pizzaa, eikä ihan mitä tahansa pizzaa, sillä tämän pizzan se juju piilee paitsi
itse parsassa, niin tuossa hurmaavan herkullisessa kastikkeessa.
Ja juu ei, kastike ei ole tomaatista, vaan turkkilaisen
jogurtin ja artisokkapyreen yhdistelmä. Tämä on niin hyvää, että syön sitä välillä
dippikasvistenkin kera.
tässä Cittarin versio, Lidl:n oma kuuluu Deluxe valikoimaan
Kastike ei kuitenkaan ole liian aromikas, joten se jättää
tilaa myös hennoille parsoille.
Suolaisuutta tulee muutamasta siivusta Serranon kinkkua
ja lisäksi päälle laitetaan vielä mozzarellaa, herkkusieniä sekä punasipulia.
Ohjeesta saat 3 ihan kivan kokoista pizzaa tai yhden uunipellillisen.
Ja kasvispizzaa, kun jätä kinkun pois.
PARSAPIZZA
Pohja:
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 pussi kuivahiivaa (11g)
- 1 tl suolaa
- 2 dl vettä
- 5 rkl öljyä
Sekoita kuivahiiva vehnäjauhojen sekaan. Lämmitä vesi 42
asteiseksi ja lisää joukkoon suola. Sekoita jauhoseos vähitellen veteen ja lopuksi lisää öljy.
Anna nousta vähintään 40 minuuttia.
Valmistele sillä välin kastike sekä täytteet.
Pizzakastike:
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- 3-4 rkl artisokkapyrettä (ainakin Cittarista ja Lidlistä löytyy)
- noin 10 kpl basilikanlehtiä hienonnettuna
- 2-3 valkosipulinkynttä raastettuna
Pizza täytteet:
- ½ nippua vihreitä tankoparsoja
- 3-4 siivua Serranon kinkkua
- 4-6 isoa herkkusientä
- 1 punasipuli viipaleina
- 1 pallo tuoretta mozzarellaa
- 200g raastettua mozzarellajuustoa
Leikkaa kovat päät pois parsoista ja vedä kuorimaveitsellä
lastuja parsoista, varo leikkaamasta kukintoon asti, ks. kuva.
Siivuta herkkusienet ja punasipuli. Revi kinkku pieniksi
paloiksi.
Aseta uunin lämpötilaksi250 astetta.
Jaa taikina jauhotetulla leivonta-alustalla 3 osaan ja
kauli pohjat muutaman millin paksuisiksi tai kauli yksi iso pohja. Laita
pohjat leivinpaperin päälle.
Jaa pizzakastike pohjille ja ripottele päälle sitten
mozzarella juustoraaste.
Ripottele sinne tänne parsalastuja, herkkusienen sekä
sipulin viipaleita, lisää vielä kinkkua ja pitkät parsan kukinto-osat.
Revi mozzarellapallosta pieniä paloja kunkin pizzan päälle
(noin 3/pizza).
Ripottele päälle vielä hyvää oliiviöljyä.
Paista pizzoja noin 10 minuuttia uunin keskitasolla.
Päälle voit ripotella vielä hyvää oliiviöljyä sekä tuoreita
basilikanlehtiä.
Tuon artisokkapyreen lopun voit esim. käyttää leivän päällä sellaisenaan tai muussa leivonnassa.
En olekaan testannut parsaa pizzassa, näyttää kyllä hyvältä. Lehtikaalia olen juustopizzaan laittanut ja se oli älyttömän hyvää!
VastaaPoistaIhanaa viikkoa sinulle Sari <3
Outi sun pitää ensitilassa kokeilla tuo parsaa sinne pizzan päälle, on nimittäin sen verran hyvää :).
PoistaMukavaa aurinkoista päivää sinulle <3.
Kylläpäs näyttää hyvältä!
VastaaPoistaHeissan Pätsy ja kaunis kiitos sinulle <3. Tää pizza oli kyllä hurjan hyvää.
PoistaOi nam! Ihana ja erilainen pizza. Pitäisi itsekin aloittaa parsakausi, en ole vielä yhtään ostanut.
VastaaPoistaHeissan Kaura <3, kiitos paljon <3. Heh heh, mä oon ostanut jo varmaan yli 20 nippua, meillä syödään parsaa vähintää 2 kertaa viikossa.
PoistaAaah! Rakastan parsaa ja artisokkaa! Tän on pakko olla ihan mun juttu <3 Nam!
VastaaPoistaHeissan Tiina ja kaunis kiitos <3. Joo... parsa ja artisokka kuuluu yhteen, loistava makupari.
PoistaKuljeskelin täällä pitkin blogi polkuja ja löysin tänne sinun blokiin, jossa en ole koskaan käynyt. Luin postauksesi ja NAM, päätin heti tänne jään seuraamaan blogiasi ja liityinpä samantien lukijaksesikin.
VastaaPoistaMinäkin tykkään parsasta, mutta pizzaan en ole ikinä niitä kokeillut. No teen ohjeellasi glut. version jonakin pääsiäis iltana, ehkä huomenna.
Tuleppas käymään kylässä aurinkokujallakin.
Rauhallista ja iloista pääsiäis aikaa sulle.
Mukavaa kun löysit tänne ja ehdottomasti suosittelen sinulle tätä pizzaa. Oikein hyvää pääsiäistä myös sinulle ❤️
PoistaThank you so much for the detailed article.Thanks again.
VastaaPoistaTätähän on pakko kokeilla kun niin kehutaan :)
VastaaPoistaHei, onpa kiva kuulla ja tuo artisokkapyree tekee kyllä tästä pizzasta niin herkullisen :)
PoistaMeilläkin tehtiin parsapizzaa viikonloppuna, mutta ei se näin hyvältä näyttänyt! Ihan uusi juttu tuo artisokkapyree! Nams!
VastaaPoista