Kevään vihreä nautinto, parsaa kesäkurpitsaveneissä, avokadomoussea ja kuorittuja katkarapuja


Koska olen hulluna vihreään parsaan ja koska nurmikko ei viherrä vieläkään! Piti vihreys laittaa esille ruokapöytään.






Parsasta on tullut väännettyä tänä kuluvana kuukautena ihan kaikkea. Sitä on ollut piiraissa, keitoissa, lisukkeena, grillattuna ja ihan vaan keitettynä.





Parsan värikin on niin houkutteleva, kevään ihana vihreä.

Iltapalaksi tällä kertaa kevyemmin kesäkurpitsan kera.









  Myös vishy piti maustaa vihreillä eli kurkkua ja kiiwiä



Näitä voit tarjota myös alkupalaksi.



VIHREÄÄ PARSAA KESÄKURPITSAVENEISSÄ AVOKADOMOUSSEA JA KUORITTUJA KATKARAPUJA


Raaka-aineet:

  • nippu vihreää parsaa
  • Kesäkurpitsaa
  • 2 avokadoa
  • 1 pussi kuorimattomia katkarapuja (toki voit käyttää valmiiksi kuorittujakin, mutta maku parempi noissa kuorimattomissa)
  • ½ limen mehu
  • 100 g Creme Fraichea
  • suolaa, mustapippuria, cayennepippuria
  • nippu ruohosipulia
  • öljyä



OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 200.

Pese ja puolita kesäkurpitsat. Kaavi lusikalla kesäkurpitsan sisusta pois (voit käyttää vaikka viher smoothieen).

Laita kesäkurpitsan puolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille. Ripauta tilkka öljyä sekä suolaa pinnalle. Paista uunissa noin 15-20 minuuttia.

Kuori sulaneet katkaravut.

Valmista parsat, leikkaa kova pää pois ja kuori kuorimaveitsellä pintaa. Laita isoon kattilaan suolalla maustettuun veteen kiehumaan ja keitä parsoja noin 3 minuuttia, jäähdytä.

Halkaise avokadot, ota lusikalla liha ja laita tehosekoittimeen yhdessä creme fraichen sekä ½ limen mehun ja ½ ruohosipulinipun kanssa. Aja soseeksi. Mausta suolalla, mustapippurilla sekä ripauksella cayennepippuria.

Kokoa annos. Laita kesäkurpitsan puolikas lautaselle.

Lusikoi avokadomoussea päälle ja lisää keitetyt parsat.

lisää lopuksi kuorittuja katkarapuja.

Jos haluat täysin kasvisruokana niin lisää katkarapujen tilalle vaikka silmusalaatin parsakaali versoja.

Nautiskele ja anna silmän levätä tässä ihanassa vihreässä annoksessa.

Oli pakko käydä naapurin puolella kuvaamassa, sillä aidan takana on aina vihreämpää :D






 Toivottavasti se vihreys tulee pian myös luontoon.

7 kommenttia:

  1. Ihanan raikkaita! Kuinkanhan kävisi jos kesäkurpitsan sisuksen käyttäisi avokadomoussessa. Osaatko arvioida? Voi olla, että mousse vetistysi turhaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vetistyisi, ensin ajattelin itsekin käyttää siihen, mutta järki sanoi ei, kesis on niin vetinen, joten se päätyi smoothieen, ei onneksi hukkaan.

      Poista
  2. Voi että näitä sun kuvia....kuola alkaa valua. Ihanaa vappua sinne, ihana!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan toinen ihanainen ja Hauskaa Vappua myös sinulle!

      Poista
  3. Olen ihan kateellinen sinulle Sari! Olet ihan ilmiömäinen kokkaaja ja ruokien valokuvaaja. Miten saisin edes ripauksen taidoistasi itsellenikin <3?

    Ihanaa vapun aikaa: satoi tai paistoi!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kauniisti olet kirjoittanut Rouva Sananen, olipa ihana lukea tämä jättämäsi viesti <3. Kaunis kiitos ja Hauskaa Vappua myös sinulle :)

      Poista
  4. Oijoi miten upeita kuvia ja makuja taas, Sari. Olet ilmiömäinen kokkaaja ja valokuvaaja!❤

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä