Koska olen hulluna vihreään parsaan ja koska nurmikko ei
viherrä vieläkään! Piti vihreys laittaa esille ruokapöytään.
Parsasta on tullut väännettyä tänä kuluvana kuukautena ihan
kaikkea. Sitä on ollut piiraissa, keitoissa, lisukkeena, grillattuna ja ihan
vaan keitettynä.
Parsan värikin on niin houkutteleva, kevään ihana vihreä.
Iltapalaksi tällä kertaa kevyemmin kesäkurpitsan kera.
Näitä voit tarjota myös alkupalaksi.
VIHREÄÄ PARSAA KESÄKURPITSAVENEISSÄ AVOKADOMOUSSEA JA KUORITTUJA KATKARAPUJA
Raaka-aineet:
- nippu vihreää parsaa
- Kesäkurpitsaa
- 2 avokadoa
- 1 pussi kuorimattomia katkarapuja (toki voit käyttää valmiiksi kuorittujakin, mutta maku parempi noissa kuorimattomissa)
- ½ limen mehu
- 100 g Creme Fraichea
- suolaa, mustapippuria, cayennepippuria
- nippu ruohosipulia
- öljyä
OHJE:
Aseta uunin lämpötilaksi 200.
Pese ja puolita kesäkurpitsat. Kaavi lusikalla
kesäkurpitsan sisusta pois (voit käyttää vaikka viher smoothieen).
Laita kesäkurpitsan puolikkaat leivinpaperin päälle
uunipellille. Ripauta tilkka öljyä sekä suolaa pinnalle. Paista uunissa noin
15-20 minuuttia.
Kuori sulaneet katkaravut.
Valmista parsat, leikkaa kova pää pois ja kuori
kuorimaveitsellä pintaa. Laita isoon kattilaan suolalla maustettuun veteen kiehumaan ja keitä parsoja noin 3 minuuttia, jäähdytä.
Halkaise avokadot, ota lusikalla liha ja laita
tehosekoittimeen yhdessä creme fraichen sekä ½ limen mehun ja ½ ruohosipulinipun
kanssa. Aja soseeksi. Mausta suolalla, mustapippurilla sekä ripauksella
cayennepippuria.
Kokoa annos. Laita kesäkurpitsan puolikas lautaselle.
Lusikoi avokadomoussea päälle ja lisää keitetyt parsat.
lisää lopuksi kuorittuja katkarapuja.
Jos haluat täysin kasvisruokana niin lisää katkarapujen tilalle vaikka silmusalaatin parsakaali versoja.
Ihanan raikkaita! Kuinkanhan kävisi jos kesäkurpitsan sisuksen käyttäisi avokadomoussessa. Osaatko arvioida? Voi olla, että mousse vetistysi turhaan.
VastaaPoistaJoo, vetistyisi, ensin ajattelin itsekin käyttää siihen, mutta järki sanoi ei, kesis on niin vetinen, joten se päätyi smoothieen, ei onneksi hukkaan.
PoistaVoi että näitä sun kuvia....kuola alkaa valua. Ihanaa vappua sinne, ihana!!
VastaaPoistaHeissan toinen ihanainen ja Hauskaa Vappua myös sinulle!
PoistaOlen ihan kateellinen sinulle Sari! Olet ihan ilmiömäinen kokkaaja ja ruokien valokuvaaja. Miten saisin edes ripauksen taidoistasi itsellenikin <3?
VastaaPoistaIhanaa vapun aikaa: satoi tai paistoi!!!
Voi miten kauniisti olet kirjoittanut Rouva Sananen, olipa ihana lukea tämä jättämäsi viesti <3. Kaunis kiitos ja Hauskaa Vappua myös sinulle :)
PoistaOijoi miten upeita kuvia ja makuja taas, Sari. Olet ilmiömäinen kokkaaja ja valokuvaaja!❤
VastaaPoista