PÄÄSIÄISEKSI PASHAPIIRAKKAA




Tehdäänkö teillä pääsiäisenä pashaa? Minä meinasin ratkaista kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja tein leivonnaisen ja pashan samalla kertaa.

Tätä pashapiirakkaa maustaa niin rahka, kuohukerma, sitruunankuoret ja mehu sekä mantelilastut ja vaniljasokeri.




Päällä kirpeyttä ja raikkautta antamassa on passionhedelmää ja mangoa. Passionhedelmä on toiselta nimeltään kärsimyshedelmä eli Pääsiäisen teemaan sopiva valinta.

Käytin irtopohjavuokaa, joten piiraan saa helposti tarjottimelle, mutta voit toki tarjota sen suoraan vuoasta.



PÄÄSIÄISEN PASHAPIIRAKKA

Raaka-aineet isolle piirakalle (26-30 cm)

Pohja:

  • 4,8 dl vehnäjauhoja
  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl sokeria
  • 4-6 rkl kylmää vettä
  • Vuokasprayta voiteluun


Täyte:

  • 5 dl kuohukermaa
  • 250 g rahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 50 g mantelilastuja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 iso sitruunankuori raastettuna
  • 2,5 rkl sitruunan mehua


Päälle:

  • 5-6 kpl passionhedelmiä
  • 2 prk mangososetta (semper tai piltti)
  • ananaskirsikoita, limeä


OHJE:

Ota voi sulamaan ja leikkaa se kuutioiksi.

Vaahdota monitoimikoneella voi ja sokeri vaahdoksi (niin, että sokeri sulaa). Sekoita taikinaan vehnäjauhot ja lopuksi kylmä vesi.

Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokaa. Laita tuorekelmua piiraan päälle ja nosta jääkaappiin noin ½ tunniksi.

Aseta uunin lämpötilaksi 220 astetta.

Paista piirakkaa noin 12-16 minuuttia, kunnes se on saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä.

Vispaa kuohukerma ja sokerit (tavallinen ja vanilja) vaahdoksi.

Raasta sitruunan kuori joukkoon ja lisää rahka sekä mantelilastut. Sekoita ja lisää lopuksi sitruunamehu. Maista ja lisää tarvittaessa vaniljasokeria.

Laita täyte jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Voit lusikoida tai käyttää pursotuspussia, huom. tarvitset ison suuttimen jotta mantelilastut tulevat siitä läpi.

Halkaise passionhedelmät ja kaavi liha kulhoon.

Kaada mangososeet passionhedelmien joukkoon ja sekoita.
Lusikoi piirakkatäytteen päälle. Anna maustua vähintään 2 tuntia mielellään yön yli, niin pohja hiukan kastuu eikä hajoa niin helposti.

Voit halutessa koristella piirakan ananaskirsikoilla ja limesiivuilla.

Herkullisia hetkiä pashapiiraan parissa J


3 kommenttia:

  1. Tämä näyttää niin herkulliselta :P Monessa faceryhmässä ihaillut tätä ja suussa melkein maistan jo ihanat maut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Marika <3, pakko myöntää ihanan raikas tämä piirakka onkin ja uppoaa hyvin pashasta pitäville. Mukavaa pääsiäisen odotusta sinulle!

      Poista
  2. Onpa hauska idea pistää pasha piirakaksi .:)

    VastaaPoista

Pinterest

My Taste

mytastefi.com

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä