SUPER NOPEAT JA HERKULLISET KANAVARTAAT, IHANAA GRILLIKESÄÄ




Voi ei neljän yön päästä on Vappu ja kevään luulisi jo nostavan päätään myös ulkona, mutta mitä vielä. Ajelin töihin tänään aamulla, maa ihan valkoinen ja lisää lunta satoi taivaalta. Onneksi oli vielä kitkarenkaat alla. Voi pikkulintu parat, niitä käy niin sääliksi.

Nyt muutut sää heti keväiseksi!

Yleensä olemme aloittaneet mökkikauden jo maalis-huhtikuun vaihteessa, mutta kovien yöpakkasten vuoksi sinnekään ei ole vielä päästy. Juuri aamulla naureskelin miehelle, että jokohan sitä Juhannuksen tienoilla mökille pääsisi. Eihän se muuten harmita, mutta mieli tekisi jo kovasti grillailemaan, puusaunaan ja pulahtamaan meidän ”mereen” (itse asiassa metsälampi).

Sitä saunaa ja uintia jään vielä kaipaamaan, mutta kotiliesi saa luvan toimia nyt grillinä.



Ostin kaupasta minulle uutta Pesto Arrabbiataa ja ihastuin sen hiukan tuliseen makuun. Valmistuksessa on käytetty aurinkokuivattuja tomaatteja, paprikaa ja chiliä perinteisten basilikan ja valkosipulin lisäksi.


Testailimme pestoa tacojen kanssa viikonloppuna ja nam, melkein parempaa kuin salsa. Kokeilusta varmistuneena tuli mieleeni tehdä tästä myös marinadi broilerin fileepihveille.




Voi hitsit miten helposti sain tehtyä  niin herkullisen marinadin. Mukaan lisäsin Ketjap Manista ja muutaman teelusikallisen ruokosokeria. Mitään muuta ei tarvita. Tämä ohje kyllä kulkee sinne mökille mukana meidän grillikauteen.


PESTO ARRABBIATA JA KETJAP MANIS KANAVARTAAT 4-6:lle


Raaka-aineet:

  • 800 g broilerin ohutleikkeitä
  • 4 rkl Pesto Arrabiataa
  • 5 rkl Ketjap Manis soijakastiketta
  • 2 tl tummaa sokeria (ruokosokeri, muscovado) myös tavallinen käy
  • grillivartaita tai bambutikkuja (jälkimmäisiä kannattaa liottaa vedessä 15 minuuttia)


OHJE:

Sekoita pesto, soijakastike ja sokeri keskenään. Ota noin 1-2 ruokalusikallista sivuun toiseen astiaan myöhempää käyttöä varten.

Repäise broilerin ohutleikkeiden kansi pois ja kaada marinadi fileiden joukkoon (näin säästät itseäsi turhalta tiskiltä).

Anna fileiden marinoitua vähintään ½ tuntia (ei haittaa vaikka yön yli).

Aseta lieden grillivastus 240 asteeseen jos grillaat sisällä.

Laita leivinpaperia työtasolle ja puolita fileet.

Tikuta puolitetut broilerin fileet (puolikas/varras) ja aseta leivinpaperin päälle uunipellille. Yhdestä erästä tulee noin 16 varrasta.

Laita uunipelti grillivastuksen alle, ei kuitenkaan ihan ylös.

Grillaa aluksi 5-7 minuuttia ja ota pelti pois uunista, käännä vartaat ja jatka grillaamista vielä toiset 5-7 minuuttia.

Ota pelti pois uunista ja sivele talteen otettua marinadia vielä hiukan vartaiden päälle.

Tarjoile vartaita salaatin, riisin tai kuskusin kera. Turkkilaista jogurttia nokare vielä päälle, niin kenenkään suu ei pala :).


Jos grillaat ulkona, muista öljytä parila hyvin ja vältä liian kuumaa grilliä ettei marinadi pala.


17 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä - kaikki, missä lukee helppoa, nopeaa ja herkullista, uppoaa tähän ladyyn;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, eihän siellä keittiössä tarvitse kauaa huseerata, kivempi on syödä ja nautiskella. Mukavia grillailu hetkiä :)

      Poista
  2. Minä täällä komppaan Ladya! Tämä ohje lähtee myös minun grillikesääni.
    Kiitos Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Tuula <3, nyt vaan toivotaan, että se grillikesä alkaa pian :)

      Poista
  3. Jännä juttu, että aloitin samansuuntaisella säätuskailulla oman vappuruokapostaukseni :D Oli sää mikä hyvänsä, se ei estä nauttimasta hyvästä ruoasta. Miun pitäis hommata tuollaiset "kestovartaat" – oon saanut tarpeekseni puisista. Tuo salaatti näyttää myös tosi hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuo sää meitä suomalaisia kai puhuttaa kaikista eniten ja tänä keväänä se on ollut niin outo, suorastaan hirvee :(. Ja totta mikään ei estä herkutelua!

      Poista
  4. Iiikk - taas nousi vesi kielelle! Loppu viikko lomaa ja se taatusti alkaa tällä ohjeella. Kiitos taas, Sari!😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana kuulla Satu <3. Uskon että pidät näistä vartaista ja ne valmistuvat alta aikayksikön. Mukavaa lomaa ja Vappua sinulle :)

      Poista
  5. ah - ihastelin näitä vartaita jo Instassa <3 <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Erja <3 mestarikokki! Nämä olivat kyllä huisin hyviä.

      Poista
  6. Pesto arrabiata on mulle aivan uuden näköinen purkki! Ketjap manisia sen sijana on tullut kulutettua vuosien varrella litroittain. Herkkua varmasti nämä vartaat siis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisko on asunut Hollannissa jo yli 20 vuotta ja siellä tuota Ketjap Manista käytetään todella usein, kuuluu myös indonesian keittiöön, joten sieltähän se on kulkeutunut meidänkin kotiin, mutta tuo pesto oli mullekin uutta. Mukavaa Vappua!

      Poista
    2. Munkin sisko on asunut Hollannissa, ja sieltä se ketjap manis tähänkin maustekokoelmaan aikoinaan tuli :D Hyvää vappua sinnekin!

      Poista
  7. Tälläiset nopeat ja helpot reseptit on just parhaita grillikauteen. Silloin ei jaksaisi huseerata keittiössä pitkiä aikoja ja vaan enenemmin nautiskella pihalla auringonpaisteessa. No, niitä säitä odotellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihan samaa mieltä kanssasi, kesällä pitää saada nauttia ihan muusta kuin ruuanlaitosta, vaikka grillaaminen onkin kivaa. Hauskaa Vappua ja lämipimiä ilmoja :)

      Poista
  8. Ihan tosi mainion kuuloinen mausteyhdistelmä, yksinkertaista ja varmasti täynnä makua!
    Hauskaa vappua, toivottavasti päästään silloin grillaamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kävit pistäytymässä täällä ja hauskaa Vappua myös sinulle ja niitä aurinkoisia grilli-ilmoja :)

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä