No en minä usein suklaata himoitse (ennemminkin olen salmiakin suurkuluttaja),
mutta kun pimeä vuodenaika on päällä, sitä jotenkin haluaisi käpristyä torkkupeiton alle
ja syödä jotain pehmeää ja
makeaa. Sellaista joka hivelee kielen päätä.
Tuntuuko sinusta samalta?
Aika jännästi tuo valo vaikuttaa kaikkeen
tekemiseen.
Yksi hyvä puoli tässä pimeydessä on. Kotona on hyvä syy alkaa polttamaan kynttilöitä. Ne luovat niin kaunista ja lämpöistä valoa
ympärilleen. Tai sitten vaikka katsella tulen palavan takassa.
Kiva istahtaa sohvan nurkkaan, kuunnella
musiikkia tai katsoa jotain romanttista hömppää telkkarista. Olla vaan ja nauttia
rauhassa. Unohtamatta sitä hyvää
naposteltavaa.
Eli oikeastaan aika monta kivaa asiaa liittyy
tähänkin vuodenaikaan.
Pitää vain olla tarkkana, ettei sohva ja
makeat liian usein houkuttele. Tää
huomautus oli mulle itselleni !
Eilen kaupassa hakiessani maapähkinävoita, oli
tuo Nutellapurkki vieressä. No ”joku”
sen ostoskoriin heitti, varmaan se, jolla oli jo kielen päällä kosteutta. Mutta
voi pojat! Nyt tuli makean himo taltutettua, oikein suklaaöverit :).
PS. Sua anteeksi, taas mun jälkkäri on lasissa.
SYYSILLAN VASTUSTAMATON SUKLAAPOMMI 4:lle
Raaka-aineet:
- 150 g suklaakeksejä (esim. rainbow cookies)
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 rkl tuorejuustoa
- 3 rkl nutellaa (suklaalevitettä)
- tummaa suklaata muutama pala
OHJE:
Murskaa keksit joko muovipussissa kaulinta
hyväksi käyttäen tai mikserillä.
Vispaa kerma ja vaniljasokeri.
Jaa kermavaahto kahteen eri astiaan.
Lisää toiseen kulhoon sekä tuorejuusto että
nutella (saa olla reiluja lusikallisia), sekoita hyvin.
Jaa puolet keksimurskasta annoslaseihin.
Pursoita tai lusikoi kerma-tuorejuusto-nutella
seos laseihin.
Lusikoi loput keksimurskasta päälle.
Pursoita päällimmäiseksi kermavaahto ja
koriste suklaa rouheella.
Suklaarouhetta saa helposti kuorimaveistä
käyttäen.
Laita jälkiruoka-astiat kylmään odottamaan.
Nautinnollista suklaahetkiä sinulle!
Arvostan sitä, että annos näyttää olevan kohtuukokoinen! Usein näkee niin suuria jälkkäreitä, että puoletkin riittäisi. Monesti se makea päätös aterialle voisi olla ihan vain parin lusikallisen kokoinen ja se jo riittäisi ihan hyvin. Kauniit annokset!
VastaaPoistaKiitos :).... joo olet ihan oikeassa, hyvää ja makeaa saa olla, mutta kohtuudella sitäkin, syysterkkuja sinulle.
VastaaPoistaNäyttääpäs hyvälle :)
VastaaPoistaKiitos Marina :) .... suklaa on kyl syntisen hyvää, mukavaa illan jatkoa sinulle.
PoistaKiva, mun täytyy muistaa tehdä näitä jouluna 😀
PoistaKiva, mun täytyy muistaa tehdä näitä jouluna 😀
PoistaTuo kyllä kelpaisi - suklaa on aina hyvää...:-)
VastaaPoistaKiitos Minna :)....aika vaikeeta on kyllä vastustaa suklaata :)
Poista