Nyt on viimeinen myönnettävä, kesä on auttamattomasti
ohi. Aamulla oli nurmikko valkoisena hallasta, auton ikkunat melkein jäässä.
Kai tähän taas tottuu, onneksi syksy on ollut mitä parhain, aurinkoinen ja
lämmin.
Vietimme viikonloppuna perinteisiä kesäkauden
lopettajaisia mökillä paljuillen ja saunoen, ihanien ystävien kesken. Näiden
ystävien kesken olemme viettäneet paljon aikaa yhdessä. Tapasimme ystävinä
aikuisiällä, mutta kuitenkin ennen lapsia ja mikä jännintä ryhmä on pysynyt
samana, puolisoitakaan ei ole kukaan vaihtanut, ollaankohan me liimauduttu yhteen :D.
Miten sitä voikin saada niin paljon lämpöä ja voimaa
ystävistä. Se tuntuu kuin olisit saanut super multivitamiini ruiskeen ja extra
lämpimän halauksen. Näillä eväillä jaksaa pitkään.
Halusin yllättää ystäväni ihan erilaisella jälkiruoalla
ja mieleni teki mieli käyttää puolukkaa. Eräs näistä ystävistäni tekee todella
hyvää tiramisua, mutta uskaltauduin kuitenkin ottaa sen tuunauksen alle.
Tästä tiramisusta löytyy kotitekoista puolukkahilloketta,
tuoreita puolukoita, kaakaoon kastettuja savoijardikeksejä, suklaata ja
tietysti niitä perinteisiä raaka-aineita.
PUOLUKKA-SUKLAA TIRAMISU (8 annosta lasiin)
Raaka-aineet:
Puolukkahilloke:
- 4 dl puolukoita
- ½ dl vettä
- ¾ dl hillosokeria
- (2-3 rkl marjalikööriä)
Tiramisu täyte:
- 2 keltuaista
- ¾ dl sokeria
- 2 valkuaista
- 200 g mascarponejuustoa
- 1 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- 2 dl kuohu- tai vispikermaa
- n. 1 dl puolukoita (sulata pakastetut)
- 16-20 kpl savoijardikeksiä
- 1 annospussi kaakaota (kupillinen) maitoon tai kermaan
- Muutama pala tummaa suklaata raastettuna
OHJE:
Valmista ensin puolukkahilloke. Laita kattilaan puolukat
ja vesi. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää hillosokeri ja jatka
keittämistä vielä saman verran hiljaisella lämmöllä. sekoita välillä ja lisää
hiukan vettä tai likööriä, ettei hilloke kuivaa liikaa. Hillokeen on tarkoitus olla jämäkkää kuin marmeladi. Jäähdytä.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi niin kauan, että
vaahto vaalenee, noin 5 minuuttia.
Lisää mascarponejuusto, ripaus suolaa ja vaniljasokeri keltuaisvaahtoon
ja vatkaa kaikki sekaisin.
Laita valkuaiset omaan kulhoon ja vaahdota niin kauan,
että vaahto pysyy astiassaan, vaikka kääntäisit sen ympäri.
Vaahdota seuraavaksi kerma omassa astiassaan.
Yhdistä nyt reilu puolet kermavaahdosta sekä kaikki valkuaisvaahto mascarpone-keltuaisvaahtoon
varovasti kaapimella tai lusikalla kääntäen.
Valmista kaakao ja laita se laakeaan astiaan. Jäähdytä.
Raasta suklaa rouheeksi.
Kastele keksejä ympäriinsä kaakaossa (voit kastella ensin
vain 8 keksiä) ja nosta ne leikkuulaudalle.
Ota tarjoilulasit esille (itse käytin viskilaseja)
Tee ensimmäinen kerros tiramisua lasiin.
Puolita keksit veitsellä ja aseta 2 puolikasta lasin
pohjalle.
Laita seuraavaksi lusikalla tai pursottimella
mascarponetäytettä lasiin noin puoleen väliin.
Lisää seuraavaksi lusikallinen puolukkahilloketta (jaa
kaikki hilloke annoslaseihin) ja hillon päälle noin 2 rkl kokonaisia puolukoita/tarjoilulasi.
Seuraavaksi laitetaan taas keksikerros, jos yksi
puolitettu keksi ei riitä, niin lisää kuitenkin niin, että puolukat peittyvät.
Jaa nyt loppu mascarponevaahto annoslaseihin.
Lusikoi vaahdon päälle sivuun jätetty kermavaahto päällimmäiseksi
laseihin.
Koristele annokset suklaarouheella.
Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
Voit toki koota tämän puolukka-suklaa tiramisun myös
laakeaan pieneen vuokaan.
Ihana tiramisu ohje!
VastaaPoistaKauniit kuvat!
Heissan ja kiitos, puolukka tiramisu on kyllä kiva jälkkäri. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle <3
VastaaPoistaHerkullinen raikastus puolukalla tiramisuun.
VastaaPoista