Olin keskiviikkona tutustumassa kotimaiseen Benella Kirjoloheen,
josta haluan kertoa myös sinulle muutamalla lauseella.
Benella Kirjolohi, kala, joka tekee hyvää, on suomalaisten
kasvattamaa, tuoretta ja terveellistä kirjolohta. Sen sanotaan tekevän hyvää niin
syöjälleen kuin ympäristölleen. Sille on myönnetty sydänmerkki.
Benella Kirjolohet ruokitaan ainutlaatuisella
rehuinnovaatiolla, Itämerirehulla, joka varmistaa kuluttajan saavan
oikeanlaiset EPA- ja DHA-rasvahapot. Sama Baltic Blend-rehu vähentää Itämeren
ravinnepäästöjä ja se on mielestäni upeaa, jos mikä.
Benella Kirjolohta myydään kalatiskeillä ainakin aluksi
Uudenmaan ja pääkaupukiseudun K-citymarketeissa ja K-supermarketeissa sekä
yksittäisistä kaupoissa ympäri Suomen. Samalla myytävä kala, saa myös kasvot
eli kuluttaja saa tarkan tiedon siitä, kuka on kalan kasvattanut.
Pääsimme maistamaan keittiöpäällikkö Kari Aihisen loihtimia
annoksia kyseisestä kalasta ja ihan huikealtahan ne maistuivat.
Tarjolla oli Benella Mätiä, Benella Lämminsavufilettä ja
lakritsilla ja sitruunamelissalla marinoitua Benella Kirjolohta.
Suurena kalan ystävänä, suu oli messingillä ja kieli meni
mukana.
Benella Kirjolohi maistui erittäin hyvältä.
Lämminsavulohi tarjoiltiin salmiakilla maustetulla perunahelmirisotolla.
Helmirisotto oli aivan uutta minulle, mutta se oli rakkautta ensi
lusikallisella.
Niinpä sitä oli sitten heti kokeiltava myös kotona,
salmiakkia saati kalaa ei tähän hätään ollut, joten tein risotosta näin
lihattoman lokakuun kunniaksi kasvisaterian.
PERUNAHELMIRISOTTO RUCOLALLA JA PESTOLLA SEKÄ FRITTI RETIKKAA
Raaka-aineet:
- 2 dl Helmi-perunasuurimoita
- 2 litraa vettä
- 1 sipuli
- 4 dl kasvislientä
- 1 prk Arla rucola-pesto tuorejuustoa
- 1 rs tuoretta rucolaa (70 g)
- 1 tl voita
- 2-3 rkl juustoraastetta esim. parmesan
- sitruunan mehua
- suolaa ja pippuria
- n. 300 g retikkaa
- rypsiöljyä friteeraukseen
OHJE:
Mittaa kattilaan 2 litraa vettä ja perunahelmet. Keitä noin
15 minuuttia kunnes helmet ovat läpikuultavia ja kypsiä.
Valmista sillä välin rucola-pesto tuorejuustosose.
Laita mixeriin tuorejuusto sekä tuore rucola. Purista sekaan
muutama ruokalusikallinen sitruunan mehua sekä ripaus pippuria ja suolaa. Aja
soseeksi. Jätä odottamaan.
Kuumenna kasvisliemi.
Siivilöi kypsät helmet, huuhtele ne kylmän juoksevan veden
alla.
Pilko sipuli hienoksi ja paista sitä kevyesti pannulla
(kattilassa).
Lisää perunahelmet pannulle sekä kasvislientä pienissä erissä
kuin tekisit risottoa.
Kun helmirisoton rakenne on sopivaa lisää joukkoon voi ja 5
rkl rucola-pesto tuorejuustososetta.
Mausta helmirisottoa muutamalla ruokalusikallisella
sitruunamehua, tarkista suola ja pippuri. Jätä odottamaan, jos teet vielä
friteeratut retikat, muussa tapauksessa lisää juustoraaste.
Kuori retikka ja jaa se noin 3 osaan.
Siivuta yksi osa ohuiksi siivuksi ja paloittele loput 2 osaa
n. 5 x 1 suorakaiteen muotoisiksi
paloiksi.
Lämmitä noin 2 dl rypsiöljyä korkealaitasessa pannussa tai
kattilassa.
Kun öljy on kuumaa friteeraa ensin retikkasiivut, niin että
ne saavat hiukan väriä ja pehmenevät.
Laita talouspaperin päälle lautasella (enin rasva imeytyy pois)
Friteeraa lopuksi retikkapalat, muista kääntää niin, että
joka sivu saa paahteisen värin, laita talouspaperin päälle.
Ripottele päälle suolaa.
Ripottele päälle suolaa.
Lämmitä helmirisotto ja lisää juustoraaste.
Annostele helmirisotto lautaselle ensin ja retikan palat
päälle.
Voi kun olisin tuonne ehtinyt! Lohi on suurta herkkuani, ja minkä annoksen olit loihtinut tapahtuman inspiroimana ja vielä vegenä : ) Mäkin olen ollut yllättynyt noista suurimoista, pitääpä tehdä reseptilläsi uudestaan!
VastaaPoistaKiitos ystäväiseni <3, oli kyllä kiva tilaisuus ja hieno tarina tuolla Benella Kirjolohella, toivottavasti saadaan pian kaikkien pöytään. Helmisuurimot voi nam :). Mukavaa alkavaa uutta viikkoa :)
VastaaPoista