Muistat varmaan kun kisailin Arlaapetinan kansainvälisessä
tastetwist kilpailussa kylmäsavulohikakulla ja minä onnellinen voitin KitchenAid
yleiskoneen. No olihan se yllätys, kun posti toi sen kotiin ja vieläpä syntymäpäiväni
aamuna. Ajoitus oli mitä
parhain :).
Viikonloppuna on ihan pakko päästä testailemaan uutta konetta
ja assariksi tulee oma tytär. Hän on ilmiömäinen juurikin kaikenlaisten
leivonnaisten teossa. Voipi olla, että kone muuttaa aika ajoin hänen kotiinsa
työskentelemään. Ei ainakaan jää pölyttymään.
Viime viikonloppuna lueskelin lehtiä ja näin Kotivinkissä
kivan reseptin. Siinä oli tehty broilerin jauhelihasta ja savoijin- kaalista kaalikääryleitä.
Harvemmin tulee käytettyä tätä kaunista savoijinkaalia. Kauppareissulla sen
sitten nappasin ostoskärryyn.
Savoijinkaali eli kurttukaali sopii mainiosti kaaliruokiin ja
se kypsyy nopeammin kuin tavallinen kaali.
Täytteen tein broilerin fileeleikkeistä, kesäkurpitsasta,
porkkanoista ja suolapähkinöistä. Nämä olisi tietysti voinut kääriä
perinteisesti kääryleiksikin, mutta kiposta tarjottuna ne näyttivät niin
kivoilta ja vaihtelua se ruoan esillelaittokin kaipaa.
PÄHKINÄISET KAALI-KANAPIILOT 8 kpl
Raaka-aineet:
- 400-500 g savoijinkaali
- 2 litraa vettä
- 1 tl suolaa
Täyte:
- 400 g broilerin fileeleikkeitä
- ½ pieni kesäkurpitsa
- 1 pientä porkkanaa
- 1 punasipuli
- ½-1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl currya
- 1 tl paprikajauhetta
- ½ tl cayenne/chilipippuria jauheena
- 1 tl suolaa
- ½ dl suolapähkinöitä ruoheena
- (yrttejä)
- öljyä paistamiseen
- öljyä/voita/vuokasprayta vuokien voiteluun
- kääryleiden voiteluun 1 rkl öljyä ja 2 rkl hunajaa
OHJE:
Laita vesi kiehumaan kattilassa, lisää suola ja kaali.
Anna keihua n. 5 minuuttia. Kaada vesi ja anna kaalin
jäähtyä.
Aseta uunin lämpötilaksi 180 astetta.
Suikaloi broilerin fileet.
Yhdistä kaikki kuivamausteet.
Pilko kesäkurpitsa, porkkanat ja sipuli pieneksi.
Laita paistinpannu liedelle, lisää öljy ja kuivamausteet.
Kuumenna hetki mausteita ja lisää broilerin suikaleet.
Paista niitä noin 3 minuuttia.
Lisää pilkotut porkkanat ja jatka paistamista n. 3 minuuttia.
Lisää lopuksi kesäkurpitsa ja sipuli ja paista vielä n. 3
minuuttia.
Ota pannu pois liedeltä ja lisää pieneksi rouhitut
suolapähkinät.
Jos kotoa löytyy tuoreita yrttejä, voit lisätä niitä joukoon
kourallisen. Jätä pannu odottamaan.
Rasvaa pikkuvuuat.
Irroita kaalin lehdet ja leikkaa paksu lehtiruoti pois.
Jaa vuokiin ensin isommat lehdet ja sitten pienemmät
vastakkaiselle puolella.
Täytä kupit, noin 2 rkl täytettä/vuoka.
Sulje lehdet cocktailtikulla.
Laita vuuat uunipellille ja foliopaperi päälle.
Paista vuokia n. 50 minuuttia.
Sekoita öljy ja hunaja. Ota pelti pois uunista ja voitele
kaalipiilojen pintaa.
Jatka paistamista vielä noin 15-20 minuuttia.
Pähkinäisiä kaali-kanapiiloja voit tarjota vaikkapa keitetyn
riisin kera tai vaikkapa vaan vihersalaatin kera.
Täytyypäs jossain vaiheessa kokeilla :)
VastaaPoistaKiva kuulla, näitä riitti vielä seuraavaksi päiväksi lounaalle ja vihersalaatin kera maistui vieläkin niin hyville :)
PoistaNäyttääpä taas niin herkulliselta <3
VastaaPoistaVoi kiitos Tiina <3, oli kyllä sanan mukaisia :)
Poista