Herkulliset ja nopeat pakistanilaiset seekh kebabvartaat ja raitakastike






Minulla oli tuuria muutama viikko sitten, kun voitin SantaMaria:n järjestämässä kuvakilpailussa ja sain oikein kotiin kuljetettuna paketillisen heidän mausteitaan.





Paketista löytyi mm. paljon erilaisia maustesekoituksia, joista osa oli ihan uusia minulle.





Koska pidän paljon intialaisista ruuista, halusin heti testata SantaMarian ”Indian Seekh kebab” valmista maustesekoitusta.





Seekh kebab:n kerrotaan olevan pakistanilainen versio kebabista. Se tehdään perinteisesti lampaanjauhelihasta, muotoillaan vartaisiin ja grillataan.




Kaupan palvelutiskiltä ei kuitenkaan löytynyt lampaan jauhelihaa, niinpä päädyin ”kylän parhaaseen paistinjauhelihaan”, sillä nimellä sitä ainakin myytiin :).





Ruoka valmistuu kyllä helposti ja nopeasti näillä valmis sekoituksilla, joka onkin arki-iltana hieno homma.

Yksi pussi riittää 4 annokseen, en kuitenkaan käyttänyt kuin puolet ja lisäsin hiukan valkosipuli- ja sipulijauhetta sekä paprikaa ja cayennepippuria.
Lampaan jauhelihaa käytettäessä tuo koko pussi olisi varmaan tarpeen.





PAKISTANILAISET SEEKH KEBABIT JA  RAITAKASTIKE 4:lle



Raaka-aineet:


  • 500 g hyvää naudan jauhelihaa
  • 1/ ps SantaMaria indian seekh kebab maustesekoitus
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • 2 tl sipulijauhetta
  • 2 tl paprikajauhetta
  • ½-1 tl cayennepippuria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl persiljasilppua
  • sitruunan siivuja tai lohkoja
  • öljyä paistamiseen
  • vartaita tai bambutikkuja



Raitakastike:

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 ps SantaMaria indian Raita



OHJE: 

Jos käytät bambutikkuja, laita ne nyt veteen likoamaan (vähintään 15 minuuttia)

Mittaa kaikki kuivamausteet kuppiin ja sekoita ne kulhossa jauhelihan joukkoon.

Silppua persilja ja lisää massaan.

Jätä massa hetkeksi sivuun ja tee raita-kastike.

Kaada valmis raita mix jogurtin joukkoon ja lisää sitruunan mehu.

Laita kastike jääkaappiin tekeytymään.

Jaa jauhelihamassa kahdeksaan osaan pulliksi ja leivo ne ensin ”nakkimakkaran” muotoon.

Työnnä vartaat pötkylän läpi.

Kuumenna öljy kuumaksi pannulla ja paista vartaita noin 1-1,5 minuuttia/puoli.

Purista sitruunaa valmiiden kebab vartaiden päälle.

Tarjoa esimerkiksi salaatilla, pitaleivällä, tortilloilla tai riisillä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pinterest

My Taste

mytastefi.com

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä