ISÄNNÄN UUNILOHTA, RAIKASTA JA MEHEVÄÄ KALAA NOPEASTI RUOKAPÖYTÄÄN






Jaahas se on kesä vaihtunut oikein toden teolla syksyyn. Ruska-aika on alkanut ja kauniisti se onkin värittänyt jo puita.





Pihalla leikattu viimeisiä pensaita ja siivottu perennapenkkejä.





Mökillä käytiin nostamassa sunnuntaina viimeiset perunat ylös, ne laitettiin pakkaseen tulevaa talvea varten. Sieltä niitä on kiva  keitellä varsinkin jouluna kalapöytään.





Ja kalasta puheen ollen, hah hah haaa, minähän käytän aasinsiltaa…  :D … eilen tehtiin mieheni lempi lohta uunissa.




Resepti on äärimmäisen helppo ja nopea, mutta makuja tästä isännän kalasta ei puutu.





Tarvitaan vain lohi- tai kirjolohifilettä, jogurttia, pala fetajuustoa, varrellisia kapriksia (toki voit käyttää niitä pienempiä, nämä kuitenkin ovat mehevämpiä) ja aurinkokuivattuja tomaatteja.





Näistä syntyykin mehevää

ISÄNNÄN UUNILOHTA (4:lle)


Raaka-aineet:

  • n. 800 g lohi- tai kirjolohifilettä
  • suolaa ja valkopippuria kalafileiden päälle
  • 1 ½ dl jogurttia (turkkilaista tai kreikkalaista)
  • 3 rkl tuoretta tillisilppua
  • 1 tl sitruunapippuria
  • n. 10 varrellisia kapriksia (ainakin Pirkka tuoteperheestä löytyy)
  • 6-8 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 100 g fetajuustoa
  • 1-2 rkl sitruunan mehua


OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Leikkaa kalafileet annospaloiksi ja laita ne uunivuokaan.

Vuokaa ei välttämättä tarvitse öljytä, mutta jos haluat voit laittaa leivinpaperia pohjalle.

Mausta fileitä suolalla ja valkopippurilla.

Sekoita jogurtin joukkoon tillisilppu ja sitruunapippuri.
Kaada maustettu jogurtti lohifileiden päälle.

Pilko kaprikset siivuiksi (n. 4 osaan) ja ripottele ne jogurtin päälle.

Pilko myös aurinkokuivatut tomaatit (n. 6 osaan) ja lisää myös ne jogurtin päälle.

Leikkaa fetajuusto kuutioiksi ja lisää lopuksi uunivuokaan.

Paista uunilohta uunin alaosassa n. 15-20 minuuttia.

Halusimme syödä vähän kevyemmin ja nautimme aterian kanssa keitettyä parsakaalia.







PS. Tällä viikolla on hirvi juossut aamulla tielle jo kaksi kertaa, joten olkaahan valppaina ja varovaisia siellä liikenteessä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pinterest

My Taste

mytastefi.com

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä