Jaahas se on kesä vaihtunut oikein toden teolla syksyyn.
Ruska-aika on alkanut ja kauniisti se onkin värittänyt jo puita.
Pihalla leikattu viimeisiä pensaita ja siivottu perennapenkkejä.
Mökillä käytiin nostamassa sunnuntaina viimeiset perunat ylös, ne
laitettiin pakkaseen tulevaa talvea varten. Sieltä niitä on kiva keitellä
varsinkin jouluna kalapöytään.
Ja kalasta puheen ollen, hah hah haaa, minähän käytän
aasinsiltaa… :D … eilen tehtiin mieheni
lempi lohta uunissa.
Resepti on äärimmäisen helppo ja nopea, mutta makuja tästä
isännän kalasta ei puutu.
Tarvitaan vain lohi- tai kirjolohifilettä, jogurttia, pala
fetajuustoa, varrellisia kapriksia (toki voit käyttää niitä pienempiä, nämä kuitenkin ovat mehevämpiä) ja aurinkokuivattuja tomaatteja.
Näistä syntyykin mehevää
ISÄNNÄN UUNILOHTA (4:lle)
Raaka-aineet:
- n. 800 g lohi- tai kirjolohifilettä
- suolaa ja valkopippuria kalafileiden päälle
- 1 ½ dl jogurttia (turkkilaista tai kreikkalaista)
- 3 rkl tuoretta tillisilppua
- 1 tl sitruunapippuria
- n. 10 varrellisia kapriksia (ainakin Pirkka tuoteperheestä löytyy)
- 6-8 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 100 g fetajuustoa
- 1-2 rkl sitruunan mehua
OHJE:
Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.
Leikkaa kalafileet annospaloiksi ja laita ne uunivuokaan.
Vuokaa ei välttämättä tarvitse öljytä, mutta jos haluat voit
laittaa leivinpaperia pohjalle.
Mausta fileitä suolalla ja valkopippurilla.
Sekoita jogurtin joukkoon tillisilppu ja sitruunapippuri.
Kaada maustettu jogurtti lohifileiden päälle.
Pilko kaprikset siivuiksi (n. 4 osaan) ja ripottele ne
jogurtin päälle.
Pilko myös aurinkokuivatut tomaatit (n. 6 osaan) ja lisää
myös ne jogurtin päälle.
Leikkaa fetajuusto kuutioiksi ja lisää lopuksi uunivuokaan.
Paista uunilohta uunin alaosassa n. 15-20 minuuttia.
Halusimme syödä vähän kevyemmin ja nautimme aterian kanssa keitettyä parsakaalia.
PS. Tällä viikolla on hirvi juossut aamulla tielle jo kaksi
kertaa, joten olkaahan valppaina ja varovaisia siellä liikenteessä :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti