Olen taas päättänyt alkaa kuihdutulaarille
(laihdutuskuurille). Jos edes muutaman kesäkilon saisi karistettua pois. Olen
havainnut tuon vähähiilihydraattisen ruokavalion ainakin antavan melko hyvän
sysäyksen aloituksiin. Ei tarvitse nähdä nälkää.
Tein jo joskus 4-vuotta sitten itselleni kiloklubiin sivut,
tosin eipä ole tullut siellä käytyä ainakaan puoleen vuoteen. Mutta joo, siellä
oli kiva pitää ruokapäiväkirjaa sekä liikuntapäiväkirjaa.
Näki helposti missä mennään ja sai asettaa tavoitteen
itselleen.
No nyt kirjauduin sivuille ja pettymys oli suuri, ilmainen
ohjelma olikin muuttunut maksulliseksi. Harmitus sentään, vaikka tottahan toki
sen ymmärrän, kukapa noita sivustoja haluaisi ilmaiseksi pitää.
En kuitenkaan vielä liittynyt premium jäseneksi, taidan pitää
vähän aikaa omaa kirjaa.
Ja ihan sivuhuomautuksena tänä päivänä harjoittelen ketogeenistä ruokavaliota, joka mielestäni on parasta vähään aikaan.
Ja ihan sivuhuomautuksena tänä päivänä harjoittelen ketogeenistä ruokavaliota, joka mielestäni on parasta vähään aikaan.
Tässä sitten ensimmäinen VHH-ruoka resepti, joka maistui
kyllä koko porukalle, tytär kyllä totesi, että ihmeen neutraalit mausteet (on
varmaan tottunu minun yyber tulisiin ruokiin).
KESÄKURPITSA-KUKKAKAALI-JAUHELIHAPAISTOS
Raaka-aineet:
- 1 pieni kesäkurpitsa (n. 300 g)
- ½ kukkakaali (n. 300 g) tai jos haluat vaihtelua raasta puolikas retikka, ne on muuten tosi edullisia ja hyviä paistoksiin
- 400 g jauhelihaa
- 1 sipuli silputtua
- 2 tl paprikajauhetta
- 2 tl valkosipulijauhetta tai 3 tuoretta valkosipulikynttä
- suolaa, pippuria (myös chili ja cayennepippuri käyvät hyvin)
- 1dl kermaa
- (50g aurajuusto murua)
- öljyä/voita paistamiseen
- 1 pkt pekonia
- 4 kanamunaa
- rosepippuri, pecorino/parmesan juustoraastetta, persiljaa
OHJE:
Aseta uunin lämpötilaksi 180 astetta.
Laita pekonisiivut leivinpaperin päälle uunipellille.
Voit laittaa ne kylmään uuniin. Paista melko kypsiksi.
Raasta sillä välin kesäkurpitsa ja kukkakaali.
Paista jauhelihaa pannulla melko kypsäksi sipulisilpun kera.
Paista jauhelihaa pannulla melko kypsäksi sipulisilpun kera.
Lisää mausteet ja vihannesraasteet. Hauduta hetki ja lisää desi kuohukermaa. Maista suola sekä pippuri.
Anna seoksen hautua vielä hetki. Ja jos kantti riittää voi lisätä seoksen vielä 50g aurajuusto murua., muista laittaa vähemmän suolaa jos käytät auramurua.
Laita seos uunivuokaan (jos pannua ei voi laittaa uuniin).
Tee kolot ja riko kananmunat niihin.
Paista vuokaa kunnes kananmunat alkavat hyytyä (n.10 min)
Lisää pekonit kananmunien ympärille ja paista vielä hetki.
Koristele rosepippurilla, pecorino/parmesan juustoraasteella ja persiljalla.
Ps. Olethan huomannut, että klikkaamalla kuvaa, saat sen suuremmaksi.
Upean näköinen setti! Kaikki raaka-aineet on juuri nyt sellaisia mitä tekee mieli. Kivan kekseliäs paistos :)
VastaaPoistakiitos kaunis kommentistasi, kesäkurpitsa ja kukkakaali ovat kyllä kivoja raaka-aineita, joista voi kokkailla melkein mitä vaan, mukavaa alkavaa viikkoa :)
Poista