Kevyempi ja vähähiilihydraattinen linja ruokavaliossamme
jatkuu edelleen. Vaa`alla emme käyneet ennen tätä karpimpaa suuntaa, mutta nyt
jo tuntuu paremmalta. Turvotus vatsassa ja pallean seudulla on laskenut ja olo
tuntuu aavistuksen pirteämmältä.
Vaatteet eivät purista, tosin ei tässä todellakaan ole vielä
kiirettä shoppailemaan uusiakaan.
Kuuria on kestänyt nyt 2 viikkoa, mitään ketoosia emme ole
tavoitelleet ja tuskin se on tällä kertaa se juttu. Koko kuukausi pyritään
syömään ilman turhia hiilareita (ainakin leipä saa jäädä kauppaan ja potut
laariin).
Hienointa olisi jos painokin tippuisi muutamalla kilolla,
mutta varsinkin tuota aktiivisuus ja jaksamispuolta tässä haetaan enemmän. Minä
ja mieheni voivotellaan iltaisin ja aamuisin väsymystä ja vastahan tuo pimeä
vuodenaika on alkamassa.
Uskon, että ruokavaliolla on suuri merkitys juuri
jaksamiseen. Tietysti ulkoilu ja liikunta antavat lisäpotkua.
Lämmin salaatti on nopea ja helppo valmistaa iltapalaksi ja
koska viikonloppuna syötiin lihaa, on nyt kiva laittaa se kalasta.
GRILLATTU LOHI-KESÄKURPITSASALAATTI 4-5:lle
Raaka-aineet:
- 150-200 g lohta/kirjolohta/palana/ruokailija
- 1 kesäkurpitsa (n. 400-500 g)
- valmis salaattisekoitus
- cashew/saksanpähkinöitä/maapähkinöitä iso kourallinen
Marinadi kesäkurpitsoille ja kalalle:
- ½ dl hyvää oliiviöljyä
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- ½ sitruunan mehu
- 2 valkosipulinkynttä raastettuna
- 1 tl suolaa
- 1 tl pippuria
Salaattikastike:
- ½ nippu ruohosipulia (n. 1 dl)
- ½ sitruunan mehu
- 1 dl smetanaa/turkkilaista jogurttia
- ½ rs pinaattia (35 g)
- suolaa, pippuria ja ripaus sokeria/hunajaa/makeutusainetta
OHJE:
Valmista ensin marinadi.
Lisää oliiviöljyn joukkoon kaikki aineet ja sekoita.
Pese kesäkurpitsa ja leikkaa se ensin pituussuunnassa
puoliksi ja sen jälkeen siivuta puolikkaat n. 1 cm paksuisiksi.
Laita leikatut kesäkurpitsat marinadiin.
Valmistetaan seuraavaksi salaattikastike.
Mittaa mixeriin hiukan pienennetty ruohosipuli, pinaatit,
smetana, sitruunan mehu. Kun yrtit ja pinaatit ovat silppuna, mausta kastiketta
ripauksella suolaa, pippuria ja sokeria.
Laita kastike jääkaappiin odottamaan.
Jaa salaattisekoitus pussista suoraan annoslautasille.
Ota kesäkurpitsat pois marinadista eri astiaan ja laita kalan
palat vuorostaan marinadiin
Laita (parila) pannu liedelle ja kuumentua kunnolla.
Grillaa kesäkurpitsa siivuja n. minuutti/puoli. Laita valmiit kesäkurpitsat lautasille
salaatin päälle.
Grillaa viimeiseksi kalat, noin minuutti/puoli ja asettele lautasille.
Voit halutessa lisätä hiukan sormisuolaa kalan palojen päälle.
Murskaa pähkinöitä ja ripottele ne annoksiin.
Lisää salaattikastike.
😍 ohhoh mitä herkkua 😋
VastaaPoista