APRIKOOSI, ihana kirpeä hedelmä, aprikoosihilloa ja aprikoosi-broilerin fileevartaat






Ihanaa tuoreita aprikooseja on taas kaupan hyllyillä.






 Aprikoosit ovat olleet minun ihan suosikkeja lapsuudesta lähtien. Muistan, kun äiti hyvissä ajoin ennen joulua osti kuivattuja hedelmiä mm. taateleita, luumuja, sukaatteja  ja  aprikooseja.





 No minä hiiviskelin äidin huomaamatta pussille ja imeskelin hartaasti näitä hiukan kirpeälle maistuvia herkkuja.  Taisin kyllä jäädä kiinni itse teossa viimeistään silloin, kun joulukakkuja piti alkaa leipomaan.





No silloin ei karkkeja liiemmin osteltu eikä nautittu muulloin kuin juhlapäivinä.





Aprikoosit maistuivat niin hyviltä, vieläkin joskus ostan niitä, kun haluan herkutella.





Eilen illalla päätin keittää hillon aprikooseista ja timjamista, mutta eihän minulla kotona ollutkaan kyseistä yrttiä. Onneksi naapurissa asuu viherpeukalo Kati ja sieltä löytyi apu. Olipa muuten kiva, että näin tapahtui, matkaan sain myös sitruuna-ajuruohoa, timjamin sukulaiskasvia, ihana uusi tuttavuus minulle. Ja sainpa maistaa myös ananassalviaa, jonka tuoksu ja maku todellakin muistutti ananasta , sopii varmasti loistavasti jälkiruokiin.





Tänään taas työpäivän jälkeen käännetään auton nokka kohti Asikkalaa ja päästään nauttimaan keskellä metsää sijaitsevalle rakkaalle mökillemme.





Meillä on APRIKOOSIJUHLAT  mökillä :)

Hilloa voi käyttää ihan sellaisenaan sekä juomiin ja marinaadeihin.





APRIKOOSIHILLOA TIMJAMILLA JA SITRUUNA-AJURUOHOLLA


Raaka-aineet:
  • 500 g tuoreita aprikooseja
  • 1,5 dl hunajaa
  • ½  tl tuoretta timjamia
  • 1 tl tuoretta sitruuna-ajuruohoa (voi korvata tavallisella timjamilla)


OHJE:

Pese aprikoosit ja poista kivet.

Pilko pienemmäksi ja soseuta mixerillä soseeksi.

Laita sose kattilaan ja lisää joukkoon hunaja sekä yrtit.

Kuumenna ja anna kiehua noin 10 minuuttia.

Jäähdytä ja purkita (säilyy jääkaapissa noin kuukauden)




APRIKOOSIA JA BROILERIA VARTAASSA ( 4:lle)

Raaka-aineet:
  • n. 500 g broilerin ohut fileeleikkeitä
  •  n. 250 g tuoreita aprikooseja
  • varrastikkuja (jos käytät puisia, liota niitä vähintään 15 minuuttia)
  • Marinaadiin:
  • 3 rkl aprikoosihilloa
  • ½ dl tummaa sokeria
  • 4 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl sambal oelak kastiketta ( tai srirachaa)
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 valkosipulin kynsi raastettuna

OHJE:

Valmista ensin marinadi.

Laita kaikki aineet kattilaan ja kuumenna. Anna kiehua noin 3-5 minuuttia.
Jäähdytä marinadi.

Leikkaa broilerin fileeleikkeet 4-6 osaan.

Kaada puolet jäähtyneestä marinadista broileripalojen päälle.
Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Puolita aprikoosit.

Ota lihat lämpenemään noin 15 minuuttia aiemmin.

Tikuta vartaat vuoron perään broilerin pala ja tuore aprikoosi.
Kannattaa käyttää kahta varrastikkua vierekkäin, silloin on helpompi kääntää vartaita grillatessa (liha ei pyöri tikussa).

Lämmitä grilli n. 200 asteeseen.

Öljyä parila tai grilliritilä.

Paista vartaita noin 4 minuuttia / puoli, kunnes ne ovat kypsiä.

Lopuksi valele jäljelle jäänyt marinadikastike vartaiden päälle.

Nautiskele aprikoosin piristämistä broilerin vartaista.

Kurkkaa myös seuraava postaus, jossa herkutellaan ihanan grillatun Camembert juuston  TÄSTÄ  ja aprikoosihillon kera J








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä