Ihana aika kotipuutarhurille. Omat viljelyt alkavat tuottaa
satoa.
Tosin minä en laittanut tänä vuonna kuin kesäkurpitsaa ja
perunaa sekä tietysti erilaisia yrttejä.
Rakuunan olenkin jo kuivattanut.
Mintusta ja salviasta näyttää tulevan myös ihan kivasti
purkkiin asti.
Kesäkurpitsaa on kyllä niin kiva kasvattaa. Kiitollinen ja varsin
helppo kasvis. Toukokuussa istutin lavalle ja nyt saa pikkuhiljaa alkaa keräämään
satoa. Kevät oli lämmin ja kesällä on satanut (välillä vähän liikaakin), joten
ei minun ole tarvinnut kuin käydä lavan reunalla kurkkimassa kasvun ihmettä.
Perunat ovatkin sitten eri juttu. Taitavat valmistua vasta
elo-syyskuun puolella. No eihän tässä kiirettä ole.
Tällä kertaa tein kesäkurpitsasta keksejä, jotka maistuvat
välipalalla tai vaikka telkkaria katsellessa sipsien tilalla.
Keksien maussa ei huomattavaa eroa, teet sitten ne pankojauhoilla tai gluteenittomalla jauhoseoksella. Pankojauholla keksit ehkä aavistuksen rasvaisempia.
KESÄKURPITSA-JUUSTOKEKSIT, myös gluteeniton versio
Raaka-aineet:
- 1 kesäkurpitsa (n.350g) raastettuna
- 2 valkosipulinkynttä raastettuna
- 1 ps mozzarella juustoraastetta (175 g)
- 1 pkt parmesan juustoa raastettuna (200g)
- suolaa, pippuria hiukan
- 3 rkl persilijaa silputtuna
- 2 dl pankojauhoja (tai 1,8 dl gluteeniton jauhoseosta)
- 2 kananmunaa
OHJE:
Pese ja raasta kesäkurpitsa.
Purista raaste lävikön läpi niin, että saat ylimääräisen
nesteen pois. Voit myös kuivata liinalla.
Laita kuivattu raaste kulhoon ja raasta sekaan valkosipulinkynnet.
Mausta hiukan suolalla ja pippurilla.
Lisää sekaan juustoraasteet sekä persilija silppu.
Sekoita hyvin.
Lisää massaan joko pankojauhot tai gluteenittomat jauhot riippuen
siitä kumpaa haluat käyttää.
Lopuksi riko sekaan kananmunat.
Aseta uunin lämpötilaksi 180 astetta (kiertoilma) 200 tavallinen.
Nostele ruokalusikalla uunipellille leivinpaperin päälle
nokareet massasta ja painele ne lusikalla lituskaksi.
Jätä tarpeeksi tilaa keksien väliin, etteivät ne uunissa
leviä kiinni toisiinsa (n. 12 keksiä/pelti 60 cm leveä).
Paista uunin keskiosassa n. 10-15 minuuttia, kunnes keksit saavat
väriä.
Anna keksien jäähtyä leivinpaperin päällä ennen kuin siirrät
niitä.
Raikas dippi limestä ja vaahterasiirapista
Keksit voi nauttia ihan sellaisenaan tai kastaa dippiin.
Itse tein jugurtista, limestä ja vaahterasiirapista raikkaan
dipin, mihin kastoimme keksejä.
- 5 rkl turkkilaista jugurttia
- 1 limen kuori raastettuna
- ½-1 limen mehu
- 2 tl vaahterasiirappia
- ripaus suolaa ja pippuria
- Kaikki sekaisin.
Ooh mitkä keksit! Näitä täytyy ehdottomasti joskus kokeilla. Olen kyllä käyttänyt kesäkurpitsaa kekseissä,mutta raakakekseissä kuivurissa.Namskis.
VastaaPoistakiitos ihanainen <3, eilen illalla syötiin loput ja päälle vielä serranon kinkkua, voi nam ja maiskis ja juu, keksit ovat rapeita, juusto tekee sen :)
PoistaP.S. ovatko nuo keksit rapeita?
VastaaPoistaP.S. Jos sulle tulee kauhea määrä kevätkurpitsoja,niin kokeilehan vaikka tällaista
VastaaPoistahttp://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2014/05/2-x-kesakurpitsatahna-milta-nayttaa.html
vaukke, ihana ohje, varmasti menee kokeiluun, tänks :)
PoistaKiitti glut ohjeesta.
VastaaPoistaOsallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.
kiitos sinulle <3 ja kiitos vinkistä, pitääpä käydä vierailulla :)
PoistaNam! Ihana ohje!
VastaaPoista