GRILLATTUA NIERIÄÄ, kukkakaalipyrettä sekä timjami-kanttarelleja, juhlavaa ruokaa arkeen




Eilen aamulla jo herätessä oli mieletön hyvän halu, nälkä taisi vaivata.





Harvinaista kylläkin minulle, koska yleensä syödään vasta illalla eteläeurooppalaisittain kahdeksan jälkeen. Aamuisin tyydyn siis pannulliseen kahvia. Melko terveellistä vai mitä J.





No töihin päästyäni iskeekin heti nälkä.





Aamulla ajelin kauppaan ennen töihin tuloa ja ihanaa kalatiskillä oli tuoretta nieriää, lohikin olisi kyllä kelvannut, olihan meillä kalapäivä.





Nieriä kuitenkin sopii meidän pikku perheelle paremmin pienen kokonsa vuoksi.






Sunnuntaina olin kerännyt kanttarellejakin, huippuherkkua oli siis luvassa päivälliseksi.






Olin kyllä niin fiiliksissä ruoasta, joten sitä juhlistettiin myös lasillisella valkoviiniä, vain valkoinen pöytäliina puuttui J.





Erityisen ylpeä olen siitä, että kerrankin sain kalan nahan täydellisen rapeaksi, hyvältä maistui myös kukkakaalipyre ja herkulliset pikkuiset timjami-kanttarellit.





Otappa sinäkin tämä helppo ohje talteen.


GRILLATTUA NIERIÄÄ, KUKKAKAALIPYRE JA TIMJAMI-KANTTARELLIT (4:lle)



Raaka-aineet:

  • Nieriää, lohta tai kirjolohta varaa n. 200 g/ruokailija
  • n. litra kanttarelleja
  • 1 keskikokoinen kukkakaali (500-600g)
  • 100 g Creme Bonjour kanttarelli tuorejuustoa
  • suolaa, pippurisekoitusta
  • timjamia
  • muutama varhaissipuli
  • voita ja öljyä


OHJE:

Leikkaa kalafileet annospaloiksi. 

Tee nahkaan muutama viilto ja ripauttele päälle pippurisekoitusta sekä suolaa.

Pieni kukkakaali kukintoihin ja laita kattilaan.

Lisää vettä niin, että kukkakaalit juuri ja juuri peittyvät.
Mausta suolalla.

Keitä kypsäksi, mutta vältä yli keittämistä.

Kaada keitinvesi pois ja laita kukkakaalit mixeriin ja soseuta ne yhdessä kanttarelli tuorejuuston kera.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Laita takaisin kattilaan, niin pyre pysyy lämpimänä.

Laita paistinpannu kuumenemaan (mielellään parilapannu).

Lisää kuumalle pannulle tilkka öljyä ja nokare voita.

Lisää kalat pannulle, nahkapuoli alaspäin. 

Laske lieden lämpöä keskilämmölle ja anna kalan paistua hiljalleen, älä käännä kalaa noin 7-10 minuuttia.

Paista tällä aikaan puhdistetut kanttarellit (pienet kannattaa jättää kokonaisiksi) voissa.

Paista kanttarelleja ensin muutama minuutti yksinään, lisää sitten pannulle viipaleiksi leikatut varhaissipulirenkaat ja muutamia timjamin oksia.

Maista ja mausta sienet suolalla ja pippurilla.

Kun kaikki on valmista kokoa annos.

Kukkakaalipyre pohjalle, kala nahkapuoli ylöspäin päälle sekä sieniä ympärille.


Herkullista ruokailuhetkeä !

Nälkäisempiä varten oli vielä uusia pottuja :)









4 kommenttia:

  1. voi kiitos Sari <3, ruoka oli kyllä super hyvää :)
    Hyvää ja aurinkoista viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
  2. Nälkähän tässä aivan tuli herkullisen näköisiä kuvia katsellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos sinulle <3, oli kyllä munkin mielestä niin hyvää :) Mukavaa viikonloppua sinulle :)

      Poista

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä