GRILLATTUA NIERIÄÄ, kukkakaalipyrettä sekä timjami-kanttarelleja, juhlavaa ruokaa arkeen




Eilen aamulla jo herätessä oli mieletön hyvän halu, nälkä taisi vaivata.





Harvinaista kylläkin minulle, koska yleensä syödään vasta illalla eteläeurooppalaisittain kahdeksan jälkeen. Aamuisin tyydyn siis pannulliseen kahvia. Melko terveellistä vai mitä J.





No töihin päästyäni iskeekin heti nälkä.





Aamulla ajelin kauppaan ennen töihin tuloa ja ihanaa kalatiskillä oli tuoretta nieriää, lohikin olisi kyllä kelvannut, olihan meillä kalapäivä.





Nieriä kuitenkin sopii meidän pikku perheelle paremmin pienen kokonsa vuoksi.






Sunnuntaina olin kerännyt kanttarellejakin, huippuherkkua oli siis luvassa päivälliseksi.






Olin kyllä niin fiiliksissä ruoasta, joten sitä juhlistettiin myös lasillisella valkoviiniä, vain valkoinen pöytäliina puuttui J.





Erityisen ylpeä olen siitä, että kerrankin sain kalan nahan täydellisen rapeaksi, hyvältä maistui myös kukkakaalipyre ja herkulliset pikkuiset timjami-kanttarellit.





Otappa sinäkin tämä helppo ohje talteen.


GRILLATTUA NIERIÄÄ, KUKKAKAALIPYRE JA TIMJAMI-KANTTARELLIT (4:lle)



Raaka-aineet:

  • Nieriää, lohta tai kirjolohta varaa n. 200 g/ruokailija
  • n. litra kanttarelleja
  • 1 keskikokoinen kukkakaali (500-600g)
  • 100 g Creme Bonjour kanttarelli tuorejuustoa
  • suolaa, pippurisekoitusta
  • timjamia
  • muutama varhaissipuli
  • voita ja öljyä


OHJE:

Leikkaa kalafileet annospaloiksi. 

Tee nahkaan muutama viilto ja ripauttele päälle pippurisekoitusta sekä suolaa.

Pieni kukkakaali kukintoihin ja laita kattilaan.

Lisää vettä niin, että kukkakaalit juuri ja juuri peittyvät.
Mausta suolalla.

Keitä kypsäksi, mutta vältä yli keittämistä.

Kaada keitinvesi pois ja laita kukkakaalit mixeriin ja soseuta ne yhdessä kanttarelli tuorejuuston kera.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Laita takaisin kattilaan, niin pyre pysyy lämpimänä.

Laita paistinpannu kuumenemaan (mielellään parilapannu).

Lisää kuumalle pannulle tilkka öljyä ja nokare voita.

Lisää kalat pannulle, nahkapuoli alaspäin. 

Laske lieden lämpöä keskilämmölle ja anna kalan paistua hiljalleen, älä käännä kalaa noin 7-10 minuuttia.

Paista tällä aikaan puhdistetut kanttarellit (pienet kannattaa jättää kokonaisiksi) voissa.

Paista kanttarelleja ensin muutama minuutti yksinään, lisää sitten pannulle viipaleiksi leikatut varhaissipulirenkaat ja muutamia timjamin oksia.

Maista ja mausta sienet suolalla ja pippurilla.

Kun kaikki on valmista kokoa annos.

Kukkakaalipyre pohjalle, kala nahkapuoli ylöspäin päälle sekä sieniä ympärille.


Herkullista ruokailuhetkeä !

Nälkäisempiä varten oli vielä uusia pottuja :)









4 kommenttia:

  1. voi kiitos Sari <3, ruoka oli kyllä super hyvää :)
    Hyvää ja aurinkoista viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
  2. Nälkähän tässä aivan tuli herkullisen näköisiä kuvia katsellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos sinulle <3, oli kyllä munkin mielestä niin hyvää :) Mukavaa viikonloppua sinulle :)

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä