No hitsit mikä muisti mulla on nykyään, siis ihan
luokattoman huono. Aiemmin aina ihmettelin, kun rakas puolisoni unohteli milloin
mitäkin, niin tavaroita kuin asioitakin. No meitä on nyt sitten jo kaksi
perheessä.
Varsinkin ihmisten nimet tuppaa unohtumaan ja se vasta
noloa on. Tilanteessa täytyy vaan osata kiemurrella. En minä kehtaa aina
kysyäkkään ja tietysti se riippuu tilanteesta. Onneksi tuo kasvomuisti on vielä
säilynyt ja noloahan se olisikin jos en muistaisi asiakkaitani edes kasvoihin
katsomalla.
Pitäisi ottaa taas vanha harrastukseni ”sanaristikot”
käyttöön, ainakin väittävät niiden auttavan muistiin.
Tytär kertoi ystävänsä kysyneen (siis jo joskus
toukokuussa) josko minulta löytyisi jotain reseptiä soijarouheiden- ja palojen käyttöön.
On minua jo keritty muistuttaa, no puolustaudun kun vasta oli juhannus ja
siihen piti keksiä kisoja, talent-ohjelman harjoittelua ja tietysti 3 päivän
ateriat isolle porukalle :D.
Eilen kaupassa vihdoin muistin ja onneksi niin. Kyllä
meillä on syöty paljonkin soijasta valmistettua ruokaa, tosin siitä on aikaa jo
muutamia vuosia. Kyllästyttiinköhän me silloin?
No joka tapauksessa tästä soijapaloista valmistetusta
ateriasta tuli ihan hirmu hyvää ja sain vihdoin ja viimein aiheen tutustua myös
kaurakermaan. Kiva uusi tuttavuus tuo Oatly-ruokaan kaurakerma. Hinta tietty hiukan
arvokkaampi kuin tavallisen kerman, mutta maku on ihanan pehmeä ja oikean
kerman tuntuinen. Mikä parasta tämä käy vegaanille ja kasvissyöjille eli kaikki
voivat syödä samasta kasarista. Tällä herkullisella kasvisaterialla voit hämmästyttää lihansyöjänkin.
SOIJAPALOJA PAAHDETUSSA TOMAATTIKASTIKKEESSA KERA LUOMU BABY HERKKUSIENTEN JA RUCOLAVERSOJEN (OHJE4-6:LLE)
Olen jakanut ohjeen työvaiheittain, mutta raaka-aineet
löytyvät kaikki samasta listasta. Ohje on kuitenkin helppo ja nopea, eniten
aikaa vie (puoli tuntia) tomaattien paahtaminen, jonka voi tehdä vaikkapa jo
edellisenä iltana ja soseuttaa valmiiksi.
Raaka-aineet:
- 6-8 tomaattia
- 3 valkosipulin kynttä
- oliiviöljyä
- ½ chilipalko
- 4 dl soijapaloja
- 4 1/2 dl vettä
- 2 ½ rkl kasvisfondia
- 1 rkl soijaa
- 200 g luomu baby herkkusieniä
- 1 sipuli
- 3 tl tomaattipyrettä
- 2,5 dl oatly ruokaan (kaurakermaa)
- suolaa ja pippuria
- rucolan versoja
- maapähkinöitä, fetajuustoa ja rosepippuria (ei välttämättömiä)
OHJE:
Tomaattien paahtaminen:
Aseta uunin lämpötilaksi 180 astetta.
Pese tomaatit ja leikkaa ne 4:n osaan (poista kannat).
Kuori valkosipulit ja murskaa hiukan.
Laita tomaatit ja valkosipulin kynnet uuni vuokaan.
Ripottele pintaan 2 rkl oliiviöljyä ja ripaus suolaa.
Anna paahtua noin 30 minuuttia.
Soijapalojen esivalmistelu:
Keitä vesi kiehuvaksi ja ota pois liedeltä.
Lisää veteen kasvisfondi ja soija sekä soijapalat.
Jätä soijapalat kattilaan turpoamaan.
Kastikkeen valmistus:
Puhdista harjalla herkkusienet ja pilko sipuli.
Laita kasariin (pannulle) oliiviöljyä ja kuumenna.
Lisää herkkusienet ja pilkottu sipuli ja anna niiden saada
väriä pintaan.
Ota tomaatit uunista ja pilko chilipalko.
Soseuta paahdetut tomaatit sekä valkosipulinkynnet (mixeri
on paras tähän tarkoitukseen, onnistuu varmasti myös bameksilla)
Lisää soseeseen viipaloidut chilit sekä 3 tl
tomaattipyrettä ja soseuta niin että tomaattikastikkeesta tulee tasainen.
Kaada nyt turvonneet soijapalat herkkusienipaistoksen sekaan
ja lisää myös tomaattikastike sekä Oatly-kerma.
Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia ja mausta ateria
suolalla ja pippurilla.
Itse keitin lisäksi täysjyväriisiä, mutta kastike sopii mainiosti myös pastan ja kuskusin kera.
Kun laitat aterian tarjolle niin voit lisätä päälle
maapähkinöitä, muutaman nokareen fetajuustoa ja rosepippuria.
Rucola versot antavat ihanan pikantin maun tälle
tomaatti-soijakastikkeelle.
Hyvää ruokahalua kasvisaterian merkeissä J
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti