Voi ei, heinäkuun viimeinen viikonloppu. Ei kait kesä ole jo
ohi! Miten kesällä menee päivät niin, etten edes täällä töissä muista välillä
mikä arkipäivä on menossa. Mutta mihin katosi ne kaksi kuukautta L, toivottavasti säät hellivät meitä vielä
elokuussakin.
Tänä kesänä minulla ei ole ollut lomaa, tosin olen pitänyt
liikkeen lauantaisin suljettuna ja välillä karannut perjantaina jo aikaisemmin,
niin kuin nytkin tein.
Sisko tuli hakemaan iltapäivällä ja suuntana tietty Asikkalan
Kalkkinen, meidän oma paratiisi.
Ihana oli päästä saunaan ja uimaan. Pestä kaupungin pölyt
makoisissa puusaunan löylyissä.
Lauantaiaamuna heti aamupalan jälkeen suunnistimme
Frisbeegolfradalle, joka sekin löytyy 6 kilometrin päästä mökiltä. Hah hah haa,
niin into pinkeenä ja vasta kolmatta kertaa heittämässä. No tietty minä
reväytin rintalihaksen heti toisella heitolla, mutta periksi en antanut. Neljänellä
väylällä meinasi kyllä usko loppua ja itku tuli muillekin kuin minulle.
Väylällä kasvoi toista metriä korkeita nokkospuskia ja mitä lie ohdakkeita. Oli
siinä sitten shortsit ja lyhythihaiset paidat päällä kiva etsiä niitä kiekkoja.
No loppujen lopuksi selvitettiin kaikki 9 väylää. Pohkeet punaisina ja
inhottavasti kirvellen päätimme palkita urheutemme vielä Manibaarin
virvokkeilla.
Iltapäivällä vaihtui vaatetus ja saappaat jalassa lähdimme
patikoimaan lähimetsään. Kyllä meitä onnistikin. Iso saalis kanttarelleja ja
muutama kassillinen lampaankääpää. Enää ei haitannut yhtään heinäkuun sateiset
päivät. Meistä tuntui kuin olisimme löytäneet harvinaisen aarteen.
Lampaankääpää en ollut onnistunut muutamaan edellisvuoteen löytämäänkään ja
joku tiesi kertoa, että se pitääkin taukoa aina välillä.
Ja sittenhän me herkuteltiin J
Grillasimme kukkakaalia, kanttarelleja ja pinaattia
parilalla. Lopuksi paistos sai parmesan juusto hunnun.
Peuran sisäpaistista kiedottiin lihakääryleet, täytteenä
pinaattia, kanttarelleja ja aurajuustoa sekä pekonia ympärille.
Parilapannulla grillattiin lihat ja pitihän ne sitten
konjakilla liekittää ja lopuksi hiukan kunnon kermaa heittää sekaan, niin
herkullista.
Ateria päätettiin ”Mökkitiramisulla”. Tuoreista luumuista
olin keittänyt hilloketta, nektariinit marinoin triple sec liköörin kanssa, liekitettiin. Lopuksi coctail lasiin lusikoitiin mascarpone-kermavaahtoa sekä savoiardikeksejä kyytipojaksi.
Voi pojat, me oltiin ihan paratiisissa. Illalla vielä sauna
kruunasi mahtavan päivän. Kyllä elämä on joskus niin laiffii <3.
Sieniä tuli todellakin niin paljon, että pakastimeen asti
riitti pussitettavaa. Meinasin muutaman postauksen tehdä lampaankäävistä ja tässä tuleekin ensimmäinen.
LAMPAANKÄÄPÄ HAMPURILAISET (6:lle)
Raaka-aineet:
- 6 kunnon pihvin kokoista lampaankääpää
- 2,5 dl pankojauhoja
- 2 dl parmesan juustoraastetta
- suolaa, pippuria, yrttisekoitusta
- 2 kananmunaa
- öljyä friteeraukseen (maapähkinä)
------
- Leipää tai hampurilaissämpylät
- Salaattia
- Paistettua sipulia
- Paahdettua paprikaa tai tomaattia
- Parmesan juustolastuja ja esim herneenversoja tai persiljaa (hampurilaisen päälle)
-----
Kastike:
- 4 rkl turkkilaista jugurttia
- 3 tl punaista pestoa
OHJE:
Jos haluat paahtaa paprikat, huuhtele ne, poista siemenet,
halkaise ja laita uuniin n. 30 minuutiksi 200 asteeseen, anna jäähtyä ja poista
tumma kuori.
Puhdista sienet.
Sekoita pankojauhot ja parmesan juustoraaste keskenään.
Mausta suolalla, pippurilla ja yrttisekoituksella.
Riko kananmunat toiseen kulhoon.
Kasta sienet ensin kananmuniin ja sitten leivitä ne
jauhoseoksessa.
Lämmitä öljy kuumaksi korkealaitasessa kasarissa. Pienennä
lämpötilaa muutamalla asteella.
Paista sieniä n. 2 minuuttia per puoli. Laita talouspaperin päälle
(ylimääräinen öljy valuu pois).
Paista sipulirenkaita.
Sekoita jugurtti ja punainen pesto keskenään.
Grillaa leivän siivut (sämpylät), kasaa hampurilaiset.
Siskoni mielestä kesän parhaat hampparit J enkä väitä vastaan minäkään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti