Mukava synttäripäivä ja huikein ravintolaelämys pitkään aikaan




Otettiin pieni varaslähtö miehen kanssa mitä tulee mun synttäreihin. No koska hän on vuorotyöläinen (vieläpä 3-vuorotyötä tekevä) niin juhlia ja muitakin menemisiä pitää rukata aikatauluun sopiviksi.

Mulle paras synttärilahja on tietty hyvä ruoka ja vieläpä niin, että joku toinen sen valmistaa.

Päivän aloitimme leffalla ”Mamma Mia 2” ja aivan nappiin se valinta menikin. Rakastan Abban musiikkia, muutama karaokelevy on hankittu kotiin ja sitähän elokuvassa riitti. Vaikka tarina sinänsä on melko etukäteen arvattavissa, niin pakko myöntää, että nauroin ja itkin vuoronperään, mutta samoin kävi vieressä istuville katsojillekin.



Pienet aperitiivit nautimme Ravintola Teerenpelissä ennen illan huipennusta.

Ja mikä huipennus se olikaan, olin niin ruokataivaassa! Pöydän olimme varanneet etukäteen, mikä osoittautuikin viisaaksi valinnaksi.

Ensin kuitenkin pyydän anteeksi kuvien laatua, sillä mukana ei ollut kuin kännykkä (en arvannut, että nämä oli kuitenkin pakko saada taltioitua) eikä ravintolan hillitty valaistus mahdollistanut tarkempia kuvia.

Mutta, mutta asiaaan….

Ovella meidät otettiin vastaan sydämellisesti ja ilahtuneena, tosin kaiken keskustelun hoidimme englanniksi, mutta hei, ei se ainakaan meitä häirinnyt, päinvastoin, ihan kuin olisimme olleet ulkomailla.

Etukäteen olimme jo kotona sopineet, että chef`s menu olisi valintamme, mutta kuinka monta 4,5 vai 6. Päädyimme viiteen annokseen ja hyvä niin, sillä poistuessamme, mieheni pyysi nokkakärrykuljetusta.

Menu alkoi Silakkaa ”Boguerones” annoksella.
Herkullinen espanjalaistyylisesti marinoitu silakkafile, tapenade kastikkeella ja tomaateilla.




Oheen tietysti tarkasti mietityt viinit, jotka tässä ravintolassa saa myös puolikkaina kaatoina,  tätä seikkaa arvostan suuresti.

Seuraavaksi pöytään saapui tattirisotto pikkelöytyjen kantarellien kera. Annosta koristi upea liekki, joka oli tehty riisikakusta. Tässä kohtaa menuta, olimme jo niin hurjaa vauhtia vaipumassa nirvanaan.




Kolmas annos oli täydellinen huipennus. Hiillostettua siikaa, tryffelimunakasta ja mantelimaitoa. Mä en vaan voi käsittää miten kokki saa loihdittua siiasta jotain niin käsittämättömän herkullista! Olimme siis "ruokataivaassa".  Mukana tarjoiltu viini oli aivan nappi valinta.




Mutta ei se ruokailu vielä siihen päättynyt, vaan nyt saimme eteemme Paistettu kampasimpukkaa ja turskaa porkkanapyreen ja kasvisten kera. Vilkaisimme toisiamme ja huomasin onnellisen ilmeen seuralaiseni kasvoilla. Elämä voi joskus olla niin herkullista.




Pienen tauon jälkeen oli vielä jälkiruoan vuoro ja sitä meille edusti Mustikkapulla sitruunaruohojäätelön kera. Aivan täydellinen lopetus päivälliselle,  joka oli valmistettu suureksi osaksi suomalaisista raaka-aineista, upea kokonaisuus.



Jos pisteitä kysytään minulta, niin Fisken På Disken on 10+ ravintola, paras kalaravintola Suomessa, jos tätä et usko niin käy itse kokeilemassa. Heillä on myös varsin kohtuuhintaiset lounaat. Jos kiinnostuit, niin täältä pääset kurkkaamaan ravintolan sivuja.

Iso kiitos meiltä molemmilta ja takuu varmasti palaamme pian, hmmm..... meiltähän on vielä testaamatta heidän loistava "The Lohikeitto".

9 kommenttia:

  1. Ihan huikea päivä teillä ollut. Ihanaa ruokaa, fiiliksiä ja hei, mamma mia 2 on täydellinen leffa <3
    Kivaa iltaa sinulle Sari!

    VastaaPoista
  2. Kyllä todellakin, tämä päivä jää kauniina ja herkullisena muistona mieleen.
    Mamma Mia on loistava leffa musiikin ja upeiden laulajien ansiosta.
    Mukavaa iltaa myös sinulle 😘

    VastaaPoista
  3. Täytyypi joskus päästä kokeilemaan...herkulliselta näytti😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ehdottomasti,uskon että pitäisit paljon ruuasta 😊

      Poista
  4. Onnea onnea!

    Olen pari kertaa koettanut päästä ihan ex tempore syömän tuonne, mutta ei mitään mahkuja. Nyt kun näen nämä kuvat täytyisi kyllä varata pöytä varta vasten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Tuuli ja juu ainakin lounas ja ilta-aikaan kyseinen ravintola on kiireinen. Ehdottomasti suosittelen vierailemaan kyseisessä paikassa!

      Poista
  5. Onnittelut Sari! Me kävimme myös mieheni kanssa katsomassa Mamma Mia <3 Niin ihana elämys. Ompa teillä jatkunut päivä ihanasti ihanien herkkujen saattelemana :) Täydellistä, jos sanoisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Anni <3.... Mamma Mia on kyllä niin hyvän mielen elokuva!
      Ja tosiaan päivä on täydellinen kaikkinensa.
      Pirtsakkaa viikkoa sinulle.

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä