LIHAPULLAT MASSAMAN CURRY SEKÄ KOKEILUSSA KUPPISÄMPYLÄT





Jaa..a, lokakuun loppua jo elellään ja viime päivinä sen on saanut tuta säänkin puolesta. Pakkasöitä on ollut ja maa huurussa aamuisin. Eilen illalla mies vaihtoi onneksi kitkat auton alle, ettei tarvitse sitten niissä ensimmäisissä pyryissä liukastella.


Jännä juttu kun ilma viilenee, niin koko ruokavalio muuttuu. Silloin ainakin meillä kaivataan vahvempia makuja.
Kaikenlaiset curryt edustavat juuri tällaisia ruokia.


Tällä kertaa valmistin Massaman currya, jonka kerrotaan olevan thaimaalaista alkuperää, tosin wikipediasta lukiessani, sen alkuperä on muslimeilta peräisin. No niin tai näin, tämä ruoka ei jätä kylmäksi.

Yleensä Massaman curry valmistetaan lampaan- tai broilerin lihasta, mutta koska olin ostanut erittäin hyvää jauhelihaa kaupasta (rasvaa vain 5 %), päätin kokata lihapulla currya.


Massaman curry tahnan ostin kaupasta valmiina aikaa säästääkseni, mutta googlettamalla  löydät muutamia ohjeita sen valmistamiseen.

Tähän curryyn kuuluu myös peruna, mutta nyt maistui suussa paremmalta bataatti ja koska kauppareissulla olin ostanut niin hyvän näköisiä keltajuuria, niin saivat nekin pulahtaa saman curryyn.


Olen hiukan karsinut tuota raaka-aine listaa, sillä niitä kaikkia ei kaapista tällä kertaa löytynyt, joten ihan autenttinen maku ei ehkä mielestäsi ole, mutta kuitenkin tosi herkullinen ja täyteläinen.


Ja kokeilussa myös Lidl:stä ostamani valmis täysjyvätaikina sämpylöille. Nämä menevät ehdottomasti jatkoon, sillä ne maistuivat todella hyviltä ja helpoilta valmistaa.
Ja nyt viimein ohjeeseen…

MASSAMAN CURRY LIHAPULLAT


Lihapullat:

800 g hyvää naudan jauhelihaa
1 sipuli pilkottuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 ½- 2 tl suolaa (voi kuulostaa paljolta, mutta curryyn ei muuta           suolaa lisätä)
¼ - ½ tl chilijauhetta riippuen miten voimakkaan maun haluat
1 tl juustokuminaa
2 tl kuivattua korianteria

OHJE:

Aseta kiertoilmauunin lämpötilaksi 180 astetta.

Laita jauheliha kulhoon ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet joukkoon.

Mittaa kulhoon mausteet eli 2 tl suolaa, ½ tl chilijauhetta, 1 tl juustokuminaa ja 2 tl kuivattua korianteria. Sekoita huolellisesti ja leivo pullat leivinpaperin päälle uunipellille.

Pullat pysyvät erittäin hyvin koossa ilman turhia kananmunia tai korppujauhoja.

Paista lihapullia noin 10 minuuttia. Jätä sivuun odottamaan.

JA NÄIN JÄLKIKÄTEEN TAJUAN, ETTÄ OLISIHAN NUO PULLAT KYPSYNEET TUOLLA MASSAMAN CURRYSSAKIN, EI NIITÄ OLISI TARVINNUT UUNISSA PAISTAA, JOTEN KUN LISÄÄT BATAATIT YMS. KASTIKKEESEEN, NIIN LISÄÄ PULLIA PIENISSÄ ERIN, NOIN 5-6 PULLAA KERRALLAAN JA ANNA KYPSYÄ, NOSTA REUNOILLE JA JATKA NÄIN KUNNES KAIKKI PULLAT OVAT CURRYKASTIKKEESSA. USKON, ETTÄ NÄIN NE SAAVAT ENEMMÄN MAKUAKIN :).

MASSAMAN CURRY KASTIKE

Raaka-aineet:

  • 1 rkl öljyä
  • 6 tl Spice up Massaman curry tahnaa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl fariinisokeria
  • ¼ tl kanelia
  • 2 tlk kookosmaitoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ bataatti
  • 3 keltajuurta
  • ½- 1 limen mehu
  • kourallinen korianteria (silputtuna) sekä maapähkinöitä (murskattuna)


OHJE:

Puolita bataatti ja kuori se (tai koko bataatti, jos et käytä muuta juuresta). Tee samoin keltajuurille. Pilko juurekset suuhun sopiviksi paloiksi. Siivuta valkosipulinkynnet.

Lisää wokkiin tai muuhun korkealaitaiseen pannuun 1 rkl öljyä ja mittaa sekaan 6 tl massaman tahnaa, 3 rkl soijakastiketta sekä 2 rkl fariinisokeria. Paahda hetki mausteita ja lisää joukkoon paloitellut juurekset.

Käännä liettä pienemmällä ja paahda juureksia muutama minuutti.

Sekoita seuraavaksi joukkoon valkosipulin siivut sekä 1 /2 tl kanelia.

Lopuksi kaada kookosmaidot pannuun ja anna kastikkeen keittyä kokoon noin 20 minuuttia.

Keitä tällä välin riisi (basmatiriisi sopii hyvin tähän ruokaan).

Kokeile haarukalla juuresten kypsyys, keltajuuret saavat jäädä purutuntumaltaan rapsakoiksi.

Lisää lopuksi lihapullat curryn joukkoon, anna niiden lämmetä kastikkeessa, purista sekaan limen mehu ja koristele curry korianteri ja maapähkinä silpulla.

ขอให้เจริญอาหาร  eli Hyvää Ruohalua!





TÄYSJYVÄSÄMPYLÄT DANEROLLES PETITS PAINS 6 kpl
  • 1 multigrain valmistaikina
  • voiteluun vuokasprayta tai voita
  • 1 kananmuna voiteluun
  • seesaminsiemeniä tai muita siemeniä


Tuo valmistaikina löytyy samasta paikasta kaupan hyllyltä kuin croissanttaikinat.

Lämmitä uuni 180-200 asteeseen (eli nämä voit paistaa heti lihapullien jälkeen)

Voitele 6 pientä uunivuokaa.

Leikkaa ristiviillot taikinapulliin ja asettele paistovuokiin, voitele kananmunalla ja ripottele päälle siemeniä.

Paista uunin keskitasolla ritilän päällä ohjeen mukaan 12-15 minuuttia.

14 kommenttia:

  1. Kyllä maistui herkulliselta eikä niin vaikeatekoiseltakaan🤣🤔jopa minä onnistuisin kokata näitä! Suosittelen kokeilemaan👍😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sisko kulta <3 ja kiitos tuhannesti myös tarpeellisesta kuvausavusta, miten mä saisin niitä rakennusvaloja muuten pitkin kämppää pidettyä ja kuvattua ilman sun apua, onneks oot ruokapalkalla töissä :D.

      Poista
    2. 😋🤣😂👍 mielellänhän minä

      Poista
  2. Ihan sama juttu täällä. Ilmat kun kylmenee niin mausteiset kastikkeet lisääntyvät meidän ruoissa ja muutenkin ruoka on tuhdimpaa kuin kesäisin.
    Herkulliselta näyttää tämä lihapullaruoka.
    Ihanaa torstai-iltaa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi, juu pitää lämmittää itseään sisältäpäin :D.
      Mukavaa alkavaa viikkoa :).

      Poista
  3. Näyttääpä taas herkulliselta, niin kuin sun ruuat aina ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Maiju <3, sanoitpa nätisti.
      Mukavaa alkuviikkoa sinulle!

      Poista
  4. Oi, kuinkä näyttää herkulliselta taas! Tekisi mieli heti kokeilla, mutta pitää malttaa pari päivää - jauheliha on pakastimessa. :D Ihanaa viikonloppua sinulle, Sari. :)

    VastaaPoista
  5. Lähtee niin kokeiluun, Massaman Curry on ihan lempiruokia. Aivan ihanat kuvat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Tiia <3 ja juu ... curryt on niin herkkua!

      Poista
  6. Kylläpä näyttää houkuttelevalta! Ihan varmana on hyvää, nam!

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä