Porkkanakeitto, kuin ruska lautasella




Voi miten onkaan luonto hemmotellut meitä tänä syksynä kauniilla loistollaan. Ei ole tarvinnut pohjoiseen matkustaa, sillä ruskan eri väreistä on saanut täällä etelässäkin nauttia.

Koska kaiken valoisan ajan olen ollut töissä, niin olen ihaillut FB kaverini Mairen kuvia hänen seinältään, niistä on nähnyt päivittäin lehtien värien muuttumisen, upeat maisemat on  hänellä muutenkin tehdä päiväkävelyitään.


                  lainattu Mairen luvalla

Mutta tosiaan voihan sen ruskan tuoda sisälle vaikka ruoan muodossa. Maukkaita porkkanoita saa nyt pilkkahintaan, alle euron kilo ja niistä keittää niin suun mukaisen keiton.




Eikä voi vähätellä tuota Koskenlaskijan ruoka cheddarin vaikutusta keittoon, siitä tuli varsin täyteläinen. Tämä keitto sopii hyvin myös lokakuun –lihaton teemaan.





JUUSTOINEN PORKKANAKEITTO


Raaka-aineet:

  • 800 g porkkanoita (toki voi käyttää koko kilon)
  • 15 cm pala purjoa (noin puolikas purjoa)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1,2 l vettä
  • 2 vihannes liemikuutiota
  • ¼ tl cayennepippuria (tai veitsen kärjellinen)
  • 1 prk ruoka koskenlaskija cheddar 250g
  • iso nokare voita


OHJE:

Kuori porkkanat ja viipaloi ne melko ohuiksi siivuiksi.

Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.

Huuhtele purjo ja viipaloi ohuiksi siivuiksi.

Laita voi kattilaan ja anna sulaa.

Lisää seuraavaksi kattilaan porkkana- ja purjosiivut sekä valkosipulimurska.

Hauduta hetki samalla sekoittaen.

Kaada sitten 1,2 dl vettä kattilaan ja lisää samalla liemikuutiot.

Anna keiton kiehua noin 15-20 minuuttia kunnes vihannekset ovat pehmenneet.

Soseuta keitto ja laita kattila takaisin liedelle.

Kaada joukkoon koskenlaskija cheddar ja lisää tilkka cayennepippuria. Sekoita ja maista.

Päälle voit ripotella purjotuhkaa (sitä valmistat purjon lehdistä uunissa grillaamalla ne melkein mustiksi) tai pähkinöitä sekä yrttejä.


HYVÄÄ RUOKAHALUA!



Näin kauniisti kuivuivat äidiltä saamaani syyshortensian oksat, niistä on iloa koko talvikauden.

8 kommenttia:

  1. Oi miten kauniin väristä ja varmasti herkullista porkkanakeittoa <3 Näin syksyisin tulee ihan himo juureksiin ja värikkääseen ruokaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Tiina ja samaa mieltä olen sun kanssa, juurekset on parasta syksyllä 😋

      Poista
  2. Ihana ohje! Meillä tehdään paljon sosekeittoja, nyt tätäkin <3 Ja nuo syyshortensiat on niin kauniita! Itsekin kuivatin niitä koristeeksi eri vaiheissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sosekeitot on kyllä arkiruokailun parasta antia, niin nopeita valmistaa ja kuitenkin maistuvat herkullisilta.
      Mukavaa lokakuun viimeistä viikkoa sateesta huolimatta <3.

      Poista
  3. Ihanan värikäs keitto! Lämmittää varmasti myös mukavasti, kun tulee sisään haravointihommista. Ilma on jo aika viileä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maria ja kaunis kiitos <3. Keitot sopii niin hyvin arkeen, helppouden ja nopeuden vuoksi ja voi miten ne maistuvatkaan.

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä