SUOLAISET MUFFINIT FILOTAIKINASTA, KOLME ERI TÄYTETTÄ



Anteeksi, jos taas urputan säästä, mutta kun ulkona on niin kylmä! Miten ihmeessä tuun toimeen talvella? Pakkasta ei tosin ole, mutta tuuli käy ihan luihin ja ytimiin. Voittaisinpa lotossa niin pakenisin oitis lämpöön. Miten on sun laita, pärjäätkö kun kylmä iskee?

Syksy sinänsä on ollut kaunis. Metsä varsinkin tuoksuu hyvälle, erilaiselle kuin kesällä. Siskon kanssa löydettiin sunnuntaina kivasti vielä suppilovahveroita, tosin ne olivat kuin pieniä rautakankia, pakkasen panemia.


No koska ulkona on kylmä ja hyvin varhain pimeää, niin silloin pitää hemmotella itseään kynttilän valolla ja lämpimällä glögillä.


Maistoimme Blossan alkoholitonta glögiä. Lämmittäessä sitä kattilasta nouseva tuoksu oli turhan voimakas, mutta onneksi se vaimeni. Glögi itsessään oli melko hyvää, ei makeaa eikä liian maustettua, mutta loraus tuoretta appelsiinin mehua puristettuna joukkoon, teki siitä oikein maukasta, ainakin meidän mielestä.


Filotaikinasta leivoin suolaista iltapalaa, täytteitä tein kolmea erilaista. 


Täytteiden pohja on kaikissa sama eli tuorejuuston ja parmesan/mozzarellajuuston sekä smetanan yhdistelmä, yhteen laitoin katkarapuja, toiseen pekonia ja kolmanteen suppiksia.


Filomuffineita on kiva ja helppo tehdä, kunhan muistaa ottaa taikinan tarpeeksi ajoissa sulamaan (esim. aamulla)  ja nämä rapeat piiraat maistuvat erityisesti juuri glögin kera.



 FILOMUFFINIT ELI RAPEAT PIIRAAT KOLMELLA ERI TÄYTTEELLÄ 12 kpl

  •  1 pkt filotaikinaa, josta käytetään 5 arkkia
  • 50 g voita sulatettuna





TÄYTEPOHJA:

  • 200 g tuorejuustoa (maustamatonta tai maustettua)
  • 2 dl parmesanjuustoa raastettuna
  • 2 dl mozzarellajuustoa raastettuna
  • ripaus pippuria myllystä


Sekoita täytepohjan aineet keskenään ja jaa kolmeen osaan siinä tapauksessa, että haluat tehdä näitä kaikkia eri makuisia. Jos kuitenkin teet vain yhtä tai kahta eri makuista, muista lisätä pohjatäytteeseen tulevia raaka-aineiden (rapujen, pekonin, suppilovahveroiden) määriä.


RAPUTÄYTE

  • Reilu 1 dl sulatettuja katkarapuja
  • tilliä
  • 1.5-2 tl sitruunatiivistettä
  • 1 tl tomaattisosetta tuubista
  • ripaus suolaa

Sekoita kaikki yhteen osaan pohjatäytettä.

PEKONITÄYTE

  • 4 valmiiksi paistettua pekonisiivua silputtuna
  • rose/viherpippuria


Sekoitetaan yhteen osaan pohjatäytettä.

SUPPPILOVAHVEROTÄYTE (myös muu sieni käy)

  • 1 dl valmiiksi paistettuja suppilovahveroita silputtuna
  • kuivattua timjamia
  • Jos sienet ovat suolattomia, niin lisää ripaus suolaa.


Sekoitetaan yhteen osaan pohjatäytettä.



Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Avaa sulatettu filotaikinarulla varovasti ja ota ensimmäinen arkki leivontapöydälle. Voitele kevyesti voisulalla sutia käytäen, reunat kannattaa voidella tarkemmin. Lisää seuraava arkki päälle ja voitele samoin. Jatka kunnes arkkeja on 5 päällekäin.

Peitä jäljelle jääneet arkit kostean pyyhkeen sisään.

Leikkaa veitsellä ensin arkkipinon keskeltä pystysuuntaan ja sitten vielä puolikkaat puoliksi. Seuraavaksi leikkaa vaakasuoraan niin, että arkkipinoja muodostuu 12 kpl (vaakasuoraan arkit kolmeen osaan).

Voitele muffinipelti (vuokaspray on helpoin) ja painele filotaikinasta leikatut arkkipinot reikiin.

Kun kaikki muffinipellin kupit on peitetty filotaikina-arkeilla, niin lusikoi täytteet pohjiin (reilu ruokalusikallinen jokaiseen).

Paista filomuffineja noin 20 minuuttia.

Anna hetki jäähtyä ja laita tarjolle.

Lopuista arkeista voit tehdä vaikka ”näkkäreitä”.

Laita arkki kerrallaan päällekkäin, muista voidella aina välissä.
Leikkaa haluamasi kokoisiksi ”suiruiksi” ja laita leivinpaperin päälle uunipellille, paista noin 10 minuuttia. Voit ripotella päälle vaikka unikonsiemeniä tai kuivayrttejä.

13 kommenttia:

  1. Ei olisi teillä jäänyt minun jäljiltä suppismuffinseja ollenkaan, niin paljon tykkään sienistä :) Onneksi en siis ollut kylässä teillä :D
    Ihanaa tiistaita Sari ja yritetään kestää tämä kylmyys!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Outi, olisi voinut käydä käsirysyksi meidän syöminen, hah hah haaa.
      Mukavaa uutta viikkoa <3.

      Poista
  2. Kyllä nyt maistuisi glögi ja filotaikinaleivonnaiset! Kiitos taas, tuli nälkä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin syksyllä alkaa se glögin kittaus oikein tosissaan ja mikä ihaninta, niitä on niin paljon erimakuisia tarjolla ja pikkupurtavat hyvä makupari.

      Poista
  3. Ihanan houkuttelevia leivonnaisia ja niin tunnelmallisia kuvia <3 Kestää, kestää. Kyllä se kevät ja kesä sieltä taas tulee aikanaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan ihanainen ja kiitos kaunis kommentistasi <3.
      Joo pitää vetää nyt parhaat päältä eli keitellä glögejä :D.

      Poista
  4. Ihanan tunnelmallisia kuvia. Sattumoisin rakastan glögiä ja sen kanssa maistuu pienet suolapalat. Mä en ole koskaan käyttänyt filotaikinaa, mutta nuo näyttää niin hyviltä, että saatanpa kokeilla. Ihanaa iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Hanna ja suo anteeksi, huomasin vasta kommenttisi.
      Kaunis kiitos sinulle kommentistasi ja mukavaa keskiviikkoa <3.

      Poista
  5. Testiin menee vielä joskus, kiitos Sari!

    Eniten tunnelmoin nyt kuviesi parissa. Kun niitä katselee, on sama minkälainen sää ulkona vihmoo: olo on lämmin. Kuvasi ovat ihan mielettömiä, hei <3!

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä