SUYA POSSUNVARTAAT SUOMALAISITTAIN, ihanan pähkinäiset ja maukkaat






Tulipa taas sunnuntaina katseltua kokkiohjelmia televisiosta. Niistä saa kyllä kivoja ja mielenkiintoisia ideoita omaankin ruokapöytään.





Jamie Oliveri yhdessä rap-artisti Tinie Tempah:in kanssa kokkailivat Länsi-Afrikkalaista (Nigeria) Suya Beef Kebabia, niin sanottua nigerialaista katuruokaa.





Vesi kielellä katselin poikien puuhia keittiössä, vaikka olin itse juuri syönyt.





Alkuperäinen Suya Beef Kebab tehdään joko lampaasta tai naudanlihasta ja nautitaan punakaalisalaatin kera.





Ruokaa maustavat pähkinät ja erilaiset pippurit, mutta ruoka ei suinkaan ole tulista tai liian voimakkaan makuista.





No tämä ruoka jäi pyörimään mieleeni ja siitähän oli sitten tehtävä oma suomalainen versioni.





Tämä ruoka valmistuu kätevästi ja nopeasti myös uunissa eli et tarvitse grilliä.



SUYA POSSUN VARTAAT (4:lle)


Raaka-aineet:

  • 800 g possun sisäfilettä


Suya mausteseos:

  • 2,5 dl suolattuja maapähkinöitä
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 ½ tl paahdettua paprikajauhetta
  • 1 tl valkopippurijauhoa
  • 1 tl inkiväärijauhoa
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl sipulijauhetta
  • ½ tl chilijauhetta
  • 1 kanaliemikuutio


Öljyä paistamiseen, foliopaperia, varrastikkuja tai bambutikkuja


OHJE:


Putsaa possun sisäfileestä kalvot ja leikkaa file/fileet n. 2 cm leveiksi pihveiksi.

Nuiji pihvejä nyrkillä hiukan. Laita lautaselle odottamaan.

Paahda suolapähkinöitä kuivalla pannulla muutama minuutti ja laita ne sitten mixeriin.

Jauha pähkinöitä hetki ja mittaa sitten kaikki kuivamausteet sekä kanaliemikuutio mixeriin ja jatka jauhamista, älä kuitenkaan jauha liikaa, seoksen täytyy olla melko karkeaa.

Kieritä nyt pihvejä mausteseoksessa, niin että ne peittyvät kokonaan. Anna maustua vähintään ½ tuntia. Lihaa ei tarvitse laittaa jääkaappiin, vaan voit jättää sen huoneen lämpöön.

Jos käytät bambutikkuja laita ne nyt veteen likoamaan.

Aseta uunin lämpötilaksi 210 kiertoilma tai tavallinen 230.

Laita foliopaperi uunipellille ja öljyä sen pinta.

Tikuta possun pihvit vartaisiin pihvin kyljestä (kannattaa käyttää kahta tikkua vierekkäin, silloin on helpompi kääntää vartaita)
Ripottele pinnalle vielä hiukan Suya-mausteseosta sekä hiukan öljyä.

Paista vartaita uunin keskitasolla ensin 10 minuuttia. Ota pelti pois uunista ja käännä vartaita.

Jatka paistamista vielä noin 7 minuuttia, jonka jälkeen käännä grillivastus päälle ja lisää asteita 250, grillaa noin 3 minuuttia kunnes vartaat saavat hiukan väriä.

Tarjoa vartaita salaatin kera ja vaikka bataatti-kesäkurpitsalaatikon kanssa (ohje laatikolle)




Salaatti:


Punakaali suikaleita,punasipulia, vihreää rapeaa salaatti, tomaattia, kurkkua, viinirypäleitä, hyvää öljyä ja sitruunan mehua.



Ps. Tiesithän, että voit seurata minua myös facebookissa ja instagramissa nimimerkillä: saaranlautasella, olisi kiva nähdä sinut myös siellä vierailijana :)

2 kommenttia:

  1. Ai että! Nyt jäi tämä minun päähäni pyörimään :) Rauhaa en saa, ennen kuin olen testannut nämä.

    VastaaPoista
  2. Heh heh heee, sulle kävi siis samoin kuin mulle, maku tuli heti suuhun pelkästään kuvan välityksellä :), pähkinä on kyllä niin ihana mauste mm. Myös broilerin filee käy hyvin näihin vartaisiin :).

    VastaaPoista

Pinterest

My Taste

mytastefi.com

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä