Sitä tuli taas käytyä kasvimaalla kuopsuttamassa ja iloinen
yllätys odottikin. Kesäkurpitsapenkistä löytyi taas syötävän kokoisia
yksilöitä, yksi vihreä ja yksi keltainen.
Mietintämyssy päähän ja sitten muistinkin tehneeni viime
vuonna kesäkurpitsoista tacoja tai oikeastaan tortilloja ne olivat. Nimittäin
eihän näistä tule niin kovakuorisia, vaikka hiukan rapeita ovatkin.
Viime vuonna tein ne korppujauhoihin, mutta nyt halusin
niistä gluteenittomia, joten käytin mantelijauhoa eli kokonaisista manteleista
jauhettua jauhoa.
Tytärkin sanoi eilen pitävänsä näistä kovasti, vaikka ei
yleensä ole kesäkurpitsan ystävä.
Kesäkurpitsatortillat valmistuvat nopeasti ja täytteenä voit
käyttää lihaa, kanaa, kalaa tai vaikka pelkkiä kasviksia (soijarouhe voisi olla
myös kiva).
HERKULLISET GLUTEENITTOMAT KESÄKURPITSATORTILLAT (6 KPL)
Raaka-aineet:
- 400 g kesäkurpitsaa
- 1 ½ dl mantelijauhoa
- 3 dl juustoraastetta
- 1 kananmuna
- 2 dl (baby)pinaattia
- 1 dl tuoretta basilikaa silppuna
- ripaus suolaa ja pippuria
Ohje:
Pese ja raasta kesäkurpitsa. Laita raaste lävikköön ja
painele liika neste pois. Jos raaste tuntuu vielä kovin kostealta, laita se
kahden pyyhkeen väliin ja taputtele kuivaksi.
Laita raaste kulhoon, lisää mantelijauho, juustoraaste,
mausteet ja kananmuna. Sekoita hyvin.
Pieni hiukan pinaatin lehtiä ja silppua basilika ja lisää ne
massaan.
Aseta uunin lämpötilaksi 180 kiertoilma ja 200 normaali.
Laita leivinpaperi uunipellille ja ota desimitallinen massaa,
noin 4 mahtuu yhdelle pellille.
Laita toinen leivinpaperi kesäkurpitsakekojen päälle ja paina
keot letuiksi.
Ota paperi pois ja
paista tortilloja noin 15-20 minuuttia uunin keskitasolla, niin että ne saavat
hiukan väriä.
Jos paistat kahta peltiä yhtä aikaan, vaihda 10 minuutin
kohdalla peltien paikkaa.
Anna tortillojen jäähtyä muutama minuutti ennen kuin poistat
ne leivinpaperilta.
Täytä tortillat haluamallasi täytteellä esimerkiksi salaatinlehtien, tomaattien,
kurkun, paprikan ja vaikka avokadon ja sipulirenkaiden kera. Halutessa voit laittaa myös esim rae- tai fetajuustoa.
Kastikkeena voit käyttää kermaviiliä, smetanaa, guacamolea
tai vaikka salsaa.
Meillä oli eilen chilillä maustettua jauhelihaa (mies tykkää
voimakkaista ruuista) ja vihanneksia ja kaapista löytyi vielä leivonnasta yli jääneitä vuohenjuustopaloja, kylläpä maistui niin hyvältä.
Ps. tiesitkö, että saaranlautasella on myös facebook sivut,
käyhän tykkäämässä ja liittymässä, meinasin kohta laittaa jonkinlaisen arvonnan
sivuilleni :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti