Herkulliset gluteenittomat kesäkurpitsatortillat, vaivattomasti uunissa






Sitä tuli taas käytyä kasvimaalla kuopsuttamassa ja iloinen yllätys odottikin. Kesäkurpitsapenkistä löytyi taas syötävän kokoisia yksilöitä, yksi vihreä ja yksi keltainen.





Mietintämyssy päähän ja sitten muistinkin tehneeni viime vuonna kesäkurpitsoista tacoja tai oikeastaan tortilloja ne olivat. Nimittäin eihän näistä tule niin kovakuorisia, vaikka hiukan rapeita ovatkin.





Viime vuonna tein ne korppujauhoihin, mutta nyt halusin niistä gluteenittomia, joten käytin mantelijauhoa eli kokonaisista manteleista jauhettua jauhoa.





Tytärkin sanoi eilen pitävänsä näistä kovasti, vaikka ei yleensä ole kesäkurpitsan ystävä.






Kesäkurpitsatortillat valmistuvat nopeasti ja täytteenä voit käyttää lihaa, kanaa, kalaa tai vaikka pelkkiä kasviksia (soijarouhe voisi olla myös kiva).






HERKULLISET GLUTEENITTOMAT KESÄKURPITSATORTILLAT (6 KPL)


Raaka-aineet:

  • 400 g kesäkurpitsaa
  • 1 ½ dl mantelijauhoa
  • 3 dl juustoraastetta
  • 1 kananmuna
  • 2 dl (baby)pinaattia
  • 1 dl tuoretta basilikaa silppuna
  • ripaus suolaa ja pippuria


Ohje:


Pese ja raasta kesäkurpitsa. Laita raaste lävikköön ja painele liika neste pois. Jos raaste tuntuu vielä kovin kostealta, laita se kahden pyyhkeen väliin ja taputtele kuivaksi.

Laita raaste kulhoon, lisää mantelijauho, juustoraaste, mausteet ja kananmuna. Sekoita hyvin.

Pieni hiukan pinaatin lehtiä ja silppua basilika ja lisää ne massaan.

Aseta uunin lämpötilaksi 180 kiertoilma ja 200 normaali.

Laita leivinpaperi uunipellille ja ota desimitallinen massaa, noin 4 mahtuu yhdelle pellille.

Laita toinen leivinpaperi kesäkurpitsakekojen päälle ja paina keot letuiksi.

 Ota paperi pois ja paista tortilloja noin 15-20 minuuttia uunin keskitasolla, niin että ne saavat hiukan väriä.

Jos paistat kahta peltiä yhtä aikaan, vaihda 10 minuutin kohdalla peltien paikkaa.

Anna tortillojen jäähtyä muutama minuutti ennen kuin poistat ne leivinpaperilta.

Täytä tortillat haluamallasi täytteellä esimerkiksi salaatinlehtien, tomaattien, kurkun, paprikan ja vaikka avokadon ja sipulirenkaiden kera. Halutessa voit laittaa myös esim rae- tai fetajuustoa.

Kastikkeena voit käyttää kermaviiliä, smetanaa, guacamolea tai vaikka salsaa.

Meillä oli eilen chilillä maustettua jauhelihaa (mies tykkää voimakkaista ruuista) ja vihanneksia ja kaapista löytyi vielä leivonnasta yli jääneitä vuohenjuustopaloja, kylläpä maistui niin hyvältä.


Ps. tiesitkö, että saaranlautasella on myös facebook sivut, käyhän tykkäämässä ja liittymässä, meinasin kohta laittaa jonkinlaisen arvonnan sivuilleni :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pinterest

My Taste

mytastefi.com

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä