Herkullinen piirakka x kaksi, kana-vuohenjuusto ja kinkku-pekoni-aurajuusto



Heissan ja mukavaa alkavaa uutta viikkoa myös sinulle.

Viikonloppuna meillä oli kaveritapaaminen pitkästä aikaan.
Olipa niin mukavaa, hauskaa ja rentouttavaakin. Kiitos ihanat ystäväni siitä <3.




Ohjelmassa oli pelejä, frisbeegolffia, saunaa ja uintia.

Unohtamatta mahtavia tarjottavai, mitä emäntämme ja isäntämme olivat meille loihtineet.




Aika vaan kului turhankin nopeasti, niinkuin aina silloin kun on kivaa.
Sainpa minäkin osallistua tarjottavien tekoon, yöpalaksi leivoin kaksi erillaista piirakkaa.
Etukäteen jo pyydän anteeksi, kuvia ei juurikaan löydy tästä postauksesta, kun en ajatellut edes sitä tekeväni, mutta nyt ohjetta on kyselty niin monelta taholta, joten päätin julkaista sen nyt blogissani.
Piirakat maistuvat niin herkullisilta tämän mainion pohjan vuoksi.







KAKSI PIIRAKKAA, SAMA POHJA,  Kana-vuohenjuusto ja Kinkku-pekoni-aurajuusto


Pohja yhdelle piirakalle:

  • 150 g voita (huoneen lämpöistä, pehmeää)
  • 2,25 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl juustoraastetta
  • 2 rkl kylmää vettä

Nypi voi ja vehnäjauho. Sekoita joukkoon juustoraaste ja lisää lopuksi 2 rkl kylmää vettä.

Tee kaksinkertainen annos jos teet samalla kertaa molemmat piirakat.

Laita taikina hetkeksi jääkaappiin.

Esivalmista sillä aikaan täytteet (paista kana ja pekoni sekä pilko paprika, kinkku  ym)

Kanatäyte:

  • 250 g valmiiksi kypsää broilerin filettä (myös suikaleet käy sekä grillattu broileri) mausta broileria kevyesti
  • 1/2 suippopaprika
  • 1/2 purkki  (75 g) pirkka vuohenjuustokuutioita
  • 2 isoa kourallista pinaatinlehtiä

  • 1,5 dl smetanaa
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl juustoraastetta

Kinkkutäyte:

  • 200 g palvikinkkua kuutioina
  • 70 g aurajuustoa
  • 4 siivua valmiiksi paistettua pekonia
  • 1/2 suippopaprika

  • 1,5 dl smetanaa
  • 3 kananmunaa 
  • 2 dl juustoraastetta


Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Voitele piirakkavuoka vuokaspraylla.

Painele taikina vuoan  (vuokien) pohjalle ja reunoille

Riko kanamunien rakenne kulhossa. Lisää smetana ja juustoraaste kulhoon.

Kaada seos piirakkapohjan päälle.

Lisää nyt haluamasi täytteet.

Paista piirakkaa/piirakoita noin 40-45 minuuttia.

Anna hetken jäähtyä ennen tarjoamista



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä