Bataatti-kesäkurpitsalaatikko, maistuva lisuke tai kasvisruoka sinällään





Bataatti on mukava vaihtoehto perunalle ja varsinkin soseisiin ja laatikoihin sen makeahko maku sopii mainiosti.





Näin kesäkurpitsa aikana halusin yhdistää nämä kaksi kasvista ja kokeilu olikin varsin mieluisa.





Vaikka kesäkurpitsa on melko vetinen, niin lisäämällä juustoraastetta soseeseen laatikosta tuli juuri sopivan kiinteä.


Tämä laatikko on maistuva lisuke niin lihalle kuin kalalle ja mikään ei estä nautittamasta sitä ihan sellaisenaan kasvisruokana.







BATAATTI-KESÄKURPITSALAATIKKO


Raaka-aineet:

  • 600 g bataattia
  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 tl kurkkumaa
  • ½ tl inkivääriä
  • 3 dl juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria maun mukaan
  • n. 6 dl vettä


OHJE:

Kuori ja paloittele bataatti/bataatit.

Pese ja paloittele kesäkurpitsa.

Laita kasvikset kattilaan ja lisää vesi (kasvisten ei tarvitse peittyä veden alle) sekä kanaliemikuutio.

Keitä kypsäksi (n. 15 minuuttia)

Kaada liemi pois (voit ottaa sen talteen esim. kasvissosekeittoa varten)

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta kiertoilmauuni tai 220 tavallinen.

Soseuta kasvikset ja lisää kurkkuma sekä inkiväärijauhe.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita joukkoon juustoraaste ja kaada seos uunivuokaan.

Paista laatikkoa n. 30 minuuttia.

Meillä syötiin bataatti-kesäkurpitsalatikkoa yhdessä Afrikkalaisten suya-possuvartaiden kanssa. Pääset tutustumaan näihin vartaisiin täältä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä