Bataatti on mukava vaihtoehto perunalle ja varsinkin
soseisiin ja laatikoihin sen makeahko maku sopii mainiosti.
Näin kesäkurpitsa aikana halusin yhdistää nämä kaksi kasvista
ja kokeilu olikin varsin mieluisa.
Vaikka kesäkurpitsa on melko vetinen, niin lisäämällä juustoraastetta
soseeseen laatikosta tuli juuri sopivan kiinteä.
Tämä laatikko on maistuva lisuke niin lihalle kuin kalalle ja
mikään ei estä nautittamasta sitä ihan sellaisenaan kasvisruokana.
BATAATTI-KESÄKURPITSALAATIKKO
Raaka-aineet:
- 600 g bataattia
- 300 g kesäkurpitsaa
- 1 kanaliemikuutio
- 1 tl kurkkumaa
- ½ tl inkivääriä
- 3 dl juustoraastetta
- suolaa ja pippuria maun mukaan
- n. 6 dl vettä
OHJE:
Kuori ja paloittele bataatti/bataatit.
Pese ja paloittele kesäkurpitsa.
Laita kasvikset kattilaan ja lisää vesi (kasvisten ei tarvitse peittyä veden alle) sekä kanaliemikuutio.
Keitä kypsäksi (n. 15 minuuttia)
Kaada liemi pois (voit ottaa sen talteen esim.
kasvissosekeittoa varten)
Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta kiertoilmauuni tai 220
tavallinen.
Soseuta kasvikset ja lisää kurkkuma sekä inkiväärijauhe.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita joukkoon juustoraaste ja kaada seos uunivuokaan.
Paista laatikkoa n. 30 minuuttia.
Meillä syötiin bataatti-kesäkurpitsalatikkoa yhdessä Afrikkalaisten suya-possuvartaiden kanssa. Pääset tutustumaan näihin vartaisiin täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti