TUOREET PANNUSIIAT JA ENSIMMÄISET KOTIMAISET UUDET PERUNAT UUNISSA






Meillä on pyritty syömään kalaa ainakin kerran viikossa. Parastahan olisi jos sen saisi itse pyydettynä tai edes kaverin kalastamana.





Nyt on pitänyt niin kiirettä mökillä, jotta katiskaa ei ole tullut heitettyä veteen, saati sitten virveliä,  ongesta puhumattakaan.





Meillä mökillä on tosi tumma vesi ja kalat sen mukaisesti tosi mustia. Pitää aina tutkia evät ja muut kunnolla, että tietää mikä fisu on napannut koukkuun.





Muutamia vuosia sitten hyvien ystävieni lapset (olisivatko olleet vähän toisella kymmenellä) virvelöivät laiturilla, kun alkoi kuulua kiivasta huutoa. Minä jo kuvittelin jotain pahaa tapahtuneen, mutta pojat ”taistelivatkin” 10 kiloisen hauen saamisesta ylös. Oli se hieno saalis ja pojatkin niin ylpeinä. No siitä saatiin koko porukalle hyvät sapuskat.





Olin kyllä niin iloinen kun eilen pistäydyin kauppaan ja näin kalatiskillä juuri sopivan kokoisia pikkusiikoja. Onhan se lohikin hyvää, mutta järvikalat on kyllä meidän perheen suosikkeja.







Kalasta on niin moneksi ja varsinkin näin kesällä se on kivan kevyttä sapuskaa.



PIENET PANNUSIIAT JA UUDET PERUNAT UUNISSA



Raaka-aineet:

  • 8 isompaa uutta perunaa
  • 1 iso sipuli
  • ½ purjoa (vihreä osa)
  • 6 pannusiikaa (valmiiksi perattuja)
  • tuoretta tilliä
  • 1 sitruuna
  • parmesan juustoraastetta
  • suolaa, sitruunapippuria, mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • foliopaperia






OHJE:


Aseta uunin lämpötilaksi 180 astetta (kiertoilmauuni)

Pese ja siivuta perunat.

Laita uunivuokaan foliopaperia niin, että sitä on myös reunoilla.

Levitä vaikka pullasudilla öljyä folion päälle.

Asettele perunasiivut vuokaan ja rouhi niihin suolaa sekä mustapippuria.

Leikkaa purjo (vihreä osa) sekä sipuli siivuiksi ja laita perunoiden päälle vuokaan.

Ripauta päälle vähän suolaa ja muutama tillin varsi ja hiukan oliiviöljyä.

Laita foliopaperi kanneksi ja paista uunissa noin 30-40 minuuttia. Perunoiden ei tarvitse olla ihan kypsiä, sillä kypsennys jatkuu vielä.

Tee kaloille kylkiin muutama viilto.

Purista ½ sitruunan mehu kalojen vatsaan sekä täytä muutamilla tillin oksilla.

Mausta kalat suolalla ja sitruunapippurilla. Laita kylmään odottamaan.

Nosta vuoka uunista ja lisää kalat uunivuokaan päällimmäiseksi.

Siivuta jäljelle jääneestä sitruunasta siivuja kalojen päälle. 

Laita foliopaperi jälleen kanneksi ja paista n. 15-20 minuuttia.

Ota vuoka uunista ja lisää kalojen päälle parmesan juustoraastetta.

Grillaa grillivastuksen alla hetki niin, että juusto hiukan ruskistuu.

Hyvää ruokahalua J








2 kommenttia:

  1. Tämä niin kelpais mulle, kun joku tekis sen =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi ei, meidän pitää sulle kuule joku kiva kokkipoika etsiä :)
      vaikka nopeesti ja helposti sinä tämän itsekkin pyöräytät, mukavaa illan jatkoa Tuija :)

      Poista

mukana 40 + blogit yhteisössä

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä