ARRABBIATA BROILERIA UUNISSA



Huh huh… tämä päivä oli yksi niistä maanantaista, joiden en toivo toistuvan. Aamu sinänsä alkoi hyvin ja kävin nyt viimeisen kerran osteopaatilla, selkä tuntuu oikein hyvältä, onneksi.


No päästyäni töihin, niin ensin ulko-ovi temppuli ja avainta kääntelin ja vääntelin reiässä, niin että hiki virtasi ja tais siinä muutama ärräpääkin lentää. No seuraavaksi tappelin läppärin kanssa muutaman tunnin. Meinasin heittää sen jo ovesta ulos, just siitä ovesta joka kiukutteli jo aiemmin... ei oo kiva päivä, EI!


Joten nyt kun tämä pahuksen kone vielä toimii, niin laitanpa sinulle sen lupaamani Arrabbiata broilerin ohjeen. Ateria on helppo ja melko nopea valmistaa ja maistuu yhtä hyvältä kuin näyttääkin J. Lämpimät ja mehukkaat tomaatit ovat ihan parhautta tässä ruuassa yhdessä tuon arrabbiatan sekä tuoreen basilikan kera. 

Hyvä ruoka parempi mieli <3.



ARRABBIATA BROILERIA UUNISSA 6:lle


Raaka-aineet:

  • 6 broilerinleikettä
  • 6-10 isoa herkkusientä/sieniä esim. pakkasesta
  • 6 isoa terttutomaattia/pieniä ainakin 4/syöjä
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 4 tl Arrabbiata pestoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 dl kuumaa vettä
  • 1 kana fondi
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ nippua tuoretta basilikaa
  • suolaa, pippuria
  • öljyä paistamiseen


OHJE:

Aseta kiertoilmauunin lämpötilaksi 180 (tavallinen 200).

Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Viipaloi myös sipuli. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa viipaleiksi.

Laita öljyä pannulle ja paista leikkeitä noin 1,5 minuuttia/puoli. Aseta leikkeet uunivuokaan. Ripottele päälle hiukan suolaa ja pippuria myllystä.

Lisää öljyä paistinpannulle ja paista nyt herkkusienet ja sipulit. Kun olet saanut niihin kauniin paistopinnan, kaada ne vuokaan broilerin leikkeiden sekaan.

Älä huuhtele pannua, vaan kaada seuraavaksi kuuma vesi ja kanafondi pannulle ja kun se kiehuu, niin lisää kuohukerma. Anna kastikkeen kiehua ja lisää lopuksi 4 tl arrabbiata pestoa. Leikkaa muutama basilikan oksa silpuksi ja sekoita kastikkeeseen. Kaada kastike vuokaan.

Huuhtele tomaatit ja asettele uunivuokaan.

Anna vuoan hautua uunissa noin 20-30 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmenneet.

Tarjoa ateria perunoilla, riisillä, pastalla ja ihan vain keitetyn kukkakaalin ja parsakaalin kera.

Lisää vielä päälle tuoretta basilikaa.

9 kommenttia:

  1. Kylläpä näyttääkin hyvältä. No olipas kenkku aamu sinulla, onneksi muuttui ihan ok päiväksi kuitenkin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Outi ja juu kyllä mä selvisin eilisestä kunnialla ja tämä tiistai alkoi jo paljon paljon paremmin.
      Mukavaa viikkoa myös sinulle <3.

      Poista
  2. No voi aamujen aamua <3 Maanantait on muutenkin aina niin ... noh ....syvältä.
    Herkulliselta näyttää ja kuulostaa. Nam. parempaa loppuviikkoa toivotellen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Tinsku ja juu maanantait voisi vaihtaa vaikka perjantaihin :D.
      Kiitos sinulle ja mukavaa loppuviikkoa myös sinne <3.

      Poista
  3. Sellaisia jotkut päivät ovat. Meillä töissä netti on temppuilut jo pari viikkoa. Olen oppinut olemaan onnellinen jos se toimii ongelmitta!

    VastaaPoista
  4. Pitää kokeilla tuota reseptiä! Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  5. Kiitos loistavasta reseptistä. Hyvää oli, tätä pitää tehdä toistekkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana kuulla, meilläkin tykätään mauteisista aterioista.
      Kivaa aurinkoista ja talvista päivää sinulle :).

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä