SUKLAA-KIRSIKKATORTTU (gluteeniton), KUN KONVEHDIT EI RIITÄ



Voi mitä herkkuja joulun aikaan syödäänkään!  Ja nyt puhun niistä makeimmista suupaloista eli suklaista, marmeladeista ja kaikenlaisista leivonnaisista. Oi, oi olisipa joulu jo…mmmmm.

Mun lempisuklaa jouluisin on kirsikka suklaakonvehti. Yksi rasia onkin jo valmiiksi piilotettu kaapin perällä ja onneksi vielä se on saanut pysyä rauhassa. Paras hetki on silloin, kun saa yksin istahtaa sohvan nurkkaan nauttimaan niistä, ai miten niin perso makealle :).


Mutta juuri tuosta kyseisestä suklaasta johtuen halusin leipoa tulevan joulun viettoon suklaisen kirsikkatortun, joka on kiva tarjota vaikka vaniljajäätelön kera. Olin niin onnellinen kun löysin kaupan pakasteesta kirsikoita (Pirkka) ja hintakin oli varsin kohtuullinen (alle kolme euroa).

Tein tortun pitkulaiseen irtopohjavuokaan (riittää 6-8:lle), joten jos leivot tämän 22 cm kakkuvuokaan, niin tuplaa ohjeessa olevat määrät.



Tämä torttu on gluteeniton, kun muistat vielä tarkistaa käyttämäsi suklaan.

SUKLAA-KIRSIKKATORTTU


Raaka-aineet:

50g tummaa suklaata (70%)
50g voita
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1,2 dl maizzenaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
250g Pirkka pakastekirsikoita, torttutaikinaan noin 10-12 kpl ja koristeluun loput.
vuoka sprayta voiteluun


OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Ota 10-12 kpl kirsikkaa sulamaan.

Sulata voi kattilassa ja ota pois liedeltä. Paloittele suklaa ja sulata kuuman voin joukkoon. Anna jäähtyä.

Mittaa 1,2 dl maissitärkkelystä astiaan ja sekoita joukkoon ½ tl leivinjauhetta sekä vaniljasokeria ja veitsenkärjellinen suolaa.

Riko kananmunat kulhoon ja lisää 1 dl sokeria. Vaahdota kunnon vaahdoksi.

Siivilöi maizzenaseos taikinan joukkoon, kääntele kauhalla ja kaada lopuksi jäähtynyt suklaa-voiseos.

Voitele irtopohjavuoka vuokaspraylla.

Kaada taikina vuokaan. Tiputa sulaneet ja hiukan paperilla kuivatut kirsikat sinne tänne torttuun.

Laita leivinpaperia tai foliota vuuan alle (näin säästyt uunin pesulta).

Paista torttua uunin alatasolla 20-30 minuuttia.

Kokeile tikulla. 

Tarjoiluun:

hilloa, vaniljajäätelöä, tomusokeria, sitruunamelissaa sekä loput kirsikat.

Voit annostella suoraan lautasille, hiukan hilloa pohjalle, pala torttua päälle, koristeeksi kirsikoita ja tomusokeria sekä sitruunamelissaa.

TÄSSÄ VIELÄ HERKULLINEN LEIVOS TÄYNNÄ PERINTEISIÄ JOULUN MAKUJA, käy ihmeessä kurkkaamassa.

 TINSKUN KEITTIÖN GLÖGI-TAATELIKAKKULEIVOS




7 kommenttia:

  1. Oi kiitos Pirkka näistä kirsikoista! Menen heti hamstraamaan <3 Ja kiitos Sari vinkistä. Tämä jälkiruoka näyttää niin mainiolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kaupassa pakkasen tyhjennys... mä niin näen sut siellä keikkumassa altaan reunalla :D :D.....mut joo nää on kyllä hyviä ja vieläpä kivettömiä!
      Kiitos paljon ihana <3.

      Poista
  2. Juuri kuolasin näppäimelle kun Tinskun leivoksia kävin kurkkimassa. Täällä sitten sama homma...voi näppäin parkoja :)
    Herkullisia herkkusia, nam!
    Kaunista viikkoa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Outi Ihanainen, totta puhut, nyt on herkkuja tarjolla minnepäin vain vilkaiseekin :).
      Ihanaista keskiviikkoa sinulle <3.

      Poista
  3. Olivatko nuo kirsikat ihan hyviä? Maistuivat kirsikalta? :D Ihana kakkuidea :) Suklaa ja kirsikat ovat ihana makupari.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kaura, kirsikat olivat mun mielestä erinomaisia myös näin pakasteena ja mikä ihanint, ne on myös puhdistettu kivistä. Suosittelen kyllä kokeilemaan.
      Ja juu kirsikat ja suklaa, mmmmmm.....

      Poista
  4. Rakastan kirsikoita! Tän on pakko olla aivan ihanaa....näyttääkin niin herkulliselta. Nam <3

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä