LINDSTRÖMIN PIHVIT TUOREJUUSTOLLA



Joko olet valmistellut joulua? Aika paljonhan se vaatii työtä, jos perhe on iso tai jos sukulaiset kerääntyvät yhteen. Meillä ratkaistiin homma niin, että sisko menee äidin luokse auttamaan jouluaaton tarjottavissa (keräännymme sinne kaikki silloin) ja minä lupasin hoitaa joulupäivän tarjottavat, tosin jotain ihan muuta kuin jouluruokaa.


Rosollia kuitenkin päätin myös kotiin laittaa ja kun pienemmän salaatin tein, niin siitähän jäi ylimääräisiä punajuuria. Joten mikäpä olisi kätevämpää, kuin tehdä Lindströmin pihvejä lopuista punajuurista. Ja koska tuorejuustoa oli jääkaapissa, niin päätin yhdistää myös sen jauhelihataikinaan.


No näistähän tulikin varsin meheviä punajuuripihvejä. Ja kun uunissa ne paistoin, niin helpolla pääsin.


LINDSTRÖMIN  PIHVIT TUOREJUUSTOLLA


Raaka-aineet:

  • 700g jauhelihaa
  • ½ dl etikkapunajuurien lientä
  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 iso sipuli
  • 150g (2 isoa) etikkapunajuuria raastettuna
  • 200g tuorejuustoa (itsellä sipuli-paprika)
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl pippuria (jauhettuna/rouhittuna)
  • 1 kananmuna
  • voita/öljyä sipulin paistamiseen


OHJE:

Mittaa punajuuriliemi kulhoon ja lisää korppujauhot turpoamaan.

Silppua sipuli ja paista se kevyesti pannulla.

Raasta punajuuret.

Lisää kulhoon suola, pippuri, tuorejuusto, jäähtynyt paistettu sipulisilppu sekä jauheliha. Sekoittele taikinaa hyvin. Sekoita joukkoon lopuksi kananmuna. Laita massa jääkaappiin hetkeksi odottamaan.

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Laita leivinpaperi uunipellille.

Leivo kostein käsin massasta noin 100-120 g pihvejä ja laita ne pellille.

Paista pihvejä uunissa noin 20 minuuttia.

Tarjoa vaikka perunamuussin kera.






Koska mulla oli vielä ylimääräisiä punajuuria, viipaloin punajuuret siivuiksi ja paahdoin uunissa ja koristelin pihvit niillä sekä punajuuriliemeen vatkatulla kermavaahdolla (rosollivaahto).

Tässä vielä Kulinaarin Hasselbackan punajuuret





10 kommenttia:

  1. Punajuuri on mulle vähän sellainen kausittain tuleva himo. Ja sitten sitä onkin joka muodossa lautasella. Lindströminpihvit on yksi omista suosikeista. Kiva tuo tuunausidea! Herkullista joulun odotusta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen sun kanssa sama mieltä Kimmo, punajuurihimo iskee ajoittain. Ja noi sun Hasselbackan punajuuret on heti seuraavana listalla.
      Ihanaa joulun aikaa sinulle <3

      Poista
  2. Vitsit miten ihana resepti taasen kerran. Ihanaa joulun aikaa sinne <3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Taru ja satumaista joulua myös sinulle <3.

      Poista
  3. Lindströminpihvit on niin hyviä. Päältä vähän rapsakkuutta ja sisältä herkullista pehmeyttä. Tuorejuusto varmasti sopiikin näihin täydellisesti.
    Ihanaa torstaita sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet niin oikeassa Outi, pihvit on juuri sellaisia kuin kuvailet.
      Ihanaa joulua sinulle ystäväiseni <3.

      Poista
  4. Punajuuri ruoanlaitossa on herkkua. :) Mukavaa joulun aikaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kaura ja kiitos paljon.
      Ihanaista joulun aikaa myös sinulle <3.

      Poista
  5. Hi Sari, tilaisin sulta pannullisen näitä pihvejä. Onnistuisiko paistotuoreina noin tunnin päästä :D on aika kova nälkä ;) hihi voisipa sulta tilata kotiinkuljetuksella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh heh, voi kauhistus vasta luen tätä ja sinä näännyt siellä nälkää :D. Mitä parhainta vuoden vaihdett sinulle ihana <3 <3 <3. Uusin purjein tulevaan vuoteen!

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä