Joko olet valmistellut joulua? Aika paljonhan se vaatii
työtä, jos perhe on iso tai jos sukulaiset kerääntyvät yhteen. Meillä
ratkaistiin homma niin, että sisko menee äidin luokse auttamaan jouluaaton
tarjottavissa (keräännymme sinne kaikki silloin) ja minä lupasin hoitaa
joulupäivän tarjottavat, tosin jotain ihan muuta kuin jouluruokaa.
Rosollia kuitenkin päätin myös kotiin laittaa ja kun
pienemmän salaatin tein, niin siitähän jäi ylimääräisiä punajuuria. Joten
mikäpä olisi kätevämpää, kuin tehdä Lindströmin pihvejä lopuista punajuurista.
Ja koska tuorejuustoa oli jääkaapissa, niin päätin yhdistää myös sen jauhelihataikinaan.
No näistähän tulikin varsin meheviä punajuuripihvejä. Ja kun uunissa ne paistoin, niin helpolla pääsin.
LINDSTRÖMIN PIHVIT
TUOREJUUSTOLLA
Raaka-aineet:
- 700g jauhelihaa
- ½ dl etikkapunajuurien lientä
- ½ dl korppujauhoja
- 1 iso sipuli
- 150g (2 isoa) etikkapunajuuria raastettuna
- 200g tuorejuustoa (itsellä sipuli-paprika)
- 1 ½ tl suolaa
- ½ tl pippuria (jauhettuna/rouhittuna)
- 1 kananmuna
- voita/öljyä sipulin paistamiseen
OHJE:
Mittaa punajuuriliemi kulhoon ja lisää korppujauhot
turpoamaan.
Silppua sipuli ja paista se kevyesti pannulla.
Raasta punajuuret.
Lisää kulhoon suola, pippuri, tuorejuusto, jäähtynyt paistettu
sipulisilppu sekä jauheliha. Sekoittele taikinaa hyvin. Sekoita joukkoon lopuksi
kananmuna. Laita massa jääkaappiin hetkeksi odottamaan.
Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.
Laita leivinpaperi uunipellille.
Leivo kostein käsin massasta noin 100-120 g pihvejä ja
laita ne pellille.
Paista pihvejä uunissa noin 20 minuuttia.
Koska mulla oli vielä ylimääräisiä punajuuria, viipaloin
punajuuret siivuiksi ja paahdoin uunissa ja koristelin pihvit niillä sekä
punajuuriliemeen vatkatulla kermavaahdolla (rosollivaahto).
Tässä vielä Kulinaarin Hasselbackan punajuuret
Tässä vielä Kulinaarin Hasselbackan punajuuret
Punajuuri on mulle vähän sellainen kausittain tuleva himo. Ja sitten sitä onkin joka muodossa lautasella. Lindströminpihvit on yksi omista suosikeista. Kiva tuo tuunausidea! Herkullista joulun odotusta! <3
VastaaPoistaOlen sun kanssa sama mieltä Kimmo, punajuurihimo iskee ajoittain. Ja noi sun Hasselbackan punajuuret on heti seuraavana listalla.
PoistaIhanaa joulun aikaa sinulle <3
Vitsit miten ihana resepti taasen kerran. Ihanaa joulun aikaa sinne <3<3
VastaaPoistaKaunis kiitos Taru ja satumaista joulua myös sinulle <3.
PoistaLindströminpihvit on niin hyviä. Päältä vähän rapsakkuutta ja sisältä herkullista pehmeyttä. Tuorejuusto varmasti sopiikin näihin täydellisesti.
VastaaPoistaIhanaa torstaita sinulle Sari <3
Olet niin oikeassa Outi, pihvit on juuri sellaisia kuin kuvailet.
PoistaIhanaa joulua sinulle ystäväiseni <3.
Punajuuri ruoanlaitossa on herkkua. :) Mukavaa joulun aikaa <3
VastaaPoistaHei Kaura ja kiitos paljon.
PoistaIhanaista joulun aikaa myös sinulle <3.
Hi Sari, tilaisin sulta pannullisen näitä pihvejä. Onnistuisiko paistotuoreina noin tunnin päästä :D on aika kova nälkä ;) hihi voisipa sulta tilata kotiinkuljetuksella.
VastaaPoistaHeh heh, voi kauhistus vasta luen tätä ja sinä näännyt siellä nälkää :D. Mitä parhainta vuoden vaihdett sinulle ihana <3 <3 <3. Uusin purjein tulevaan vuoteen!
Poista