Bloggaamisen tähtihetki - #blogiperjantai18
Valtakunnallista #blogiperjantai18-päivää vietetään perjantaina 7.12. Otin tämän haasteen mielelläni vastaan ihanalta blogikolleegalta sekä Keski-Uudenmaan alias Kubloblogit toiselta perustajajäseneltä Minna Luomalta, jonka mielenkiintoinen ja avartava oma blogi kantaa nimeä Rouva Sana. Tämä iloinen Rouva Sana osaa neuvoa ja järjestää myös kursseja bloggaamisen saralta, vink vink.

Keski-uusmaalaisten Kublon kivassa porukassa olen ollut kohta pari vuotta, yhteisössä on voimaa ja apua saa pyytäessä.Blogini keskittyy puhtaasti ruokaan ja reseptiikkaan, se on mun harrastus ja suuri innoittaja nro 1.
Ensin mietin pitkään, mitkä ovat olleet ne 2,5 vuotta kestäneen ”Saaranlautasella” tähtihetkiä, sillä olen nauttinut blogin kirjoittamisesta täysin sydämin alusta asti.

Tosin ajanjakso viime vuoden lokakuusta heinäkuun loppuun tänä kesänä, oli varsin raskasta ja söi resursseja jaksamisen suhteen. Mutta nyt kun tauti on selätetty, niin virtaa ja ideoita taas riittää.

Välillä tuntuu siltä, että voisin vaihtaa varsinaisen työnteon kokonaan blogin työstämiseen.Blogin kirjoittamista ehdotti moni niissä facebookin ruokaryhmissä, joissa jaoin kuviani sekä reseptejä, mutta varsinaisen sysäyksen siihen antoi rakas ystävä Tiina Varjus, ”Tinskun keittiössä”. Kuvitelkaa! Hän tuli tapaamaan minua henkilökohtaisesti työpaikalle ja tarjosi apuaan sivujen avaamiseen. No eihän tällaisesta voinut tietenkään kieltäytyä ja niin me tyttäret istuimme 12.03.2016 lauantaina läppäreiden ääreen ja rupesimme työstämään ensimmäistä postaustani. Olipa se erittäin jännittävä ensimmäinen tähtihetki.

Moni on kysynyt jälkikäteen mistä nimi Saaranlautasella oikein tulee, no siihen vaikutti toki se, että Sari nimi oli jo aiemmin varattu muualle, joten tuo lempinimeni nuoruudesta oli sitten varsin helppo valinta.

Seuraavaan tähtihetkeen ei mennyt kauaa, sillä blogi otettiin mielenkiinnolla vastaan ja lukijoita/postaus alkoi olla ihan kiitettävä määrä. Hämmästykseni oli suuri, kun muistaakseni Martat Itä-Suomesta ottivat kurkku-avokadosalaatin yleisötapahtumaansa yhdeksi ruokalajiksi, reseptiä luettiin tuolloin viikon sisällä runsaat 6000 kertaa, olin pyörtyä.


Eikä tästä mennyt kuin tovi, kun kesäkuussa 2016 voitin Arla Apetinan pohjoismaisen juustokilpailun ensimmäisen sijan kylmäsavulohikakulla ja palkinnoksi sain leipomistani vauhdittamaan Kitchen Aid -yleiskoneen. En olisi tuota konetta raaskinut ehkä koskaan itse ostaa.

Mutta juuri te ihanat lukijani ja seuraajani, kuulutte tähtihetkiin numero kaksi, siis ihan kärkisijoille, teidän mahtavat palautteenne ja kommenttinne ovat tuntuneet syvällä sydämessä ja tuoneet suuren ilon.Kolmas tähtihetki oli se, kun pääsin mukaan +40-blogiyhteisöön. Tässä yhteisössä sain tutustua moniin erialojen bloggaajiin, joista muutamasta on tullut minulle erittäin hyviä ystäviä, muutamia mainitakseni Kulinaarin Kimmon (nyttemmin Foodlover), Marjonmatkassa Marjon, Lumo Lifestyle Tuulin sekä Outislife Outin.

Tästä yhteisöstä erosin kuitenkin viime vuoden maaliskuussa, en uskaltanut luvata jatkoa blogille, väsymys syöpähoitojen kanssa vei niin pohjalle enkä ollut kuin vasta puolessa välissä parantumisen tiellä.Neljäs tähtihetki on ne kaikki kutsut ja tapahtumat, joihin olen blogin ansiosta päässyt. Näissä tapahtumissa olen tutustunut tuoteuutuuksiin sekä aivan super ihaniin ihmisiin kuten Kakkuviikarin vispailuja Miaan ja Annin uunissa  Anniin. Nämä kaksi ovat erittäin taitavia leipureita, mutta myös äärimmäisen sydämellisiä ja rakastettavia naisia, suosittelen sydämestäni tutustumaan heihin, jos eivät vielä ole sinulle tuttuja.

Minuun vahvasti vaikuttaneista blogeista on pakko myös mainita Sweet Food O`Mine kaimani Sari, emme ole koskaan nenäkkäin tavanneet, mutta hänen ystävällisyyttään sekä kannustusta en voi kuin ihmetellä ja olla syvästi kiitollinen, toivottavasti pian tapaamme ihan livenä.Enkä voi unohtaa niitä kutsuja herkullisiin tilaisuuksiin ja ravintoloihin, joista erityisesti haluan mainita Fisken på Diskenin ja vasta perustetun Penelopen.

Viides tähtihetki ja ehkä tärkein kaikista on oma mieheni sekä lähimmäiseni. Olen saanut heiltä niin paljon kannustusta sekä apua. Voisin jopa väittää, että aktiivisuuteni sekä innostukseni on ollut myös heidän ansiota.

Kiitos siis pitkäjänteiselle ukkokullalleni, joka on joutunut syömään useat kerrat kylmää ruokaa, raivaamaan keittiötä sen ollessa kaaosmaisen sekaisin sekä toiminut mallina kuvauksissa.

Iso kiitos myös äidilleni ja siskoilleni, jotka ovat reseptejäni suositelleet eteenpäin sekä auttaneet kuvauksissa ja lainanneet astioitaan.
Mukavalta tuntui myös se kun Keski-Uusimaa -lehti halusi tehdä jutun blogistani tänä syksynä.

Se mitä eniten tällä hetkellä kaipaan, olisi kunnon kamera ja valokuvauskurssi

Tässä muutamia tähtihetkiä, jotka ovat vaikuttaneet eniten nuoren blogini taipaleella. Innolla odotan mitä kaikkea vielä tulee tapahtumaan ja samalla toivon sydämestäni, että sinä rakas lukijani pysyt siinä vierellä, yhdessä on kiva jatkaa tätä makumatkaa <3.Ja samalla kannustan myös sinua, jolla blogia ei vielä ole, niin vakavasti harkitsemaan sellaisen perustamista.
Paljon positiivista tulet bloggaamisen kautta saamaan.


#blogiperjantai18 on kaikille avoin ja ilmainen
verkossa ja somessa tapahtuva bloggaamisen teemapäivä, 
jota vietetään kahdesti vuodessa: kesäkuun ja joulukuun ensimmäisenä perjantaina. 

Tapahtuma järjestetään nyt toisen kerran, ja sen on ideoinut Sisältötoimisto Rouva Sana.

27 kommenttia:

 1. Ihana Sari ja sun herkulliset reseptit. Kiitos, että bloggaat. <3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen Taru sulle ja vaikka unohdinkin (nyt vähä hävettää) sinut tuosta listasta, niin olet minulle erittäin tärkeä <3.
   Mukavaa viikonloppua sinulle <3.

   Poista
 2. Kiitos Sari, kauniista sanoistasi 😘 "Niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan" .. Ihana olet ❤️

  VastaaPoista
 3. Ihana Sari ja ihana blogisi❤Hih, en tiennytkään että on tuollainen valtakunnallinen blogipäivä😏Tosi kiva oli lukea tähtihetkistäsi❤Jännää muuten että minäkin olen täällä voittanut KitchenAidin yleiskoneen juustokakulla😃Tosin annoin sen tutulle parille häälahjaksi kun mulla oli jo yleiskone ennestään. Ihanaa viikon loppua Sari❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei Jael, miten ihmeessä mä unohdin sut tuosta listasta tärkeät blogikamut!?!
   Nyt mua vasta hävettääkin, mutta niin monia ihania uusia ihmisiä on tämän bloggaamisen myötä tullut, etten mä nyt hätäpäissä kirjoittaessa edes kaikkia näköjään muistanut.
   Sua anteeksi Jael ja mukavaa viikonloppua myös sinulle <3.

   Poista
  2. Ja Jael sun blogisi on ollut ensimmäisten joukossa, joita olen seurannut. Ja vaikka meidän ruokablogit eroavat paljon toisistaan raaka-aineiden suhteen (sinulle kasvispainotteinen) niin sä olet antanut mulle paljon ideoita ja pohdittavaa sen suhteen.

   Poista
 4. Voi sinä ihana Sari <3! Iho ihan väreilee hämmästyksestä, ihastuksesta, kiitollisuudesta ja onnellisuudesta. Ajattele: vain muutama vuosi aikaa, ja sinulla on jo noin mielettömän ihania bloggaamisen tähtihetkiä vino pino. Mitä kaikkea sinulle on vielä tulossakaan...

  Oli supermukava kuulla blogisi syntytarinasta (ehkä olet joskus avannutkin sitä, mutta tähän yhteyteen se sopi kuin nenä päähän). En tiennyt, että ihana Tinsku on ollut sparraajasi ja promottorisi. Mahtavaa <3.

  Pidä sama moodi yllä Sari! Tuotat ihan huikean upeaa sisältöä. Kuka tietää, vaikka tulevaisuutesi on vielä joskus blogipuolella.

  Sillä blogi saa usein ihmeitä aikaan.

  Iso kiitos osallistumisestasi #blogperjantai18-tapahtumaan, ja kokemuksesi jakamisesta. Tähtihetkesi toimivat taatusti innoittajana monelle samaa tietä harkitsevalle <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kauniisti kirjoitat Minna ❤️, mulla ihan sydämessä asti värähteli. Olet niin oikeassa rohkaistessasi ihmisiä blogin pariin, se todella antaa ja avaa aivan uusia ulottuvuuksia.
   En tiedä ollaanko me bloggaajat julkisuushakuisia vai emme, mutta iloa ja viestiä uusista tuulista me ainakin jaamme. Olet yksi upeimmista sanan käyttäjistä, joita tiedän.
   Mukavaa viikonloppua sinulle ystäväiseni ❤️

   Poista
 5. OLet paikkasi blogitaitaan tähtien joukossa ansainnut omine tähtihetkinesi; ihanai hekullisia reseptejä kauniisti kuvattuna.

  Tämä on niin palkitseva harrastus kun huomaa kehittyvänsä ideoissa, ruoanlaitossa, kirjoittamisessa ja kuvaamisessa. Alkoinaan itse etsin pitkään sitä omaa kanavaaa luovuudelle, kiinnostuin kuvaamisesta ja sitten tulikin jo blogi, johon sain yhdistettyä myös vanhaa rakkauttani kirjoittamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tuuli <3, sinun blogiasi on niin kiva seurata ja kuolata upeita ruoka- sekä matkakuviasi.
   On ollut ilo tutustua sinuun!

   Poista
 6. Ihanaa kuulua yhteen osaan tähtihetkistäsi, iso kiitos siitä <3
  On helppoa kommentoida blogia, jonka ruoissa on aina jotain kivaa ja yllättävää. Minusta kuvasi ovat myös kauniita.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö Outi, vaikka emme ole koskaan tavannetkaan nenätysten, niin tuntuu kuin olisimme olleet ystäviä iät ajat. Näin se blogi saa ihmeitä aikaan.
   Ihanaista viikonloppua myös sinulle Outi <3.

   Poista
 7. Sari sinä olet tähti❤️ Ruokakuvasi ovat äärimmäisen kauniita! Minulle visuaalisena henkilönä kuvilla on suuri vaikutus ja sinun valokuvasi vievät mennessään. Värikkyyttä ja aina joku "kiva juttu" mukana kuvissa ja kattauksessa. Blogisi on resepteiltään monipuolinen ja pelkkä kuvien katsominen postauksesta saa makunystyräni aktivoitumaan.

  Olet myös ihanan ystävällinen, välittävä, empaattinen ja aurinkoinen ihminen! Minusta on kunnia, että ole saanut blogiyhteisön ja blogin kautta tutustua sinuun sekä tavata myös kasvotusten. Kun ensimmäisen kerran tapasimme olivat juuri sellainen henkilö, jota postausten perusteella odotinkin sinun olevan.


  Jatka tästä eteenpäin samalla intensiteetillä ja luovuudella Sari ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Marjo <3.... olen ollut onnekas sinuun tutustuessani. Sinulta olen monet menovinkit saanut niin kulttuuri- kuin muihinkin rientoihin. Mahtavaa blogia pidät!
   Mukavaa viikonloppua sinulle ja toivottavasti pian taas nähdään.

   Poista
 8. Kiitos Sari :) Tiedätkö, mä olen ihan alusta asti ihallut sun tyyliä. Olen varmaan sen jo pari kertaa sanonutkin :) Sulla on uskomaton taito valmistaa ja vangita eri herkut!
  Ja vaikka ei vielä olla livenä nähty, niin vahva hengenheimolaisuus tuntuu meitä yhdistävän <3
  Ihanaa ja rauhaisaa joulun odotusta teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa, joku sielujen sympatia on meitä kyllä vetänyt puoliinsa. Ja sä olet kyllä alusta asti ollut niin ystävällinen ja kannustava, jonkalaista en ole muualta saanut. Mä en unohda sitä koskaan.
   Ihanaa joulun odotusta myös teidän perheelle <3.

   Poista
 9. Olipa mielenkiintoista lukea blogitaipaleestasi - ja onpa mielenkiintoinen haaste Rouva Sanalta!
  Blogisi reseptit saavat aina veden herahtamaan kielelle - itse asiassa jo kuvat herkuista sen tekevät ja vaikka olen surkea kokki ja leipuri, on hienoa, kun "ystäväpiirissä" on teitä ruokabloggaajia, joilta aina löytyy jotain sellaista, jota tumpelokin uskaltaa kokeilla;)
  Ihanasti kirjoitit myös siitä, miten bloggaaminen on vuorovaikutteista - lukijoiden kommentit ja palaute sekä tietenkin toisten bloggaajien vertaistuki ja kannustus
  ; ne ovat ne bloggaajan elämän sokeri ja suola, joita ilman tämä touhu olisi yhtä tyhjän kanssa.
  Kiitos, että olet ja monia, monia herkullisia blogivuosia lisää Saaran lautaselle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Arja <3 ja niin totta, mitä tulee tuohon vuorovaikutukseen, ilman sitä voisi kirjoittaa päiväkirjaa itselleen ja pitää sitä tyynyn alla.
   Kiva kun kävit vierailulla ja ihanaa joulun odotusta sinulle ja perheellesi <3.

   Poista
 10. Ihana postaus <3 Olipa kiinnostavaa lukea blogitaipaleestasi. Minä en tiennytkään, että tänään vietetään blogiperjantaita :)
  Olen reseptiesi vannoutunut ystävä. Useita olen kokeillut ja aina ovat ruuat onnistuneet.
  Bloggaaminen on juuri tuollaista, mitä kirjoitit - vuorovaikutteista. Ja sehän on se bloggaamisen juttu. Minäkin sanon: Kiitos, että olet! Saaran lautasella on aina herkkuja!
  Hyvää viikonloppua ystäväiseni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan Tuula ja kiitos paljon kauniista sanoistasi. On ollut ilo tutustua myös sinuun ja blogiisi, josta on saanut kivoja vinkkejä sekä ihastella teidän kesäkotia (se on vaan niiiin ihana!)
   Mukavaa joulun odotusta sinulle ja toivottavasti pian nähdään taas livenä :).

   Poista
 11. Kiva että kerroit blogisi tähtihetkistä ja ylipäätään blogiperjantaista. Hauska kuulla, että se on omilta kyliltä syntyisin :)
  Sun kuvat on aina niin houkuttelevan näköisiä, että vesi herahtaa kielelle niitä katsoessa. Onnea ja menestystä sinulle: toteutukoon kaikki blogihaaveesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika uusi on tosiaan tämä blogiperjantai, minäkin ensimmäistä kertaa mukana.
   Olet aina niin kultainen sanoissasi <3.
   Mitä parhainta viikonlopun jatkoa sinulle Hanna!

   Poista
 12. Voi muru <3 Onko siitä viikonlopusta jo 2 ja puoli vuotta? Niin paljon on tapahtunut, mutta silti tuntuu, että tuo päivä oli ihan eilen. Ihanaa, että päätit blogin perustaa ja ihanaa, että saimme yhdessä "kuulla" tämän pienokaisen "ensiparkaisun". Terhakas leikki-ikäinen on hän jo <3 Paljon, vielä näkemättä ja kokematta. Jokainen päivä on uusi seikkailu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle Tiina kätilönä toimisisesta, heh heh.
   Ja todellakin paljon on kerennyt tapahtua ja monissa kivoissa tapahtumissa olemme yhdessä olleet ja toivottavasti niistä saamme jatkossakin yhdessä nauttia.
   Ihanaa viikonloppua sinulle <3.

   Poista
 13. Ihana blogi Sari! Ollaan monet herkkuhetket vietetty sulta saatujen reseptien tuloksena syntyneitten ruokien äärellä! 💖
  Sulla on taito hyppysissä ruuanlaiton ja reseptien kehittelyn lisäksi myös nimenomaan blogin pitämisessä ja valokuvauksessa, tyyli hallussa tässäkin! 😁👌
  Herkullisennäköiset annokset taitavasti kuvatuista annoksista houkuttelevat kokeilemaan sun reseptejä!
  Onnea jatkoonkin, Sari! Mielenkiinnolla seuraan jatkossakin! 😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Eija <3, laitoitpa ihanan kommentin, voi miten ihanalta tuntuu kuulla, että en turhaa mieti ja kokkaile, vaan näistä todellakin on iloa myös muille.
   Ilo on ollut seurata myös sun minimaalis-töitäsi, ne ovat kyllä niin huikeita!!!
   Ihanaa joulun odotusta teille <3.

   Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä