Voi mitä herkkuja joulun aikaan syödäänkään! Ja nyt puhun niistä makeimmista suupaloista
eli suklaista, marmeladeista ja kaikenlaisista leivonnaisista. Oi, oi olisipa
joulu jo…mmmmm.
Mun lempisuklaa jouluisin on kirsikka suklaakonvehti. Yksi rasia onkin jo valmiiksi
piilotettu kaapin perällä ja onneksi vielä se on saanut pysyä rauhassa. Paras hetki on silloin, kun saa yksin istahtaa sohvan nurkkaan nauttimaan niistä, ai miten niin perso makealle :).
Mutta juuri tuosta kyseisestä suklaasta johtuen halusin
leipoa tulevan joulun viettoon suklaisen kirsikkatortun, joka on kiva tarjota
vaikka vaniljajäätelön kera. Olin niin onnellinen kun löysin kaupan pakasteesta
kirsikoita (Pirkka) ja hintakin oli varsin kohtuullinen (alle kolme euroa).
Tämä torttu on gluteeniton, kun muistat vielä tarkistaa käyttämäsi suklaan.
SUKLAA-KIRSIKKATORTTU
Raaka-aineet:
50g tummaa suklaata (70%)
50g voita
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1,2 dl maizzenaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
250g Pirkka pakastekirsikoita, torttutaikinaan noin 10-12 kpl ja koristeluun loput.
vuoka sprayta voiteluun
50g voita
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1,2 dl maizzenaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
250g Pirkka pakastekirsikoita, torttutaikinaan noin 10-12 kpl ja koristeluun loput.
vuoka sprayta voiteluun
OHJE:
Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.
Ota 10-12 kpl kirsikkaa sulamaan.
Sulata voi kattilassa ja ota pois liedeltä. Paloittele suklaa
ja sulata kuuman voin joukkoon. Anna jäähtyä.
Mittaa 1,2 dl maissitärkkelystä astiaan ja sekoita joukkoon
½ tl leivinjauhetta sekä vaniljasokeria ja veitsenkärjellinen suolaa.
Riko kananmunat kulhoon ja lisää 1 dl sokeria. Vaahdota
kunnon vaahdoksi.
Siivilöi maizzenaseos taikinan joukkoon, kääntele kauhalla ja kaada lopuksi
jäähtynyt suklaa-voiseos.
Kaada taikina vuokaan. Tiputa sulaneet ja hiukan paperilla
kuivatut kirsikat sinne tänne torttuun.
Paista torttua uunin alatasolla 20-30 minuuttia.
Kokeile tikulla.
Tarjoiluun:
hilloa, vaniljajäätelöä, tomusokeria, sitruunamelissaa sekä loput kirsikat.
Voit annostella suoraan lautasille, hiukan hilloa pohjalle, pala torttua päälle, koristeeksi kirsikoita ja tomusokeria sekä sitruunamelissaa.
TÄSSÄ VIELÄ HERKULLINEN LEIVOS TÄYNNÄ PERINTEISIÄ JOULUN MAKUJA, käy ihmeessä kurkkaamassa.
TINSKUN KEITTIÖN GLÖGI-TAATELIKAKKULEIVOS
Oi kiitos Pirkka näistä kirsikoista! Menen heti hamstraamaan <3 Ja kiitos Sari vinkistä. Tämä jälkiruoka näyttää niin mainiolta!
VastaaPoistaNyt on kaupassa pakkasen tyhjennys... mä niin näen sut siellä keikkumassa altaan reunalla :D :D.....mut joo nää on kyllä hyviä ja vieläpä kivettömiä!
PoistaKiitos paljon ihana <3.
Juuri kuolasin näppäimelle kun Tinskun leivoksia kävin kurkkimassa. Täällä sitten sama homma...voi näppäin parkoja :)
VastaaPoistaHerkullisia herkkusia, nam!
Kaunista viikkoa sinulle Sari <3
Heissan Outi Ihanainen, totta puhut, nyt on herkkuja tarjolla minnepäin vain vilkaiseekin :).
PoistaIhanaista keskiviikkoa sinulle <3.
Olivatko nuo kirsikat ihan hyviä? Maistuivat kirsikalta? :D Ihana kakkuidea :) Suklaa ja kirsikat ovat ihana makupari.
VastaaPoistaHei Kaura, kirsikat olivat mun mielestä erinomaisia myös näin pakasteena ja mikä ihanint, ne on myös puhdistettu kivistä. Suosittelen kyllä kokeilemaan.
PoistaJa juu kirsikat ja suklaa, mmmmmm.....
Rakastan kirsikoita! Tän on pakko olla aivan ihanaa....näyttääkin niin herkulliselta. Nam <3
VastaaPoista