Heissan, mitä sulle kuuluu? Toivottavasti tästä harmaudesta ja pimeydestä huolimatta
kaikkea hyvää <3.
Koska elämme vuoden pimeintä aikaa, niin laitetaanpa
ruokaan sitä iloa ja aurinkoa.
Nyt on parhammillaan persimonien aika ja satsumatkin ovat saapuneet
kauppojen hyllyille. Kummatkin hedelmät ovat kuin pikku aurinkoja, varsinaisia
värilähteitä ruokaan kuin ruokaan.
Koska edelliseltä päivältä oli jäänyt grillattua
broileria yli, niin päätin tuunata siitä hedelmäisen kanasalaatin.
Salaattipohjan halusin violetista lehtikaalista, sillä violetin
ja keltaisen kontrasti on mielestäni niin kaunis, mukaan frisee salaattia ja suippo paprikaa. Pettymys
oli kuitenkin suuri, kun ryöppäsin lehtikaalin, niin se upea violetin väri
jäikin kattilaan, olisi pitänyt varman höyryttää se, kokeilepa sinä tuota
jälkimmäistä keinoa.
Herkullisen vivahteen salaattiin antaa myös
sinihomejuusto (sen voit halutessa korvata vaikka fetalla tai vuohenjuustolla, päätä
itse) sekä purutuntumaa lisäsi pistaasipähkinät (nämäkin voi korvata saksanpähkinöillä
tai vaikka manteleilla).
Salaattikastike on tehty turkkilaisesta jogurtista sekä
puolikkaasta persimonista. Tämä sopi ihan täydellisesti ja antoi lisää luonnetta
itse salaatille.
HEDELMÄINEN KANASALAATTI PERSIMONKASTIKKEELLA 4:lle
RAAKA-AINEET:
- ½ grillattua kanaa (toki voi käyttää vaikka kanasuikaleita)
- 100 g lehtikaalia
- friseesalaattia
- 1 suippopaprika
- 1 satsuma
- 2 persimonia (1/2 käytetään salaattikastikkeeseen)
- sinihomejuustoa
- pistaasipähkinöitä murskattuna (kourallinen)
SALAATTIKASTIKE
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- ½ persimonia
- ½ tl suolaa
- 1 rkl sitruunamehutiivistettä
- 1 rkl öljyä
- ½ tl currya
- ripaus chilijauhetta sekä sokeria
OHJE:
Aloita valmistamalla kastike ensin, tällöin maut kerkiävät
tiivistyä ja se ehtii myös jäähtyä.
Kuori persimon ja halkaise kahtia. Leikkaa toinen puolikas pienemmiksi
paloiksi (toinen puolikas käytetään salaatissa) ja soseuta mixerillä.
Lisää joukkoon loput aineet eli 1 dl jogurttia, ½ tl suolaa,
1 rkl sitruunamehutiivistettä sekä öljyä ja ripaukset chilijauhetta ja sokeria.
Sekoita hyvin ja laita jääkaappiin odottamaan.
Huuhtele lehtikaalin lehdet ja revi lehtiä pienemmiksi samalla
poistaen ruoti. Laita revityt lehdet kattilaan ja lisää vettä niin, että ne
juuri ja juuri peittyvät. Lisää keitinveteen hiukan suolaa. Keitä pienittyjä lehtiä
4 minuuttia ja kaada lävikön läpi, huuhtele kylmällä vedellä. Taputtele
kuivaksi pyyhkeellä tai talouspaperilla.
Revi friseesalaatti tarjoilulautaselle ja sekoita sekaan jäähtyneet ja kuivatut lehtikaalit.
Pese ja leikkaa suippopaprikasta renkaita ja lisää
salaattiin.
Kuori myös toinen persimon ja siivuta se, kastikkeesta yli
jäänyt persimonin voit vaikka kuutioida, tulee lisää muotoja salaattiin, lisää ne sitten salaattiin.
Kuori satsuma ja poista kaikki valkoinen minkä voit, lisää salaattiin.
Kuori satsuma ja poista kaikki valkoinen minkä voit, lisää salaattiin.
Puhdista grillattu broileri luista ja nahasta, siivuta ja
lisää salaattiin.
Nostele salaattia käsin (kaikki sekaisin) ja lisää lopuksi päälle
aurajuustoa sekä murskatut pistaasipähkinät.
Kaada salaattikastiketta päälle ja nauti.
HYVÄÄ RUOKAHALUA!
Onpa kaunista ja herkullisen näköistä salaattia. Menee kokeiluun. Vasta viime viikolla tutustuin persimoniin, on kyllä herkullista eikä kovin kallistakaan, sitä kun piti heti ostaa itsellekin. Tänään pihan haravoinnin jälkeen kahvihetkelle puolitin rinkelin, päälle laitoin viikonlopusta yli jäänyttä bre-juustoa ja persimonia, oli kyllä herkkua.
VastaaPoistaHeissan muori ja kaunis kiitos kommentistasi <3. Tuo persimon sopii kuin nenä päähän juustojen kanssa, olet niin oikeassa.
PoistaMukavaa keskiviikko päivän jatkoa!
Tosi hyvän näköinen salaatti!👌
VastaaPoistaKiitos paljon kauniista kommentista Hanna <3. Tää salaatti kyllä upposi kuin kivi pohjaan, just söin viimeiset, nam.
PoistaKylläpä näyttääkin hyvältä. Rakastan värikästä ruokaa!
VastaaPoistaHerkullista loppuviikkoa sinulle Sari <3
Kaunis kiitos Outi <3, värikäs ruoka saa mielenkin iloiseksi.
PoistaMukavaa loppuviikkoa myös sinulle <3.
Ihanan värikäs salaatti! Mukavaa viikkoa. :)
VastaaPoistaHeissan Kaura ja kiitos <3. Mukavaa loppuviikkoa myös sinulle!
PoistaPersimon on niin ihanaa ja sopii hyvin broiskun kanssa!
VastaaPoista