HEDELMÄINEN KANASALAATTI SEKÄ PERSIMONKASTIKE




Heissan, mitä sulle kuuluu? Toivottavasti tästä harmaudesta ja pimeydestä huolimatta kaikkea hyvää <3.


Koska elämme vuoden pimeintä aikaa, niin laitetaanpa ruokaan sitä iloa ja aurinkoa.


Nyt on parhammillaan persimonien aika ja satsumatkin ovat saapuneet kauppojen hyllyille. Kummatkin hedelmät ovat kuin pikku aurinkoja, varsinaisia värilähteitä ruokaan kuin ruokaan.


Koska edelliseltä päivältä oli jäänyt grillattua broileria yli, niin päätin tuunata siitä hedelmäisen kanasalaatin.


Salaattipohjan halusin violetista lehtikaalista, sillä violetin ja keltaisen kontrasti on mielestäni niin kaunis,  mukaan frisee salaattia ja suippo paprikaa. Pettymys oli kuitenkin suuri, kun ryöppäsin lehtikaalin, niin se upea violetin väri jäikin kattilaan, olisi pitänyt varman höyryttää se, kokeilepa sinä tuota jälkimmäistä keinoa.


Herkullisen vivahteen salaattiin antaa myös sinihomejuusto (sen voit halutessa korvata vaikka fetalla tai vuohenjuustolla, päätä itse) sekä purutuntumaa lisäsi pistaasipähkinät (nämäkin voi korvata saksanpähkinöillä tai vaikka manteleilla).


Salaattikastike on tehty turkkilaisesta jogurtista sekä puolikkaasta persimonista. Tämä sopi ihan täydellisesti ja antoi lisää luonnetta itse salaatille.


HEDELMÄINEN KANASALAATTI PERSIMONKASTIKKEELLA 4:lle


RAAKA-AINEET:

  • ½ grillattua kanaa (toki voi käyttää vaikka kanasuikaleita)
  • 100 g lehtikaalia
  • friseesalaattia
  • 1 suippopaprika
  • 1 satsuma
  • 2 persimonia (1/2 käytetään salaattikastikkeeseen)
  • sinihomejuustoa
  • pistaasipähkinöitä murskattuna (kourallinen)


SALAATTIKASTIKE

  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • ½ persimonia
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehutiivistettä
  • 1 rkl öljyä
  • ½ tl currya
  • ripaus chilijauhetta sekä sokeria


OHJE:

Aloita valmistamalla kastike ensin, tällöin maut kerkiävät tiivistyä ja se ehtii myös jäähtyä.

Kuori persimon ja halkaise kahtia. Leikkaa toinen puolikas pienemmiksi paloiksi (toinen puolikas käytetään salaatissa) ja soseuta mixerillä.

Lisää joukkoon loput aineet eli 1 dl jogurttia, ½ tl suolaa, 1 rkl sitruunamehutiivistettä sekä öljyä ja ripaukset chilijauhetta ja sokeria. Sekoita hyvin ja laita jääkaappiin odottamaan.

Huuhtele lehtikaalin lehdet ja revi lehtiä pienemmiksi samalla poistaen ruoti. Laita revityt lehdet kattilaan ja lisää vettä niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Lisää keitinveteen hiukan suolaa. Keitä pienittyjä lehtiä 4 minuuttia ja kaada lävikön läpi, huuhtele kylmällä vedellä. Taputtele kuivaksi pyyhkeellä tai talouspaperilla.

Revi friseesalaatti tarjoilulautaselle ja sekoita sekaan jäähtyneet ja kuivatut lehtikaalit.

Pese ja leikkaa suippopaprikasta renkaita ja lisää salaattiin.

Kuori myös toinen persimon ja siivuta se, kastikkeesta yli jäänyt persimonin voit vaikka kuutioida, tulee lisää muotoja salaattiin, lisää ne sitten salaattiin.

Kuori satsuma ja poista kaikki valkoinen minkä voit, lisää salaattiin.

Puhdista grillattu broileri luista ja nahasta, siivuta ja lisää salaattiin.

Nostele salaattia käsin (kaikki sekaisin) ja lisää lopuksi päälle aurajuustoa sekä murskatut pistaasipähkinät.

Kaada salaattikastiketta päälle ja nauti.




HYVÄÄ RUOKAHALUA!

9 kommenttia:

  1. Onpa kaunista ja herkullisen näköistä salaattia. Menee kokeiluun. Vasta viime viikolla tutustuin persimoniin, on kyllä herkullista eikä kovin kallistakaan, sitä kun piti heti ostaa itsellekin. Tänään pihan haravoinnin jälkeen kahvihetkelle puolitin rinkelin, päälle laitoin viikonlopusta yli jäänyttä bre-juustoa ja persimonia, oli kyllä herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan muori ja kaunis kiitos kommentistasi <3. Tuo persimon sopii kuin nenä päähän juustojen kanssa, olet niin oikeassa.
      Mukavaa keskiviikko päivän jatkoa!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos paljon kauniista kommentista Hanna <3. Tää salaatti kyllä upposi kuin kivi pohjaan, just söin viimeiset, nam.

      Poista
  3. Kylläpä näyttääkin hyvältä. Rakastan värikästä ruokaa!
    Herkullista loppuviikkoa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Outi <3, värikäs ruoka saa mielenkin iloiseksi.
      Mukavaa loppuviikkoa myös sinulle <3.

      Poista
  4. Ihanan värikäs salaatti! Mukavaa viikkoa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Kaura ja kiitos <3. Mukavaa loppuviikkoa myös sinulle!

      Poista
  5. Persimon on niin ihanaa ja sopii hyvin broiskun kanssa!

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä