SMETANALLA MARINOIDUT SILAKKAPIHVIT UUNISSA


Heissulivei ja helmeilevää helmikuuta. Tammikuu hävisi kuin salaa, vaikka kai minä jotain tein ja jossain kävinkin. No ei haittaa, ei todellakaan, minä odotan jo niin huhtikuuta ja ennen kaikkea sitä valoa. Ihana päästä töistä kotiin valoisalla.

Maanantai-iltana kauppareissulla punaiset tarrat kirjojen päällä houkuttivat pistäytymään tarjouspöydällä. Siellähän se komeili Antti Vahteran kirja ”Viisi vuodenaikaa”. Pakkohan se oli ostaa, kun hinnasta oli puolet pudotettu pois.

Kotona tutustuin tarkemmin kirjaan ja onneksi olin syönyt sitä ennen J. Kirjassa on paljon kivoja reseptejä ja vieläpä sellaisia, mitä voi helposti arkisin kotona toteuttaa.




Sieltä nappasin tämän marinoitujen silakkafileiden ohjeen, mutta niin kuin moni kotikokki muukin, yksinkertaistin hiukan reseptiä raaka-aineiden osalta ja paistamisen hoiti uuni. Tämä resepti on kaksivaiheinen ja aloitetaan marinoimalla silakkafileitä yön yli.








SMETANALLA MARINOIDUT SILAKKAPIHVIT UUNISSA


Raaka-aineet:

  • 600 g silakkafileitä
  • 2 ½ dl deliciest smetanaa
  • 1 prk anjovisfileitä liemineen
  • 3 rkl Maille wholegrain mustard (kokojyväsinappia)
  • 1 dl tillisilppua marinadiin
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  •  
  • tillin oksia
  • korppujauhoja/pankojauhoja
  • tarvittaessa sormisuolaa


OHJE:

Huuhtele silakkafileet kylmän veden alla ja kuivaa ne talouspaperilla. Laita kannelliseen astiaan.

Mittaa smetana astiaan.

Leikkaa anjovisfileet puoliksi ja lisää astiaan, kaada myös liemi joukkoon.

Lisää 3 rkl wholegrain sinappia sekä tillisilppu ja mustapippurirouhe. Sekoita kaikki sekaisin.

Laita astia jääkaappiin yön yli.


Aseta uuni 200 asteeseen.

Laita leivinpaperi uunipellille ja ripottele korppujauhoja paperin päälle.

Asettele ensimmäinen kerros silakkafileitä nahkapuoli alaspäin korppujauhotetulle leivinpaperille.

Ota/etsi marinadista puolitettuja anjovisfileitä ja laita niitä silakkafileiden päälle.

Lisää tillinoksia ja laita toinen silakkafile kanneksi päälle.

Ripottele vielä ohut kerros korppujauhoja päälle.

Paista silakkafileitä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Käännä uuni grillausasentoon ja ota vielä silakkapihveille hiukan väriä.

Halutessa voit puristaa silakkapihvien päälle sitruunan mehua.

Meillä nautittiin pihvit ruisleivän ja salaatin kera iltapalaksi.

Ruokaisampaa saat kun tarjoat näitä esim. pottumuusin kera.

Syödessä tuli ajatus, mitä jos vaan latoisi nämä suoraan vuokaan, silloin ei tarvitsisi tuota korppujauhoakaan. Ensi kerralla tehdään siis niin J.


Alkuperäinen ohje löytyy googlettamalla.


2 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä hyvältä...minäkin katselin sitä kirjaa muutama viikko sitten mutta jäi ostamatta. Hyllystä löytyy 5 aikaisempaa Vahteran keittokirjaa. Kaikki hyviä: jotain kivaa pientä twistiä joissain resepteissä ja muuten aika toimivia reseptejä! Terveisiä Maalaisbistrosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, samaa mieltä ja näitä silakkapihvejä söin vielä seuraavanakin päivänä töissä kylmänä, tykkäsin tosi paljon. Vahtera on ollut yksi minun suosikeista jo monen vuosikymmenen takaa. Kiva kun kävit vierailulla :)

      Poista

Pinterest

My Taste

mytastefi.com

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä