Heissulivei ja helmeilevää helmikuuta. Tammikuu hävisi kuin
salaa, vaikka kai minä jotain tein ja jossain kävinkin. No ei haittaa, ei
todellakaan, minä odotan jo niin huhtikuuta ja ennen kaikkea sitä valoa. Ihana
päästä töistä kotiin valoisalla.
Maanantai-iltana kauppareissulla punaiset tarrat kirjojen
päällä houkuttivat pistäytymään tarjouspöydällä. Siellähän se komeili Antti
Vahteran kirja ”Viisi vuodenaikaa”. Pakkohan se oli ostaa, kun hinnasta oli
puolet pudotettu pois.
Kotona tutustuin tarkemmin kirjaan ja onneksi olin syönyt
sitä ennen J. Kirjassa on paljon
kivoja reseptejä ja vieläpä sellaisia, mitä voi helposti arkisin kotona toteuttaa.
Sieltä nappasin tämän marinoitujen silakkafileiden ohjeen,
mutta niin kuin moni kotikokki muukin, yksinkertaistin hiukan reseptiä
raaka-aineiden osalta ja paistamisen hoiti uuni. Tämä resepti on kaksivaiheinen
ja aloitetaan marinoimalla silakkafileitä yön yli.
SMETANALLA MARINOIDUT SILAKKAPIHVIT UUNISSA
Raaka-aineet:
- 600 g silakkafileitä
- 2 ½ dl deliciest smetanaa
- 1 prk anjovisfileitä liemineen
- 3 rkl Maille wholegrain mustard (kokojyväsinappia)
- 1 dl tillisilppua marinadiin
- 1 tl mustapippurirouhetta
- tillin oksia
- korppujauhoja/pankojauhoja
- tarvittaessa sormisuolaa
OHJE:
Huuhtele silakkafileet kylmän veden alla ja kuivaa ne
talouspaperilla. Laita kannelliseen astiaan.
Mittaa smetana astiaan.
Leikkaa anjovisfileet puoliksi ja lisää astiaan, kaada myös
liemi joukkoon.
Lisää 3 rkl wholegrain sinappia sekä tillisilppu ja mustapippurirouhe.
Sekoita kaikki sekaisin.
Laita astia jääkaappiin yön yli.
Aseta uuni 200 asteeseen.
Laita leivinpaperi uunipellille ja ripottele korppujauhoja paperin päälle.
Asettele ensimmäinen kerros silakkafileitä nahkapuoli
alaspäin korppujauhotetulle leivinpaperille.
Ota/etsi marinadista puolitettuja anjovisfileitä ja laita
niitä silakkafileiden päälle.
Lisää tillinoksia ja laita toinen silakkafile kanneksi
päälle.
Ripottele vielä ohut kerros korppujauhoja päälle.
Paista silakkafileitä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Käännä uuni grillausasentoon ja ota vielä silakkapihveille
hiukan väriä.
Halutessa voit puristaa silakkapihvien päälle sitruunan
mehua.
Meillä nautittiin pihvit ruisleivän ja salaatin kera
iltapalaksi.
Ruokaisampaa saat kun tarjoat näitä esim. pottumuusin kera.
Syödessä tuli ajatus, mitä jos vaan latoisi nämä suoraan
vuokaan, silloin ei tarvitsisi tuota korppujauhoakaan. Ensi kerralla tehdään siis niin J.
Alkuperäinen ohje löytyy googlettamalla.
Näyttää kyllä hyvältä...minäkin katselin sitä kirjaa muutama viikko sitten mutta jäi ostamatta. Hyllystä löytyy 5 aikaisempaa Vahteran keittokirjaa. Kaikki hyviä: jotain kivaa pientä twistiä joissain resepteissä ja muuten aika toimivia reseptejä! Terveisiä Maalaisbistrosta!
VastaaPoistaJuu, samaa mieltä ja näitä silakkapihvejä söin vielä seuraavanakin päivänä töissä kylmänä, tykkäsin tosi paljon. Vahtera on ollut yksi minun suosikeista jo monen vuosikymmenen takaa. Kiva kun kävit vierailulla :)
Poista