Lehtiselleriä, juu ei kiitos tai ainakaan tuoreena. Tämä on
varmaan yksi niistä kasviksista, joka jakaa niin vahvasti mielipiteitä.
Itse kuulun niihin syöjiin, jotka eivät välitä tästä dippaamalla
ja suoraan suuhun, vaan lehtiselleriä pitää kypsentää.
Lehtiselleri on erittäin terveysvaikutteinen, joten sitä
kannattaa ehdottomasti nauttia. Sen kerrotaan alentavan verenpainetta,
nopeuttavan ruoansulatusta, laskevan kolestrolia ja tehoaa se kuulemma miesten
hedelmällisyyteenkin.
Olet varmaan huomannut, että meillä on vuodenvaihteesta asti
opeteltu keventämään ja siirrytty jokapäiväisestä lihasta kasviksiin ja joo
siitä härkiksestä on tehty vaikka ja mitä J. Keittoa
kuitenkin teki mieli ja lehtisellerikeitto on ihan hirmu hyvää.
Keitto sai lisätwistiä saksanpähkinöistä ja porkkanoista sekä
Oatly kaurakermaa pehmentämään ja pyöristämään makua.
LEHTISELLERIKEITTOA SAKSANPÄHKINÖILLÄ (4-6:lle)
Raaka-aineet:
- 400 g lehtiselleriä
- 3-4 porkkanaa
- 1 sipuli
- 8 dl vettä
- 2 kpl fond du chef kasviliemikuutiota
- 1 valkosipulinkynsi raastettuna
- 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
- ½ tl valkopippuria
- 1 dl saksanpähkinöitä
- 1 Oatly ruokaan (250 ml) tai kermaa
Pinnalle:
- murskattuja saksanpähkinöitä
- lusikallinen turkkilaista jogurttia/smetanaa
- tuoretta timjamia
OHJE:
Huuhtele lehtiselleri ja viipaloi noin 1 cm siivuiksi.
Kuori ja viipaloi porkkanat. Silppua sipuli.
Mittaa vesi kattila ja lisää sinne siivutetut lehtisellerit,
porkkanat ja sipuli.
Raasta joukkoon valkosipulinkynsi ja inkivääri.
Laita keittoon myös kasvisliemikuutiot sekä ½ tl
valkopippuria.
Voit lisätä saksanpähkinät heti tai kun keitto on kiehunut
noin 10 minuuttia.
Anna keiton kiehua kunnes kasvikset ovat pehmentyneet (reilu
20 minuuttia).
Soseuta keitto ja laita takaisin liedelle. Kaada Oatly-kerma
joukkoon ja kiehauta.
Annostele keitto ja lisää pinnalle smetanaa, saksanpähkinä
rouhetta ja timjamia.
HYVÄÄ RUOKAHALUA J
lisää kasvisruokia löydät blogin tunnistelaatikon kasvisruokaa alta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti