Nepalilainen pinaatti-inkivääricurry Härkiksestä, kasvisruokaa parhaimmillaan



Kävin pari viikkoa sitten meidän kylälle tulleessa Nepalilaisessa ravintolassa KASTURIssa syömässä. Ruoka oli hyvää ja se paikan naan leipä ihan taivaallista.

Nepalilainen keittiö muistuttaa kovasti Intialaista ja kummassakin maassa syödään paljon kasviksia tähän vaikuttaa myös Hindulaisuus.

Kasviksista tärkeimpiä ovat palkokasvit kuten esimerkiksi linssit, mustasilmäpavut, mungopavut ja kikherneet. Niistä valmistetut curryt ovat suosituimpia aterioita.



No mikäpä sen parempaa olisikaan kuin Härkiksestä valmistettu pinaatti-inkivääricurry. Ravintolassa nauttimassani ateriassa käytettiin myös lammasta, mutta sitä tämä ruoka ei kaipaa. Tarkkaa reseptiä en mukaani saanut, raaka-aineita vain lueteltiin, mutta aika ihanan autenttinen tästä mielestäni tuli. Uskallan siis suositella lämmöllä myös sinulle.





NEPALILAINEN PINAATTI-INKIVÄÄRICURRY HÄRKIKSESTÄ


Raaka-aineet:

  • 250 g härkistä
  • 1 tlk (390g) tomaattimurskaa
  • 1 ½ sipulia (kelta tai puna)
  • 2-3 valkosipulinkynttä raastettuna
  • 1 cm pätkä inkivääriä raastettuna
  • ¼ tl chilijauhetta
  • 1 tl korianterijauhetta
  • 1 ½ tl suolaa
  • ¼  tl kanelia
  • ¼ tl sokeria
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tlk kookosmaitoa (400 ml)
  • ½ limen mehu
  • 100-150 g pinaatinlehtiä
  • 4 rkl öljyä


OHJE:

Huuhtele pinaatinlehdet lävikössä ja jätä valumaan.

Kuori sipulit ja halkaise ja siivuta ohuiksi viipaleiksi.

Kuori ja raasta valkosipulinkynnet kuppiin tee samoin inkiväärille.

Lisää loput mausteet (chili, korianteri, suola, kaneli, sokeri ja kurkuma) kuppiin.

Mittaa öljy paistinpannulle ja lisää maustesekoitus kupista pannulle. Kuumenna sitä hetki, mutta älä anna paistua.

Lisää nyt sipuliviipaleet ja jatka paistamista noin minuutti.

Kaada pannulle seuraavaksi tomaattimurska ja sekoita. Keitä noin 3-5 minuuttia.

Lisää lopuksi kookosmaito ja pinaatti sekä härkis. Anna hautua noin 3-5 minuuttia.

Maista suola ja purista ½ limen mehu joukkoon.

Tarjoa pinaatti-inkivääri-härkiscurry keitetyn riisin ja naanleivän kera.

Itse en tällä kertaa kerennyt naanleipää leipoa, mutta tässä alla sinulle nopea ja helppo naanleivän ohje.



NOPEA JA HELPPO NAAN LEIPÄ

Raaka-aineet:

  • 2 dl vettä
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 kuivahiivapussi
  • 1 tl suolaa
  • 6-7 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl öljyä


Pinnalle:

vettä ja seesaminsiemeniä/kuminansiemeniä

Paiston jälkeen:

50 g voisulaa
n 2-3 valkosipulinkynttä


OHJE:

Sekoita kuivahiiva noin 3 dl vehnäjauhoja. Lämmitä vesi 42-45 asteiseksi, lisää joukkoon suola ja hunaja. Lisää se osa vehnäjauhoista, johon on sekoitettu kuivahiiva. Lisää huoneen lämpöinen jogurtti ja jatka vehnäjauhojen lisäämistä. Vaivaa taikinaa hyvin käsin.
Jätä taikina kohoamaan liinan alle vähintään 30 minuutiksi.
Aseta uunin lämpötilaksi 250 (kiertoilmauuni)
Lisää öljy taikinaan ja vaivaa taikinaa leivonta-alustalla. Tee taikinasta pötkö ja jaa taikina palloiksi, joko 4 tai 8 osaan, riippuen siitä haluatko isompia tai pienempiä leipäsiä. Paina taikina pallot litteäksi ja aseta ne leivinpaperin päälle ja liinan alle vielä 15 minuutiksi.
Ripottele leipien päälle siemenet ja vettä. Paista leipiä noin 5 minuuttia uunin keskitasolla.

Sulata voi ja raasta valkosipulinkynnet joukkoon. Voit lisätä myös tuoreita yrttejä voisulaan. Voitele leivät runsaalla kädellä ja nautiskele joko sellaisenaan tai intialaisen ruuan lisäkkeenä.

  
HYVÄÄ RUOKAHALUA!

10 kommenttia:

  1. Kiitos - ekopaaston lähestyessä kaikki lihattomat reseptit otetaan ilolla vastaan!
    Hyvää ystävänpäivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Hyvää Ystävänpäivää myös Sinulle <3

      Poista
  2. Nämä sun herkulliset Härkisreseptit saa kyllä tämmöisen paatuneen lihansyöjänkin harkitsemaan testaamista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, nostan peukut ylös, ei mut oikeasti Härkis on tullut kyllä jäädäkseen meidän keittiöön, ainakaan jauhelihaa meille ei enää kaupasta kanneta, no okei jos pullia väännetään niin sitten, mut tosiaan kokeileppa, mutta varo jäämästä koukkuun :D :D :D

      Poista
  3. Voi että, kun nuo sinun härkisreseptisi näyttävät niin herkullisilta! Ja naanleipä on oma suosikkini. Resepti näytti mukavan simppelilta - jospa laittaisi kokeiluun ensi viikonloppuna. Kiitos taas ruokavinkeistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Maria ja kiitos sinulle. Joo tämä ruoka valmistuu hetkessä siinä samalla kun riisi kiehuu. Naan leipä on niin hyvää, pitäisi vaan omistaa se tandoriuuni että saisi niitä aitoja :)

      Poista
  4. Nepalilainen ruoka ei ole suosikkejani (sanon suoraan: liian mössöä ;)), mutta täytyy sanoa, että tämä näyttää herkulliselle! Naan-leipä on kyllä nam :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Pauliina :) juu ei kaikesta ruoasta voi tykätä ja suu tuntumaa pitää minunkin mielestä ruoasta löytyä. Minä henkilökohtaisesti rakastan erilaisia curryja, joten meillä näitä syödään usein. Naan leipä aah ja varsinkin se oikeassa tandoriuunissa tehty, iso nam :)

      Poista
  5. Sairaan hyvä resepti! I'm in love

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sonja ja kaunis kiitos kommentistasi <3. Ihana kuulla, että pidit ruoasta, ilo on ihan minun puolellani :).

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä