Kävin pari viikkoa sitten meidän kylälle tulleessa Nepalilaisessa ravintolassa KASTURIssa syömässä. Ruoka oli hyvää ja se paikan naan leipä ihan taivaallista.
Nepalilainen keittiö muistuttaa kovasti Intialaista ja
kummassakin maassa syödään paljon kasviksia tähän vaikuttaa myös Hindulaisuus.
Kasviksista tärkeimpiä ovat palkokasvit kuten esimerkiksi linssit,
mustasilmäpavut, mungopavut ja kikherneet. Niistä valmistetut curryt ovat
suosituimpia aterioita.
No mikäpä sen parempaa olisikaan kuin Härkiksestä valmistettu
pinaatti-inkivääricurry. Ravintolassa nauttimassani ateriassa käytettiin myös
lammasta, mutta sitä tämä ruoka ei kaipaa. Tarkkaa reseptiä en mukaani saanut,
raaka-aineita vain lueteltiin, mutta aika ihanan autenttinen tästä mielestäni
tuli. Uskallan siis suositella lämmöllä myös sinulle.
NEPALILAINEN PINAATTI-INKIVÄÄRICURRY HÄRKIKSESTÄ
Raaka-aineet:
- 250 g härkistä
- 1 tlk (390g) tomaattimurskaa
- 1 ½ sipulia (kelta tai puna)
- 2-3 valkosipulinkynttä raastettuna
- 1 cm pätkä inkivääriä raastettuna
- ¼ tl chilijauhetta
- 1 tl korianterijauhetta
- 1 ½ tl suolaa
- ¼ tl kanelia
- ¼ tl sokeria
- 1 tl kurkumaa
- 1 tlk kookosmaitoa (400 ml)
- ½ limen mehu
- 100-150 g pinaatinlehtiä
- 4 rkl öljyä
OHJE:
Huuhtele pinaatinlehdet lävikössä ja jätä valumaan.
Kuori sipulit ja halkaise ja siivuta ohuiksi viipaleiksi.
Kuori ja raasta valkosipulinkynnet kuppiin tee samoin
inkiväärille.
Lisää loput mausteet (chili, korianteri, suola, kaneli,
sokeri ja kurkuma) kuppiin.
Mittaa öljy paistinpannulle ja lisää maustesekoitus kupista
pannulle. Kuumenna sitä hetki, mutta älä anna paistua.
Lisää nyt sipuliviipaleet ja jatka paistamista noin minuutti.
Kaada pannulle seuraavaksi tomaattimurska ja sekoita. Keitä
noin 3-5 minuuttia.
Lisää lopuksi kookosmaito ja pinaatti sekä härkis. Anna
hautua noin 3-5 minuuttia.
Maista suola ja purista ½ limen mehu joukkoon.
Tarjoa pinaatti-inkivääri-härkiscurry keitetyn riisin ja naanleivän
kera.
Itse en tällä kertaa kerennyt naanleipää leipoa, mutta tässä
alla sinulle nopea ja helppo naanleivän ohje.
NOPEA JA HELPPO NAAN LEIPÄ
Raaka-aineet:
- 2 dl vettä
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 1 kuivahiivapussi
- 1 tl suolaa
- 6-7 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl öljyä
Pinnalle:
vettä ja seesaminsiemeniä/kuminansiemeniä
Paiston jälkeen:
50 g voisulaa
n 2-3 valkosipulinkynttä
OHJE:
Sekoita kuivahiiva noin 3 dl vehnäjauhoja. Lämmitä
vesi 42-45 asteiseksi, lisää joukkoon suola ja hunaja. Lisää se osa
vehnäjauhoista, johon on sekoitettu kuivahiiva. Lisää huoneen lämpöinen jogurtti
ja jatka vehnäjauhojen lisäämistä. Vaivaa taikinaa hyvin käsin.
Jätä taikina kohoamaan liinan alle vähintään 30
minuutiksi.
Aseta uunin lämpötilaksi 250 (kiertoilmauuni)
Lisää öljy taikinaan ja vaivaa taikinaa
leivonta-alustalla. Tee taikinasta pötkö ja jaa taikina palloiksi, joko 4 tai 8
osaan, riippuen siitä haluatko isompia tai pienempiä leipäsiä. Paina taikina
pallot litteäksi ja aseta ne leivinpaperin päälle ja liinan alle vielä 15
minuutiksi.
Ripottele leipien päälle siemenet ja vettä. Paista
leipiä noin 5 minuuttia uunin keskitasolla.
Kiitos - ekopaaston lähestyessä kaikki lihattomat reseptit otetaan ilolla vastaan!
VastaaPoistaHyvää ystävänpäivää sinulle!
Kiitos samoin Hyvää Ystävänpäivää myös Sinulle <3
PoistaNämä sun herkulliset Härkisreseptit saa kyllä tämmöisen paatuneen lihansyöjänkin harkitsemaan testaamista :)
VastaaPoistaJee, nostan peukut ylös, ei mut oikeasti Härkis on tullut kyllä jäädäkseen meidän keittiöön, ainakaan jauhelihaa meille ei enää kaupasta kanneta, no okei jos pullia väännetään niin sitten, mut tosiaan kokeileppa, mutta varo jäämästä koukkuun :D :D :D
PoistaVoi että, kun nuo sinun härkisreseptisi näyttävät niin herkullisilta! Ja naanleipä on oma suosikkini. Resepti näytti mukavan simppelilta - jospa laittaisi kokeiluun ensi viikonloppuna. Kiitos taas ruokavinkeistä. :)
VastaaPoistaHeissan Maria ja kiitos sinulle. Joo tämä ruoka valmistuu hetkessä siinä samalla kun riisi kiehuu. Naan leipä on niin hyvää, pitäisi vaan omistaa se tandoriuuni että saisi niitä aitoja :)
PoistaNepalilainen ruoka ei ole suosikkejani (sanon suoraan: liian mössöä ;)), mutta täytyy sanoa, että tämä näyttää herkulliselle! Naan-leipä on kyllä nam :)
VastaaPoistaHeissan Pauliina :) juu ei kaikesta ruoasta voi tykätä ja suu tuntumaa pitää minunkin mielestä ruoasta löytyä. Minä henkilökohtaisesti rakastan erilaisia curryja, joten meillä näitä syödään usein. Naan leipä aah ja varsinkin se oikeassa tandoriuunissa tehty, iso nam :)
PoistaSairaan hyvä resepti! I'm in love
VastaaPoistaHei Sonja ja kaunis kiitos kommentistasi <3. Ihana kuulla, että pidit ruoasta, ilo on ihan minun puolellani :).
Poista