Voi ihanuutta, meillä oli taas SE ilta, nimittäin kun saa
grillattua broileria. Me ollaan ihan
hulluina hurahdettu broilerin siipiin, koipiin ja rintaleikkeisiin. Niitä on
siis pakko saada ainakin kerran viikossa. Toisille tuo pakko on pizza tai
tortillat ja ymmärrän hyvin. Sormin ja käsin
syötävät ruoat maistuvat vaan niin herkullisilta.
Kauppa reissulla tällä kertaa herätti kiinnostuksen
broilerin koipi- ja rintapalat. Aikaisemmin on tullutkin ostettua jo niitä
grilliboxeja ja tietty niitä siipiä. Pakkauskokokin oli meille sopiva 1,5 kg.
Tuosta riittäisi meille neljälle juuri sopivasti, kylkeen toki piti keittää
hiukan nuudeleita sekä vihreää salaattia.
Glaseeraus sopii kuin nenä päähän broilerin paloille. Paahdettuun
nahkaan tulee maukas rapea ja tahmea
pinta, mitä on sitten kiva imeskellä myös sormista.
Tällä kertaa glaseerauskastike on aasialaissävytteinen, jonka
voimakkuutta on helppo säätää chilikastikkeen määrällä.
GLASEERATUT BROILERIN KOIPI- JA RINTAPALAT
RAAKA-AINEET:
1,5 kg broilerin koipi- ja rintapaloja
glaseerauskastike:
- 0,5 dl riisiviinietikkaa
- 0,5 dl ketjap manis soijaa (makea soijakastike)
- 0,5 dl soijakastiketta
- 3 rkl juoksevaa hunajaa
- 3 rkl sambal oelek chilikastiketta
- 3 valkosipulinkynttä raastettuna
- 3 rkl tummaa sokeria (voit käyttää myös fariinisokeria)
- 1 tl inkivääriä raastettuna
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 limen mehu
öljyä paistamiseen
OHJE:
- Aseta uunin lämpötilaksi 200 (kiertoilma 170)
- Sekoita kaikki glaseerauskastikkeen mausteet kattilaan ja keitä seosta noin 5-10 minuuttia.
- Maista glaseerauskastiketta ja lisää sambal oelek kastiketta, jos haluat vahvemman chilin maun. Ota kastike syrjään.
- Jos käytät valmiiksi marinoituja paloja, pyyhi tai pese nopeasti viileällä vedellä kaikki marinadi pois. Kuivaa hyvin.
- Paista broilerinpaloihin pinnat paistinpannulla tilkassa öljyä. Siirrä broilerinpalat uunivuokaan. Rintapalat nahkapuoli ylöspäin.
- Sivele pullasudilla glaseerauskastiketta ohuelti kunkin palan yläpinnalle.
- Laita broilerinpalat uuniin. Paista niitä uunin alatasolla 30 minuuttia, ota pois uunista.
- Käännä broilerinpalat ja sivele jokaisen palan yläpintaan glaseerauskastiketta.
- Paista noin 20-25 minuuttia uunin alatasolla. Ota pois uunista.
- Käännä uuni grillaustoiminnolle ja asteet noin 240.
- Käännä broilerinpalat vielä kerran ja katso, että rintapalat ovat nahkapuoli ylöspäin.
- Sivele nyt glaseerauskastiketta reilusti palojen pinnalle. Nosta uuniritilä ylös, vähintään keskiosaan uunia.
- Laita broilerinpalat grillivastuksen alle noin 3-6 minuuttia, niin että kastike paahtuu palojen päälle. Varo polttamasta.
- Laita valmiit glaseeratut broilerinpalat tarjolle. Ota uunivuoasta jäänyt liemi talteen pieneen kannuun ja laita tarjolle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti