Meidän perhe on siitä onnekas, että tuttavapiiriimme kuuluu
ainakin yksi metsästäjä. Peuran lihaa
saadaan ostaa pakkaseen aina joulun alla. Riistalihana peura on mukavan miedon
makuista.
Kiitos vaan siskolle, hänen pakkasensa toimii osan lihojen
etäsijoituspaikkana, omassa kun pitää säilyttää muutakin.
Tässä ohjeessa
savupaprika antaa pihveille kivan erilaisen säväyksen. Massassa ei ole käytetty
korppujauhoja, joten pihvit ovat kokolihamaisempia.
Jos riistalihaa ei ole saatavilla, voit toki korvata sen
naudan paistijauhelihalla.
JAUHELIHAPIHVIT PEURASTA JA PAPRIKA-SIPULIPAISTOS
Raaka-aineet pihveille:
- 500g peuran jauhelihaa (naudan jauhelihaa)
- 1 sipuli silputtuna
- 3 tl savupaprikajauhetta
- 1 rkl riistafondia
- 1 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
- 1 tl mustapippuria myllystä
- ½ tl valkopippurijauhetta
- 1 kananmuna
- voita tai öljyä paistamiseen
Raaka-aineet paistokselle:
- 2-3 kpl suippopaprikaa renkaina
- 2 isoa sipulia renkaina
- 1 rkl sweet-chilikastiketta
- 1 rkl soijaa
- voita tai öljyä paistamiseen
OHJE PIHVEILLE:
Paista hiukan pannulla sipulisilppua. Anna jäähtyä.
Laita jauheliha kulhoon ja lisää joukkoon kaikki mausteet.
Sekoita massaa hyvin.
Lisää lopuksi paistetut sipulit sekä kananmuna.
Leivo massasta 4 kpl pihvejä.
Lämmitä rasva pannulla kuumaksi, mutta pienennä lämpöä kun
lisäät pihvit.
Paina jauhelihapihvin keskustaan pieni kuoppa, näin pihvi
pysyy paistuessaan kauniin mallisena.
Paista pihvejä n. 4-5 minuuttia/puoli.
OHJE PAISTOKSELLE:
Laita rasva pannulle, kuumenna.
Lisää siivutetut sipulirenkaat, kuullota pienellä lämmöllä
noin 10 minuuttia.
Lisää joukkoon paprikarenkaat ja jatka hauduttamista vielä
noin 5-10 minuuttia.
Lopuksi lisää pannulle sweet-chilikastike sekä soija. Anna
hautua vielä hetken.
Paistos on valmis kun se on karamellisoitunut ja pehmeä.
VINKKI:
Näiden pihvien seuraksi sopii mainiosti puikulaperunat herkkusienillä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti