Kyllä peura on ihan parasta!




Meidän perhe on siitä onnekas, että tuttavapiiriimme kuuluu ainakin yksi metsästäjä.  Peuran lihaa saadaan ostaa pakkaseen aina joulun alla. Riistalihana peura on mukavan miedon makuista.
Kiitos vaan siskolle, hänen pakkasensa toimii osan lihojen etäsijoituspaikkana, omassa kun pitää säilyttää muutakin.

 Tässä ohjeessa savupaprika antaa pihveille kivan erilaisen säväyksen. Massassa ei ole käytetty korppujauhoja, joten pihvit ovat kokolihamaisempia.

Jos riistalihaa ei ole saatavilla, voit toki korvata sen naudan paistijauhelihalla.

JAUHELIHAPIHVIT PEURASTA JA PAPRIKA-SIPULIPAISTOS





Raaka-aineet pihveille:

  • 500g peuran jauhelihaa  (naudan jauhelihaa)
  • 1 sipuli silputtuna
  • 3 tl savupaprikajauhetta
  • 1 rkl riistafondia
  • 1 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
  • 1 tl mustapippuria myllystä
  • ½  tl valkopippurijauhetta
  • 1 kananmuna
  •  voita tai öljyä paistamiseen


Raaka-aineet paistokselle:

  • 2-3 kpl suippopaprikaa renkaina
  • 2  isoa sipulia renkaina
  • 1 rkl sweet-chilikastiketta
  • 1 rkl soijaa
  • voita tai öljyä paistamiseen




OHJE PIHVEILLE:

Paista hiukan pannulla sipulisilppua. Anna jäähtyä.
Laita jauheliha kulhoon ja lisää joukkoon kaikki mausteet.
Sekoita massaa hyvin.
Lisää lopuksi paistetut sipulit sekä kananmuna.
Leivo massasta 4 kpl pihvejä.
Lämmitä rasva pannulla kuumaksi, mutta pienennä lämpöä kun lisäät pihvit.
Paina jauhelihapihvin keskustaan pieni kuoppa, näin pihvi pysyy paistuessaan kauniin mallisena.
Paista pihvejä n. 4-5 minuuttia/puoli. 


OHJE PAISTOKSELLE:

Laita rasva pannulle, kuumenna.
Lisää siivutetut sipulirenkaat, kuullota pienellä lämmöllä noin 10 minuuttia.
Lisää joukkoon paprikarenkaat ja jatka hauduttamista vielä noin 5-10 minuuttia.
Lopuksi lisää pannulle sweet-chilikastike sekä soija. Anna hautua vielä hetken.

Paistos on valmis kun se on karamellisoitunut ja pehmeä.



VINKKI:

Näiden pihvien seuraksi sopii mainiosti puikulaperunat herkkusienillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä