PÄÄSIÄISEKSI PASHAPIIRAKKAA




Tehdäänkö teillä pääsiäisenä pashaa? Minä meinasin ratkaista kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja tein leivonnaisen ja pashan samalla kertaa.

Tätä pashapiirakkaa maustaa niin rahka, kuohukerma, sitruunankuoret ja mehu sekä mantelilastut ja vaniljasokeri.




Päällä kirpeyttä ja raikkautta antamassa on passionhedelmää ja mangoa. Passionhedelmä on toiselta nimeltään kärsimyshedelmä eli Pääsiäisen teemaan sopiva valinta.

Käytin irtopohjavuokaa, joten piiraan saa helposti tarjottimelle, mutta voit toki tarjota sen suoraan vuoasta.



PÄÄSIÄISEN PASHAPIIRAKKA

Raaka-aineet isolle piirakalle (26-30 cm)

Pohja:

  • 4,8 dl vehnäjauhoja
  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl sokeria
  • 4-6 rkl kylmää vettä
  • Vuokasprayta voiteluun


Täyte:

  • 5 dl kuohukermaa
  • 250 g rahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 50 g mantelilastuja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 iso sitruunankuori raastettuna
  • 2,5 rkl sitruunan mehua


Päälle:

  • 5-6 kpl passionhedelmiä
  • 2 prk mangososetta (semper tai piltti)
  • ananaskirsikoita, limeä


OHJE:

Ota voi sulamaan ja leikkaa se kuutioiksi.

Vaahdota monitoimikoneella voi ja sokeri vaahdoksi (niin, että sokeri sulaa). Sekoita taikinaan vehnäjauhot ja lopuksi kylmä vesi.

Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokaa. Laita tuorekelmua piiraan päälle ja nosta jääkaappiin noin ½ tunniksi.

Aseta uunin lämpötilaksi 220 astetta.

Paista piirakkaa noin 12-16 minuuttia, kunnes se on saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä.

Vispaa kuohukerma ja sokerit (tavallinen ja vanilja) vaahdoksi.

Raasta sitruunan kuori joukkoon ja lisää rahka sekä mantelilastut. Sekoita ja lisää lopuksi sitruunamehu. Maista ja lisää tarvittaessa vaniljasokeria.

Laita täyte jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Voit lusikoida tai käyttää pursotuspussia, huom. tarvitset ison suuttimen jotta mantelilastut tulevat siitä läpi.

Halkaise passionhedelmät ja kaavi liha kulhoon.

Kaada mangososeet passionhedelmien joukkoon ja sekoita.
Lusikoi piirakkatäytteen päälle. Anna maustua vähintään 2 tuntia mielellään yön yli, niin pohja hiukan kastuu eikä hajoa niin helposti.

Voit halutessa koristella piirakan ananaskirsikoilla ja limesiivuilla.

Herkullisia hetkiä pashapiiraan parissa J


2 kommenttia:

  1. Tämä näyttää niin herkulliselta :P Monessa faceryhmässä ihaillut tätä ja suussa melkein maistan jo ihanat maut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Marika <3, pakko myöntää ihanan raikas tämä piirakka onkin ja uppoaa hyvin pashasta pitäville. Mukavaa pääsiäisen odotusta sinulle!

      Poista

mukana 40 + blogit yhteisössä

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä