Maistuisiko ihanan rapeakuorinen ja kuohkea leipä? Helppo ja mukaeltu hokkaidon leipä. Ohje myös gluteenittomalle leivälle





Olen jo muutaman vuoden seurannut erittäin taitavaa ja arvostettua italialaista bloggaria Tiziana Ricciardia, Deliziosa Virtu blogista.



Hänen uskomattomat ruokakuvat herättävät aina veden kielen päälle. Muutamia reseptejä olen kokeillut, tosin harmikseni en osaa italiaa, joten käyttämällä google kääntäjää, ne jäävät hiukan erikoisiksi. Välillä vaan pitää arvata, mitä hän on mahtanut tarkoittaa.

Viikolla näin hänen leipomastaan Hokkaidon leivästä kuvan ja se näytti niin täydelliseltä, joten päätin ryhtyä toimeen. Leipä kiinnosti kovasti myös siksi, että se oli nimeä myöden ihan vieras minulle.







Ohje oli taas ihan kummallinen suomeksi käännettynä, joten teinpä sitten oman versioni tästä ihanan rapeakuorisesta ja kuohkeasta leivästä.

Ja voi pojat, tämä ohje toimii!




Melkein ahmimme mieheni kanssa koko leivän kahdestaan. Täytyy laittaa uusi leipä alulle J.

Jos haluat tehdä gluteenittoman Hokkaidon leivän siirry tänne.

MUKAELTU RESEPTI HOKKAIDON LEIVÄSTÄ


Raaka-aineet:

  • 1,5 dl maitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 kuivahiivapussi (7 g Lidl  Belbake)
  • 2 rkl kakkuvehnäjauhoa (esim. Sunnuntai)

    -----
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl kakkuvehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 4,5 dl karkeita vehnäjauhoja
  • 60 g voita kuutiona ja huoneenlämpöisenä

-----

Tilkka maitoa leivän voiteluun

OHJE:

Kaada maito ja kerma kattilaan ja lisää sekaan sokeri sekä vehnäjauhot.

Lämmitä seos liedellä 45-47 asteiseksi ja kaada taikina kulhoon. Sekoita käsin vispaten kuivahiiva joukkoon ja anna seoksen seistä noin 5-10 minuuttia, kunnes se alkaa käymään (poreilla).

Kun leipäpohja on valmis siirrä kulho yleiskoneeseen ja jatka leivän alustusta.

Lisää ensin kakkujauhot ja suola (vatkaa keskinopeudella tai pienemmällä).

Lisää seuraavaksi kananmuna ja jatka vaivaamista.

Lisää lopuksi karkeita vehnäjauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa koko ajan.

Lisää lopuksi huoneenlämpöiset voi nokareet. Vaivaa niin kauan, että voi on täysin sulanut taikinaan ja taikina irtoaa kulhosta.

Ota kulho ja peitä se liinalla tai tuorekelmulla ja aseta lämpimään ja vedottomaan paikkaan (esim. uuniin).
Kohota leipätaikinaa noin 50 minuuttia.

Ota leivinlauta esille ja ripottele sen päälle hiukan jauhoja.

Tee taikinasta n. 20 cm pötkö ja jaa se neljään osaan.

Pyöritä palloiksi ja kauli pallot suorakaiteen muotoisiksi.

Taita pidemmät reunat keskelle ja rullaa pituussuunnassa. Katso kuvat yllä.

Aseta uunin lämpötilaksi 180 astetta.

Ota leipävuoka esille ja laita leivinpaperia vuokaan.

Aseta kaulitut ja rullatut leipäpallot vuokaan peräkkäin leivinpaperin päälle.

Voitele pintaa tilkalla maitoa.

Laita vuoka uuniin (melko alas) ja paista noin 40-50 minuuttia, kunnes leipä on saanut väriä ja on kypsä.

Nosta leipä leivinpaperista kiinni ottaen vuoasta ja anna hiukan jäähtyä.

Tämä leipä ei oikeastaan tarvitse kuin siivun voita tai hilloa.


Mukavia leivontahetkiä sinulle!


18 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos paljon Tuuli, aikkas ihanaa höttöö kyllä oli :)

      Poista
  2. Hei Sari,näyttääpä hyvältä! Luuletko, että taikinanteko onnistuisi ihan käsintehden?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Satu, varmasti onnisttuu myös käsin, mutta ranteita se vähän taitaa vaatia, sehän käy sitten salin käsitreeneistä. Mä vaivasin koneella varmaan 10 minsaa.

      Poista
  3. Onpa ihanan näköinen leipä,oli varmaankin herkullista:) Okein hyvää pääsiäistä sinulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Jael, valkoinen höttö leipä, ei ehkä niin terveellinen, mutta maistuu kyllä niin hyvältä :). Lankalauantain jatkoa myös sinnepäin maailmaa <3

      Poista
  4. oioi tämä näyttää niin hyvältä suu jo nappasee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanainen, herkku höttööhän tämä onkin, taidan leipasta tänään uudelleen :)

      Poista
  5. Hieno kuohkea rakenne, kelpaisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Alexander :)... tuli kyllä hyvä leipä, kiva rapea ulkokuori ja ihanan höttö sisältä.

      Poista
  6. Tämä kyllä menee ehdottomasti testiin. Kiitos <3

    VastaaPoista
  7. Aivan hykerryttävän herkullinen leipäresepti! Rakastan tuoretta ja itsetehtyä leipää, pitää ehdottomasti testata : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Heli, tuoretta itseleivottua leipää ei kyllä voita mikään :)

      Poista
  8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  9. Kiitos reseptistä, mullakin menee kokeiluun 👍👍👍 iloa viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan ihanainen ja kiva kuulla, iloisiin leipomisiin siis ja mukavaa uutta viikkoa myös sinulle <3

      Poista
  10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä