Gluteeniton voileipäkakku ja muuta herkullista



Minä sitten rakastan kaikkea uutta ja jännää. Tosin osaan myös jännittää etukäteen aika kovasti. Tilaisuutta edeltävän yön unet jää aina vähällä, koska heräilen murehtimaan etukäteen, mutta samalla minut valtaa pakonomainen tarve astua tuntemattomaan.


 Semperin gluteenittomia smootheja aamu- tai välipalaksi  oma  suosikkini oli vadelma-päärynä-aronia

Reilu kuukausi sitten sain kivan emailin, jossa Semper kutsui minut kokkailemaan gluteenittomasti Hellapoliisin tiloihin ja hänen opastuksellaan. Ja se paikka, tällaisen blonditytön unelma, vaaleanpunaisen ja mustan dramaattinen yhdistelmä niin sisustuksessa, huonekaluissa, jääkaappia tai muita keittiövälineitä unohtamatta (harmi etten tajunnut kuvata niitä).

Päivä alkoi mukavasti tervetulokahveilla ja tutustumalla muihin tilaisuuteen osallistujiin. No olihan siellä tuttuja sitten muitakin eli ihanat ”Tädit tubettaa” Tiia Minäkö Keski-ikäinen ja Maiju Pinkitkorkokengät sekä Marika Ranteitamyöjentaikinassa blogeista.



Yhteensä meitä kutsuttuja oli 10, joista sitten tehtiin viisi ryhmään. Sain parikseni Maijun, jee!

Meidän tehtävä oli valmistaa gluteeniton voileipäkakku.

        kylmä- ja lämminsavulohi voileipäkakku

Essut päällä ja turvakengät jalassa rupesimme innokkaasti hommiin. Ohjeet oli  Hellapoliisin tarkasti miettimät ja raaka-aineet Semperin gluteenittomia tuotteita.

        herkulliset gluteenittomat ranskalaiset 
        kinkku-juustotoastit   

Vastapäisessä keittiössä häärivät Tiia ja Marika kasvislasagnen kimpussa. Voi nam, miten hyvää siitäkin tuli, vaikka tekijät epäilivät etukäteen tuotostaan. Sillä toinen heistä ei pitänyt selleristä ja toinen inhosi sieniä. Lopputulos kuitenkin maistui kaikkien mielestä herkulliselta.

      vasemmalla gluteeniton näkkäripizza, ihan huisin hyvää,  oikealla kasvislasagne, nam






       gluteeniton perunaleivos maistui hyvältä


Olipa mukava erilainen päivä ja niin hauska, täynnä positiivista energiaa.

Jos haluat lukea lisää tai katsoa videon meidän hauskasta päivästä niin tässä linkit siihen Pinkit korkokengät ja Minäkö keski-ikäinen.

Kiitos kutsusta Semper gluteeniton ja Hellapoliisi

Muistoksi kassista löytyi vielä tämä peli. Kuka haluaa tulla pelaamaan tätä kanssani :)


7 kommenttia:

  1. Mahtavaa Sari, että sain olla parisi. Mehän oltiin ihan huipputiimi. Kiitos huumorintajuisesta seurastasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KUin myös. oli kyllä ilo työskennellä kanssasi, me oltiin kyllä the team :), toivottavasti kohdataan samoissa merkeissä myöhemminkin. Mukavaa viikonlopun jatkoa Maiju <3

      Poista
  2. Oi miten ihanan näköisiä herkkuja, mistä noiden herkkujen reseptit löytyvät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Pia, meille luvattiin myöhemmin noita reseptejä ja laitan niitä kyllä sitten heti jakoon kun saadaan niitä. Mukavaa lauantai-illan jatkoa :)

      Poista
  3. Nam, teidän luomus on niin herkullisen näköinen (voisin elää voileipäkakuilla =D). Semper on näköjään laajentanut valikoimaansa, muistan sen lastenruokamerkkinä menneiltä vuosilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Pauliina, juu Semperiltä löytyy todella hyviä gluteenittomia jauhoja, pastoja ja muita tuotteita. Esim täytekakusta tulee ihan paras gluteenittomilla jauhoilla. Mukavaa viikonlopun jatkoa :)

      Poista
  4. Tykkään niin voileipäkakuista! On teillä ollut maittava tilaisuus! Ja sinä ja Maiju parina. Ei ihme, että tuollainen kakku syntyi. Kaunis kuin mikä ja varmasti herkullinenkin. Ja gluteeniton, siihen kiinnitän tuon kipparin takia nykyään huomiota.
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä