Onpa ollut mahtava syksy ainakin sienien osalta. En
muista minä vuonna olen saanut kerättyä näin paljon sieniä pakkaseen kuin tänä
vuonna. Varmaankin se sateinen heinäkuu ja elokuun lämpö auttoivat asiaa.
Lampaankääpää on ollut mökin metsissä ihan silmän
kantamattomiin. Onko tämä sieni sinulle tuttu? Tässä linkki googlen wikipediasivulle.
Mielestäni lampaankääpä on oikein hyvä ruokasieni, joka
ei edes kutistu pannulla paistettaessa niin kuin esim. kanttarellit tai
suppilovahverot, joita saa kerätä monta kiloa muutamaa pakastuspussia varten. Se on myös maultaan mieto sieni, joka kypsyessään muuttaa
väriään mukavan keltaiseksi.
Lampaankäävät käyvät hyvin kastikkeisiin, keittoihin ja
ihan sellaisina, vaikka pihveiksi paistaen
(täältä ohje lampaankääpä hampurilaispihveille).
anteeksi hätäisesti napatusta kuvasta, tässä pullat uuniin menossa
Eilen kokeilin raastaa tätä herkullista sientä ja
lopputulos oli mitä mainioin. Sieniraasten paistoin sipulin kera ja lisäsin sen broilerin jauhelihan joukkoon yhdessä mausteiden kanssa ja paistoin
kanapullat uunissa. Tulipa niistä meheviä!
Jos olet aikaisemmin saanut kuivia kanapullia, niin
kokeilepa tätä ohjetta ja mehevät pullat ovat taattu!
Tämä ohje sopii niin VHH- kuin KETOdieettiä noudattaville.
MEHEVÄT
LAMPAANKÄÄPÄ-KANAPULLAT
Raaka-aineet:
- noin 170g lampaankääpää raastettuna
- 1 sipuli
- nokare voita
- 400g broilerin jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl curry madrasjauhetta
- 1 rkl rakuunaa/persiljaa
OHJE:
Raasta puhdistetut sienet ja pilko sipuli pieneksi.
Lisää nokare voita pannulle ja paista sieni-sipuliseos,
anna jäähtyä.
Sekoita suola, paprikajauhe, curry madrasjauhe sekä jäähtynyt
sieni-sipuliseos jauhelihan joukkoon ja lisää lopuksi yrtit sekä kananmuna.
Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.
Laita leivinpaperi uunipellille ja ota kahdella lusikalla
sopivan kokoisia pullia taikinasta pellille (taikina on melko löysää).
Paista pullia uunissa noin 15-20 minuuttia.
Onpa kyllä mehevän näköisiä pullukoita! En ole tainutkaan koskaan maistaa lampaankääpiä...tämä homma pitää nyt hoitaa pois alta. Minä tykkään erityisesti sienistä, joita ei tarvitse ryöpätä ennen käyttöä.
VastaaPoistaItse olen saanut vain kanttarelleja kerättyä.
Ihanaa syyskuun alkua sinulle <3
No nyt sun on korjattava tuo lampaankäävän kokeilu ehdottomasti. Niin hyvä ja helppokäyttöinen sieni kun on kyseessä.
PoistaIhanaa syksyä sinulle Outi <3.
Taikina tekeytymässä nautajauhelihasta. Löysin lampaankääpäapajan ihan muualta, kuin aiemmin :)
VastaaPoistaHei Anja, mahtavaa kuulla ja hyvää syksyn jatkoa sekä menetyksellisiä sieniretkiä sinulle <3.
Poista