Kurkistus kesän asuntomessuille 2020


Elokuun 3. päivä ne tämän kesän asuntomessut sitten alkoivat (viimeinen päivä 30.08.) ja hyvä niin, ettei korona päässyt tätäkin tapahtumaan kokonaan peruuttamaan, sillä vietetäähän nyt asuntomessujen 50-vuotisjuhlavuotta Tuusulassa. Lippuja on saatavana vain rajoitetusti ja nekin pitää hankkia ennakkoon. Kannattaa siis pitää kiirettä, jos aikoo tutustua näihin n. 40 näytteille asetetun talon tarjontaan.


Itse asuntomessualue näyttää jo varsin viihtyisältä ja valmiilta. Tätä nimeltään Rykmentinpuiston aluetta markkinoidaankin urbaanina puutarhaimaisena kyläkaupunkina, jossa ainakin itse viihtyisin hyvin.

Alueelta löytyy rakennuksia  pientaloista (omakoti sekä paritalot) aivan uusiin Townhouse tyylisiin kaupunkipientaloihin sekä rivi- ja kerrostaloja. Löytyypä alueelta jo päiväkoti sekä vanhusten hoivakoti sekä puistoalueita niin lasten kuin aikuisten käyttöön ja mielestäni todella kiva juttu eli puutarhapalstoja, joissa voi itse viljellä vihanneksiaan.
Aloitimme ystäväni kanssa kuuliaisesti messutalojen katselmuksen talosta nro 1 ja kiertelimme  vähintään 10 ensimmäistä taloa. Hiukan ähky tuli kyllä mustasta väristä ja niin samankaltaisista sisustuksista, ei sillä etteikö ne olisi näyttäneet kivoilta, mutta ihmetytti miksi kaikki talot olivat kuin toistensa kopioita. Ymmärrän toki, että tämän päivän trendeillä (mustat teräksiset lasiovet, metallihyllyköt, tumman puhuvat keittiöt) halutaan sisustaa myös omaa kotia, mutta ...

Toki messualueelta löytyy myös poikkeuksia, kuten esimerkiksi Talo Keuda (Keuda on Keski-Uudenmaan johtava nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjä), jonka opiskelijat yhdessä opettajien ja muun henkilökunnan sekä sisustussuunnittelija Katariina Leppilammen toimesta saivat kuvitellun kohteensa tunnelman yhdeksi messualueen varsinaiseksi helmeksi. Omaperäisiä sisustuselementtejä löytyi todella paljon ja uudenlaisia ratkaisuja mm.valaistuksen suhteen. Voi miten ihastuin kohteeseen, hieno suoritus teiltä Keudan poppoo.        Huomaatko miten jännästi Keuda talossa on suunniteltu valaistus

                      Tätä takaseinän kaakelia on ihan pakko saada myös meille


Ihastuin myös muutaman talon julkisivuun sekä sisäpihaan. Itse olen alkanut inhota nurmikkoa pienellä pihallamme, joten näistä kohteista sain paljon ideoita ja ajatuksia ensi kesän piharemonttia varten.

Monessa kohteessa löytyi jo "walk in closet" vaatehuoneita sekä suihku/wc tiloja makuuhuoneen yhteydessä,olisipa meilläkin noihin tilaa. Ainoa mitä vieläkin ihmettelen on se, miksi meillä edelleen rakennetaan niin pieniä makuu- ja lasten huoneita.
Ihastuin myös monien kohteiden wc- ja saunatiloista.                                           Ilmeisesti nämä seinään kiinnitetyt pöntöt ovat todella IN

                                              upeita laattoja löytyi useissa paikoissa

                     lautassuihkuja löytyy jo ihan mielettömän isoina                       seinäsyvennyksiä näkyi myös monissa suihkutiloissa

                      erilaisia kiukaita
Messuilta löytyi myös paljon jänniä valaistuksia

Ja myös väreillä iloittelua Kaiken kaikkiaan Tuusulan asuntomessut 2020 olivat mielestäni todella onnistunut ja mielenkiintoinen vierailukohde ja varmasti sen asukkaat tulevat viihtymään ja nauttimaan omasta asuinalueestaan täysin rinnoin. Ja kohteista vielä sen verran, että meistä messuvieraista pidettiin oikein hyvää huolta näin korona-aikana, desiä löytyi ja kohteisiin päästettiin vierailijoita samalla kertaa vain muutamia.

Kiitos sinulle Minna, että kutsuit minut mukaan avajaisiin.

8 kommenttia:

 1. Upeita kuvia😍 näillä jo pääsi hyvään tunnelmaan asuntomessuista👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sirkku<3, löytyihän sieltä messuilta monta kivaa kohdetta ja paljon vinkkejä omiin tuleviin projekteihin.

   Poista
 2. Blogeista olen nyt kurkkinut näitä messukoteja ja ihastellut hienoja puupintoja ja upeita valaisimia <3 Tänä vuonna jää nämä välistä, mutta kiva kuitenkin päästä messualueelta kuvia näkemään.
  Kaunista loppuviikkoa sinulle Sari <3

  VastaaPoista
 3. Kyllä, messuilta saa aina jotain vinkkejä omaankin kotiin. Hyvää viikonloppua myös sinulle Outi<3.

  VastaaPoista
 4. Voi ei miten huikean kuvakavalkadin olet koostanut. Ihan kuin palaisin messuille uudestaan. Ne antavat kyllä hyvää osviittaa, mikä ainakin messujen perusteella on sisustuksessa ja kodeissa nyt in.

  Superihanaa, kun lähdit seuraksi - siitä seurasi muutakin mukavaa kuin yksi Hesarin haastattelu <3 :D.

  Aurinkoa ja iloa elokuuhun <3!

  VastaaPoista
 5. Sun kanssa on kyllä aina yhtä mukavaa, oli kiva rupatella ja leppoisaa elokuun jatkoa myös sinulle <3.

  VastaaPoista
 6. Kaikki näyttää tällä hetkellä olevan aika pelkistettyä..
  Mä olen jotenkin mieltynyt kyllä tuollaiseen pelkistettyynkin ja musta-harmaaseen, mutta haluan rinnalle jotain elävää..lämmintä puuta tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kanssasi, munkin mielestä pehmeät ja pienet värikkäät yksityiskohdat lämmittävät sisustusta.
   Hyvää syksyä sinulle <3.

   Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo
Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä