Terveiset syksyisestä keittiöstä.
Vaikka en olekaan
mikään syysihminen, niin uusi sato puista, pensaista, pelloilta kuin metsästäkin saa
mielen iloiseksi.
Miten sinun syksysi on käynnistynyt, oletko marjastanut,
sienestänyt tai kerännyt satoa palstaltasi?
Tykkään värikkäistä ruuista ja raaka-aineita on nyt yllin
kyllin kaupoissakin tarjolla.
Eilen illalla valmistin ihan mahdottoman herkullisen ja
värikkään kanasalaatin, jota miehenikin ylisti ihan parhaaksi kanasalaatiksi.
Tässä salaatissa värit kyllä hivelevät silmiä!
Käytin salaatissa broilerin minuuttileikkeitä ja paneroin ne mantelijauhoilla, jauhoseokseen laitoin kuitua lisätäkseni myös teelusikallisen psylliumia sekä pari ruokalusikallista seesaminsiemeniä. Voi miten mehukkaita ja mureita niistä tulikaan, ne sulivat suuhun. Raikkautta leikkeet saivat sitruunasta.
Tämä salaatti sopii hyvin vähähiilihydraattista
ruokavaliota noudattaville, eikä mikään estä tarjoamasta näitä leikkeitä vaikka
keitetyn kukka- tai parsakaalin kera.
SYKSYN PARAS KANASALAATTI
RAAKA-AINEET
- 6 -8 kpl broilerin minuuttipihvejä
- 1,5 dl mantelijauhoja
- 1 tl psylliumia
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 1 tl suolaa
- 1 tl curry madras jauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- kourallinen persiljasilppua
- 1 kananmuna
- 1 sitruunan mehu
- 3 dl vettä
- 1 kanafondi
- öljyä/voita
- Salaatin pohja: friseesalaattia, miniluumutomaatteja, suippopaprikaa
- 1 halloumjuusto, 3-4 tummaa luumua, muutama viikuna
OHJE
1. Aseta
kiertoilmauuni 180 asteeseen.
2. Sekoita
kulhossa mantelijauho, psyllium, seesaminsiemet, suola, curry madras,
valkosipulijauhe sekä persiljasilppu.
3. Riko muna ja sekoita haarulla rakenne rikki.
4. Kasta
broilerinpihvit ensin kananmunassa ja kieritä sen jälkeen jauhoseoksessa.
5. Laita
pannulle öljyä tai voita (itse käytän niiden sekoitusta) ja paista pihvejä noin
2 minuuttia per puoli, laita paistetut leikkeet uunivuokaan. Jatka kunnes
kaikki on paistettu. Jätä pannu hetkeksi sivuun.
6. Kuumenna
3 dl vettä ja sekoita joukkoon kanafondi sekä yhden sitruunan mehu, kaada neste
leikkeiden päälle. Laita vuoka uuniin noin 20 minuutiksi, laita foliota vuoan päälle, etteivät leikkeet
tummu liikaa.
7. Tee
sillä välin salaatin pohja. Revi vihreää salaattia, pilko miniluumutomaatteja
sekä suippopaprikaa.
8. Viipaloi
halloumjuusto ja pese sekä halkaise luumut, poista kivet.
9. Paista
samalla pannulla (ei siis tarvitse pestä välillä) halloum viipaleet ja luumut
kauniin värisiksi. Laita lautaselle odottamaan. Halloum juuston voit
paistamisen jälkeen leikata pienemmiksi paloiksi.
Ota broilerileikkeet uunista, anna
hetki jäähtyä ja siivuta ne, asettele salaattipohjan päälle, leikkaa viikunat lohkoiksi. Lisää myös
paistetut halloumin palat sekä luumun puolikkaat. Ota lusikalla uunivuoasta
lientä ja lisää sitä salaatin päälle.
Kaunista ja aurinkoista syksyä sinulle!
Siis niin hyvännäköistä salaattia. Milloinkohan opin, että ei pitäisi lukea nälkäisenä ruokapostauksia?
VastaaPoistaHerkullista viikonloppua sinulle Sari <3
Niin kaunis ja herkullisen näköinen😘 ehdottomasti kokeiluun👍
VastaaPoistaHeippa!
VastaaPoistaTäällä ei tänä vuonna ole tarvinnut kerätä muuta kuin oman maan satoa. Appiukko on ollut niin innokkaana metsässä, että on kerännyt meille puolukat ja mustikat. Lisääkin olisi tuonut, mutta pakkaseen ei vaan mahdu enempää :D