SYKSYN PARAS KANASALAATTI, VÄHÄHIILIHYDRAATTINEN

 


Terveiset syksyisestä keittiöstä.


Vaikka en olekaan mikään syysihminen, niin uusi sato puista, pensaista, pelloilta kuin metsästäkin saa mielen iloiseksi.


Miten sinun syksysi on käynnistynyt, oletko marjastanut, sienestänyt tai kerännyt satoa palstaltasi?



Tykkään värikkäistä ruuista ja raaka-aineita on nyt yllin kyllin kaupoissakin tarjolla. 


Eilen illalla valmistin ihan mahdottoman herkullisen ja värikkään kanasalaatin, jota miehenikin ylisti ihan parhaaksi kanasalaatiksi.



Tässä salaatissa värit kyllä hivelevät silmiä!



Käytin salaatissa broilerin minuuttileikkeitä ja paneroin ne mantelijauhoilla, jauhoseokseen laitoin kuitua lisätäkseni myös teelusikallisen psylliumia sekä pari ruokalusikallista seesaminsiemeniä. Voi miten mehukkaita ja mureita niistä tulikaan, ne sulivat suuhun. Raikkautta leikkeet saivat sitruunasta.



Tämä salaatti sopii hyvin vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville, eikä mikään estä tarjoamasta näitä leikkeitä vaikka keitetyn kukka- tai parsakaalin kera.





SYKSYN PARAS KANASALAATTI 

RAAKA-AINEET

  • 6 -8 kpl broilerin minuuttipihvejä
  • 1,5 dl mantelijauhoja
  • 1 tl psylliumia
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl curry madras jauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • kourallinen persiljasilppua
  • 1 kananmuna
  • 1 sitruunan mehu
  • 3 dl vettä
  • 1 kanafondi
  • öljyä/voita
  • Salaatin pohja: friseesalaattia, miniluumutomaatteja, suippopaprikaa
  • 1 halloumjuusto, 3-4 tummaa luumua, muutama viikuna

OHJE

1.   Aseta kiertoilmauuni 180 asteeseen.

2.   Sekoita kulhossa mantelijauho, psyllium, seesaminsiemet, suola, curry madras, valkosipulijauhe sekä persiljasilppu.

3.    Riko muna ja sekoita haarulla rakenne rikki.

4.   Kasta broilerinpihvit ensin kananmunassa ja kieritä sen jälkeen    jauhoseoksessa.

5.   Laita pannulle öljyä tai voita (itse käytän niiden sekoitusta) ja paista pihvejä noin 2 minuuttia per puoli, laita paistetut leikkeet uunivuokaan. Jatka kunnes kaikki on paistettu. Jätä pannu hetkeksi sivuun. 

6.   Kuumenna 3 dl vettä ja sekoita joukkoon kanafondi sekä yhden sitruunan mehu, kaada neste leikkeiden päälle. Laita vuoka uuniin noin 20 minuutiksi,  laita foliota vuoan päälle, etteivät leikkeet tummu liikaa. 

7.   Tee sillä välin salaatin pohja. Revi vihreää salaattia, pilko miniluumutomaatteja sekä suippopaprikaa.

8.   Viipaloi halloumjuusto ja pese sekä halkaise luumut, poista kivet.

9.   Paista samalla pannulla (ei siis tarvitse pestä välillä) halloum viipaleet ja luumut kauniin värisiksi. Laita lautaselle odottamaan. Halloum juuston voit paistamisen jälkeen leikata pienemmiksi paloiksi.

Ota broilerileikkeet uunista, anna hetki jäähtyä ja siivuta ne, asettele salaattipohjan päälle, leikkaa viikunat lohkoiksi. Lisää myös paistetut halloumin palat sekä luumun puolikkaat. Ota lusikalla uunivuoasta lientä ja lisää sitä salaatin päälle.


Kaunista ja aurinkoista syksyä sinulle!

3 kommenttia:

  1. Siis niin hyvännäköistä salaattia. Milloinkohan opin, että ei pitäisi lukea nälkäisenä ruokapostauksia?
    Herkullista viikonloppua sinulle Sari <3

    VastaaPoista
  2. Niin kaunis ja herkullisen näköinen😘 ehdottomasti kokeiluun👍

    VastaaPoista
  3. Heippa!
    Täällä ei tänä vuonna ole tarvinnut kerätä muuta kuin oman maan satoa. Appiukko on ollut niin innokkaana metsässä, että on kerännyt meille puolukat ja mustikat. Lisääkin olisi tuonut, mutta pakkaseen ei vaan mahdu enempää :D

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä