UPEA JUHLA -RUOKAKIRJA AUTTAA, KUN HALUAT JÄRJESTÄÄ TÄYDELLISET JUHLAT




Sain jo jonkin aikaa sitten pienen punaisen keittiön valloittavan Peggyn uusimman ruokakirjan luettavakseni.

Kyseinen kirja on JUHLA –ruokakirja, jonka kirjoittaja on vannoutunut juhlien järjestäjä. Juhlia järjestetään kuitenkin hymyssä suin, ilman stressiä ja välillä hiukan hupsutellen.



 "Juhlat tuovat arjen keskelle ihania hetkiä ja rakkaita       muistoja"


Kirja sisältää yli 100 herkullista ja helpohkoa reseptiä, niin makeita kuin suolaisia tarjottavia, pienistä tarjottavista juhlapöydän pääaterioihin. 

Teoksen juhlat kulkevat kalenterivuoden mukaan alkaen Uuden vuoden –juhlista ja päätyen modernin joulun monipuolisiin tarjottaviin, unohtamatta pieniä ruokalahjoja ystäville.



Kirja on jo ulkonäöltään niin vaikuttava, että se suorastaan houkuttelee tarttumaan itseensä. Kaunis kansi ja upeasti kuvatut tarjottavat hivelevät lukijan silmää.

 "Elämän niin suuret kuin pienetkin hetket sopivat juhlan     aiheeksi tuoden kuin taikahippuja kiireisen elämän keskelle"


Paitsi reseptejä, niin kirjasta löytyy myös vinkkejä kattauksiin sekä juhlissa tarjottaviin juomiin.



Kirjasta löytyy apua myös monesti juhlien järjestäjää askarruttavat tarjoiluiden määrät sekä iso kasa muita hyviä vinkkejä suunnitteluun ja somistamiseen.

" Ympärilläni soivat joululaulut, lapsien silmät tuikkivat   ilosta. Joulu on ollut minulle jo lapsuudesta saakka vuoden   tärkein juhla. Rakastan joulun tunnelmaa, sen tuoksuja   sekä yhdessäoloa läheisten kanssa. Jouluisin haluan   hemmotella rakkaita pienillä ruokalahjoilla"



Löysin kirjasta monen monta uutta tarjottavaa tulevia pikkujoulu juhlia ajatellen, kuten herkulliset rapupiiraat sekä niin kauniin ja herkullisen näköisen lohikranssin. Lämpimänä tarjottavana voisi esille laittaa täytettyä kalkkunarullaa ja niiden seuraksi hunajaisia ruusukaaleja sekä paahdettuja perunoita. Vesi herahti kielelle jo pelkistä kuvista, menisipä nämä kolme viikkoa pian, että päästäisiin ystävien kanssa nauttimaan pöydän antimista. Ja vaikka kyseessä on pikkujoulut, niin ehdottomasti haluan tarjota hattara-sampanjaa, toivottavasti vaan löydän tuota hattaraa näin joulun alla.






Peggy ei ole unohtunut lapsiakaan tästä upeasta juhlakirjasta, vaan heitä varten on loihdittu hauska menukokonaisuus.

Resepteissä on ajateltu myös sesongin raaka-aineita, jolloin niitä varmasti löytyy kauppojen hyllyiltä.

Sivuilta löytyy paljon houkuttelevia leipomuksia niin kakkuja, keksejä kuin leipiäkin.



Suosittelen tätä upeaa Juhla -ruokakirjaa sinulle, joka olet suunnittelemassa isoja tai pienempiä juhlia ja erityisesti sinulle, joka epäröit onnistumistasi. Tämän teoksen myötä myös sinä onnistut ja voit valloittaa juhlaväen oivana emäntänä tai miksi ei myös isäntänä. Kirja on varmasti toivottu ja oiva lahja pukinkonttiin.



Vaikka joudun vielä hetken odottamaan omia juhlia, niin päätinpä juhlistaa meidän kahden saunailtaa tällä Toad in hole eli rupisammakko kolossa makkara-pannukakulla. 



Tämä hauska pannari tulee Britaniasta ja löytyy kyseisestä kirjasta Saunajuhlien alta ja luulenpa, että se jää meillä saunailtojen parhaaksi huikopalaksi.





TOAD IN HOLE 4:LLE


Taikina:

3 munaa
2 dl maitoa
1 dl kylmää vettä
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Täyte:

4 makkaraa (oman maun mukaan)
8 pekoniviipaletta
1 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
1 rkl tuoretta timjamia
tarjoiluun makeaa sinappia

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi sipuli. Kääri pekonit makkaroiden ympärille.

2. Kaada öljyä uunivuokaan. Asettele sipulit, timjami, ja makkarat vuoan pohjalle. Nosta vuoka uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes pekoni makkaroiden päällä on saanut väriä.

3. Valmista sillä välin taikina. Riko kananmunat ja sekoita ne maidon kanssa. Lisää jauhot ja suola sekoittaen. Ota kuuma vuoka uunista ja kaada taikina nopeasti vuokaan. Nosta vuoka uuniin noin 20-30 minuutiksi uunista riippuen.

4. Vältä uunin aukaisemista kesken paiston, jottei pannukakku lässähdä. Ota vuoka uunista, kun se on kauniin kullanruskea ja kohonnut. Tarjoile lämpimänä sinapin kera.



 Herkullisia ja unohtumattomia juhlia kaikille ja kaunis kiitos   sinulle ihana Peggy, että sain tämän kirjan avuksi omien   juhlien suunnitteluun


*kirja saatu lahjaksi





2 kommenttia:

  1. Todella visuaalisesti kaunis kirja ja ihanan paljon ohjeita juhliin.
    Kivaa keskiviikkoa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
  2. Juhlakirja on niin kaunis, ja pullollaan hyviä vinkkejä ja reseptejä. Eilen kokosin juustopöydän töäihin tiimipalaveriin muistellen Peggyn julkkareissa ollutta juustopöytää.

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä