Ensimmäinen itsetehty joulukranssi ja joulumarkkinatEt uskokaan kuinka täpinöissäni olin viime sunnuntaina ja EI... tällä kertaa kyse ei ollut lainkaan ruuasta.

Nimittäin pääsin mukaan kokeilemaan luovuuttani ja kädentaitoja, sillä sain kutsun osallistua Järvenpään Kukkatalon joulumarkkinoiden kranssitapahtumaan.


Meitä Keski-Uudenmaan alias Kublon bloggareita pyydettiin valmistamaan oman näköinen joulukranssi ja tämä tulisi sitten yleisön nähtäväksi joulumarkkinoilla 23.11.2019 klo 10-15.


Yleisö saa äänestää kransseja ja samalla heillä on mahdollisuus voittaa lahjakortti Kukkataloon.


Järvenpää Kukkatalo on muuten paljon enemmän kuin pelkkä kukkia myyvä kauppa. Heidän palveluihinsa kuuluu myös puutarhamyymälän lisäksi hautauspalvelut sekä kukkakoulu.


Pelkkä kukkataloon sisälle astuminen on kuin avaisi oven johonkin fantasiamaailmaan, niin runsaasti siellä on esillä leikko- ja ruukkukukkia, viherkasveja, puhumattakaan upeista sisustustarvikkeista ja esineistä. Ja nyt varsinkin joulun alla, talo pursuaa kaikkea ihanaa. Omat käyntini siellä venyvät aina moneksi toviksi, kun pitää päästä hypistelemään ja fiilistelemään. Joten menehän sinäkin pian tutustumaan ja ihastumaan kyseiseen paikkaan.


Palataanpa sitten itse kranssin tekoon. Mietin edellisen viikon etukäteen mitä haluaisin tehdä, luonnollisesti joku varmasti odottaisi ruokabloggarilta vähintään punaisia omenoita kranssiin, mutta minäpä lähdin työstämään omaa kranssia mielikuvien perusteella.

Halusin kranssista löytyvän:

-      -   kuusen ja tonttulakin tupsuineen (muoto)
-      -   kynttilöiden liekit (keltainen calluna)
-      -   kilikelloja (unikon kodat)
-      -   rusetiksi sidottuja toiveita ja unelmia
-      -   lumen puiden oksilla (naava)
-      -   äidin tekemän luumukiisselin (ruskeat joulupallot)
-      -   viimeiseksi sen tärkeimmän eli rauhan ja onnen (jouluenkeli) 
    
Ja samalla kranssi sai nimeksi ”JOULUN TAIKAA”


Tämä kranssi on muuten ihan ensimmäinen, mitä olen koskaan valmistanut, joskus taisin yrittää havupalloa, mutta sillä kertaa tekeleestä tuli ufo, hah hah.

Saimme hakea materiaalit kranssiin kukkatalosta, ainoastaan nuo pohjatukena käytetyt syreeninoksat kävin leikkaamasta pihalta. Oksat leikkasin sopivan mittaisiksi ja sidoin sidontalankaa apuna käyttäen kuusen muotoiseksi.


Olin varannut 3 nippua pihtakuusen oksia, mutta reilu kaksi nippua olisi riittänyt, loput laitoin kanervaistutuksiin.

Aloitin kranssin teon leikkaamalla ensin sopivan pituisia oksia pihdasta (alimpaan riviin pisimmät) ja niputin aina 3 oksaa yhteen sidontalangalla.

Alimpaan riviin tuli 6 oksanippua.
Seuraavaan riviin hieman lyhyemmät ja taas 6 kpl 3 oksan nippua. Sitten taas lyhyempiä ja nyt riitti 5 kpl 3 oksan nippua. Tällä tavalla etenin ylöspäin, vähitellen lyhyempiä ja vähemmällä oksanipulla.

Seuraavaksi leikkasin keltaisesta callunasta oksia (eripituisia) ja niitäkin niputin 2-3 nippuihin ja sidoin niitä oman mielen mukaan.


Sitten tein tonttulakin hiippoineen ja tupsuineen. Leikkasin pihtakuusesta oksia (ohut vartista on helppo taivuttaa) ja laitoin niitä 2-3 päällekkäin ja kieritin sidontalankaa niiden ympäri, pituuden voi jokainen päättää itse. Tupsuksi unikonkodat ja hiukan naavaa ja pieni rusetti.

Viimeistelin joulukranssin vielä rusetein sidotuilla unikonkodilla ja joulupalloilla.

Tervetuloa äänestämään ja katsomaan tätä joulukranssia ihan paikan päälle!Ja huom! Älä unohda joulumuoria tai musiikkiesityksiä.


Tässä joulumarkkinoiden ohjelma kokonaisuudessaan:

Joulumarkkinat
la 23.11. klo 10-15
Luvassa:

o huikeita myyjiä, käsitöitä ja herkkuja

o kranssiäänestys by KUBLO @keskiuudenmaanblogit

o upea kuvausseinä - Ota näyttävä jouluselfie!

o Kukkatalon omat jouluiset workshopit (ei ilmoittautumista)

- kangaskassin kuviopainanta kasvimateriaalilla 10€

- sammalamaryllis 10 €

o joulumuori paikalla klo 12-15

o Keski-Uudenmaan musiikkiopiston esityksiä klo 12-14

o kahvila

o tarjouksia

Tervetuloa!

Kiitos Järvenpään Kukkatalo, että sain olla mukana tässä todella kivassa yhteistyössä .

7 kommenttia:

 1. Heti aloin miettimään, että millaisen kranssin olisin itse tehnyt. Kiva ja erilainen kranssi syntyi käsissäsi ja ihania nuo muistot, jonka mukaan kranssiin valitsit tarvikkeet.
  Kaunista iltaa sinulle Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Outi ja kiitos. Tämän tekeminen oli kyllä todella kivaa puuhaa, voisin jopa ajatella kranssin tekemistä jatkossakin.
   Mukavaa illan jatkoa myös sinulle ❤️

   Poista
 2. This article is really informative ,from this article i have learned something and tried which really help me.
  Thanks for your amazing article.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I'm grateful and Happy for your words, thank you very much 😊

   Poista
 3. Voi kiitos paljon Suvi 😘, ekaksi itse tehdyksi ihan ookoo, kelpuutan oveeni ilomielin, vaikka mies totesikin tämän melko bliisuksi 😂.
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle 😘

  VastaaPoista
 4. Jestas miten upea tuli. Niin harmittaa, kun Porvoon kukkatalo kutsui pariin otteeseen kranssikurssille, niin aikataulut eivät sopineet, mutta ehkä ensi vuonna.

  Ihanaa viikon jatkoa Saara. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Tiia, tätä oli kyllä niin kiva työstää. Ja todellakin suosittelen ensi kerralle menemään niille kursseille, luovuus vaan ilmoille ja käsiä käyttämään.

   Kivaa loppuviikkoa myös sinulle <3.

   Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä