MUSTIKKA TUOREJUUSTOKAKKU OREO-KEKSIPOHJALLA SEKÄ KASTIKE, VASTUSTAMATON MAKUPARI


Isänpäivä lähestyy, josta tulikin mieleen tämä herkullinen mustikka tuorejuustokakku. Ainakin meidän iskän mielestä tämä on parasta mustikkaherkkua.

Kun valmistat pohjan oreo keksejä muistuttavilla Coppenrath Cooky kekseillä, niin saat gluteenittoman pohjan. Näitä keksejä löydät ainakin Prismoista.



Täyte valmistuu rahkasta, mascarponejuustosta sekä kuohukermasta ja sitä maustetaan niin vaniljasokerilla kuin sitruunan kuorella.

Kakku ei vaadi montaa työvaihetta ja syönti valmis se on jo neljän tunnin päästä, tosin yön yli levättyään vielä parempi.

Ihan parasta on kakun palan päälle kaadettava mustikkakastike, slurps!



Tämä kakku olisi kuin omiaan juhlistamaan myös kahvipöytää itsenäisyyspäivänä sen sinivalkoisuuden vuoksi.

Kakun ohjeet on 18 cm vuoalla, mutta ohjeet löytyvät myös suuremmalle.




MUSTIKKA TUOREJUUSTOKAKKU JA KASTIKE

Pohjan raaka-aineet:  
1 pkt Orea original keksejä (156g)
40 g  sulatettua voita
Täytteen raaka-aineet:
2  dl kuohukermaa
2  tl  vaniljasokeria
1/2 prk mascarponejuustoa
1/2 prk maitorahkaa
1  sitruunankuori raastettuna
2 tl liivatejauhoa 
2 rkl sitruunan mehua
2 rkl vettä
2 rkl tomusokeria
Mustikka-kastikkeen raaka-aineet:
1  dl  sokeria
2  rkl sitruunan mehua
0,5 dl vettä
6 dl mustikoita (n. 300 g)  jätä n. kourallinen mustikoita kakun täytteeseen
1,5 rkl maizzenaa
1  rkl voita

Kakun ohje:
1. Jauha keksit mixerillä tai pussissa muruiksi. Sulata voi ja yhdistä ne kulhossa.
2. Leikkaa kakkuvuuan pohjalle leivinpaperista sopiva paperi. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille (reilu 2 cm). Laita jääkaappiin viileään odottamaan.
 Käyttämäni kakkuvuoan ympärysmitta on 18 cm, jos teet isompaan vuokaan, niin keksipohjaa ei tule reunoille ja kakku jää matalammaksi.
3. Vispaa kerma ja vaniljasokerit vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa mascarponejuusto ja rahka. Raasta joukkoon 1 sitruunan kuori ja lisää tomusokeri massaan.
4. Mittaa liivatejauho mikronkestävään astiaan ja lisää sitruunan mehu sekä vesi, anna hetken aikaan turvota. Kun liivate on turvonnut lämmitä sitä n. 15-20 s mikroaaltouunissa ja yhdistä juokseva neste juusto-rahkaseokseen. 
4. Lisää lopuksi vatkattu kermavaahto. Sekoita hyvin. Laita täytettä runsas puolet kakkupohjan päälle. Ripottele tuoreita mustikoita vuokaan ja sitten loppu täyte vuokaan. Anna kakun jäähtyä ainakin 4 tuntia.
Mustikkakastikkeen ohje:
Mittaa kattilaan sokeri, vesi, sitruunan mehu sekä mustikat. Anna kiehua niin, että sokeri sulaa.
Sekoita maizzena pieneen tilkkaa vettä ja lisää kattilaan, anna kiehahtaa. Ota kastike pois liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Jäähdytä kastike.
Vinkit:
Tämä juustokakkku on tehty 18 cm kakkuvuokaan, jos teet isompaan (20-24 cm) kannattaa ohjeeseen lisätä koko purkki mascarponea ja rahkaa sekä 1 rkl tomusokeria lisää. Vastaavasti pohjaan 200 g oreokeksejä ja 50 g sulatettua voita.
Liivatejauhon voit korvata 4 kpl liivatelehtiä.

HYVÄÄ ISÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE ISEILLE !

6 kommenttia:

  1. Rakastan juustokakkuja ja tämäkin näyttää niin herkulliselta. Hyvää isänpäivää sinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu täällä, juustokakut on kyllä munkin suosikkeja.
      Mukavaa loppuviikkoa Outi <3.

      Poista
  2. Hei, Oreo-keksejä ei kyllä taida saada gluteenittomina. Tarkoitatko Coooky-keksejä, joiden paketti on erehdyttävän samannäköinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Hanna ja just näin, korjailinkin täsmennykseksi tuohon tekstiin oikeat keksit, kiva kun huomasit.
      mukavaa loppuviikkoa sinulle <3.

      Poista
  3. Ihanan näköinen kakku! Ehdin jo miettiä, että tämä sopisi hyvin itsenäisyyspäivän tarjoiluihin ennen kuin huomasin, että itsekin totesit niin :) Huominen jälkiruoka on jo suunniteltu, mutta tämä saattaa hyvinkin löytyä meidän pöydästä myöhemmin, kiitos siis ohjeesta <3
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon Hanna ja hauskaa, että meillä oli samanlaisia ajatuksia tuon kakun suhteen :).
      Mukavaa uutta viikkoa sinulle <3.

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä