Kamera hömmöily ja Aurinkoinen kookoskeitto



Juttuhan on nyt niin, että meinasin jättää postaamatta tämän mieltä ja kehoa lämmittävän keiton kokonaan, sillä mä olin hukannut mun kameran.

Niin juuri ja arvaa vaan, kuinka kauhea paniikki iski, sillä just näihin samoihin aikoihin viime vuonna mä rikoin reissussa mun edellisen kameran (tai siis mua tönäistiin turistiruuhkassa).


Järjestelmäkamerat eivät todellakaan ole halpoja, joten onneksi viime vuonna sain ostettua käytetyn, mutta hyväkuntoisen kameran blogikamulta ja nyt se pentele oli kadonnut.

Muistin kyllä tuoneeni maanantai-iltana kameran töistä kotiin, mutta tiistaina, kun tätä keittoa keittelin, en löytänyt sitä mistään. No ajattelin sen piilottelevan kuitenkin töissä, mutta turhaan sitä sieltä seuraava päivänä etsin, ei töissä, ei kotona!

Hädissäni kävin kurkaamassa autonkin, mutta enhän mä sitä sieltäkään löytänyt.


Pahimmat skenaariot jo pyörivät mielessä ja uhosin soittavani poliisin löytötavaratoimistoon. Mies kuitenkin lähti vielä illan suussa taskulampun kanssa tarkistamaan autoa ja siellähän se kökötti kuskin penkin alla, ihan hiljaa, ilkikurisuuttaan varmaan.

Mut voi sitä huojennusta, kun karkulainen löytyi <3. Onneksi loppu hyvin, kaikki hyvin.... ainakin toistaiseksi.

No tämän tuoreella kurkumalla, kukkakaalilla, broilerin jauhelihalla ja kookosmaidolla keitetyn keiton, jouduin kuvaamaan kännykällä. 


Eihän niistä koskaan tule yhtä hyviä, vaikka kännyköiden kamerat ovat huomattavasti parantuneet.

Hyviä kuvia on muutenkin vaikea saada tähän aikaan vuodesta. Ainakaan meillä ei ole kunnollisia valoja sisällä kuvaamiseen.

Kuvista tulee keltaisia, pimeitä ja täynnä varjoja. Siinä ei auta kuvankäsittelyt eikä mitkään.

Tämä keitto on kuitenkin niin hyvää (vaikka kännyllä kuvaisi) ja sopii mainiosti myös ketolaisille (VHH), joten tässä sitä reseptiä sinulle. 

Ja koska kurkuma värjäsi keiton upean keltaiseksi, sai se nimekseen aurinkoinen kookoskeitto.


AURINKOINEN KOOKOSKEITTO


Raaka-aineet:

  • 400g broilerin jauhelihaa
  • 1 iso kukkakaali (n. 700g)
  • 1 tuore kurkuma
  • 1-1 1/2 tuoretta chiliä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • suolaa
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 5 dl vettä
  • 1 kanafondi
  • persiljaa
  • voita/öljyä

OHJE:

Suosittelen käyttämään kertakäyttöhanskoja, tuore kurkuma on todella kova värjäämään.

1. Kuori kurkuma (ehkä sen voi jättää kuorimattakin, mut itse kyllä kuorin sen) ja raasta pieneksi. Silppua chilit, valkosipulinkynnet ja sipuli.

2. Lisää voita/öljyä pannulle ja anna kurkuma-chili-valkosipulisilpun lämmetä hetki pannulla.

3. Lisää sitten broilerin jauheliha ja pilkottu sipuli. Paista kypsäksi ja mausta suolalla ja persiljasilpulla, jätä sivuun odottamaan.

4. Pilko kukkakaali pienemmäksi ja laita kattilaan. Mittaa joukkoon 5 dl vettä ja kanafondi. Keitä noin 5 minuuttia.

5. Kun kukkakaali on kypsää, (jätä mieluummin hiukan raaaksi kuin liian kypsäksi) soseuta se tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella yhdessä kookosmaidon kanssa.

6.Kaada kukkakaali-kookossose takaisin kattilaan, lämmitä ja lisää jauhelihapaiston keittoon.

Keittoateria on valmis nautittavaksi.

8 kommenttia:

  1. Huh, onneksi löysit kameran! Minähän kaaduin toissa kesänä ja hajotin ensin kameran objetiivin mutta sitten reilun kuukauden kuluttua ei kameran suljin enää toiminut eli uutta vaan hankkimaan.

    Nyt syyskuun alussa kun olimme Uudenkaupungin Vanhat Talot tapahtumassa huomasin yhdessä talossa ettei minulla roiku kamera olalla mutta se ei myöskään ole laukussani. Säntäsin hätäpäissäni edellisen kohteen pihamaalle - joka muuten oli Työväentaloa, jossa kävi paljon ihmisiä - jossa kamera nökötti penkillä yksikseen. Muistin, että pysähdyimme hetkeksi penkille muistaakseni solmimaan kengännauhoja tai katsomaan jotain kartasta ja olin laskenut kameran. Onneksi löytyi sillä kohde on todella vilkas paikka ja kameran olisi voinut vain napata ohikulkijakin. Meillä oli molemmilla onni onnettomuudessa <3

    VastaaPoista
  2. Voi ei Marjo, tekevälle sattuu ja kun on muuta ajateltavaa ja katseltavaa, niin kuin sulls nyt oli, niin noin vois tapahtuu mullekin. Onneksi sinäkin selvisit pelkällä säikähdyksellä!
    Mukavaa viikonloppua sulle Marjo, huomenna sun jalanjäljissä Tallinnaan näyttelyitä katsomaan <3.

    VastaaPoista
  3. Olipa hyvä, että kamerasi löytyi. Kyllä sitä aina säikähtää, kun jotain itselle tärkeää on kateissa, vaikka toisaalta tietää, että jossain lähellä se kuitenkin on.
    Onpa herkun näköistä keittoa. Keitot maistuvatkin taas hyviltä näin viileinä päivinä.
    Kaunista loppuviikkoa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu onneksi löytyi, kyllä oli kylmähiki pinnassa, mutta onneksi loppu hyvin.
      Mukavaa uutta viikkoa sinulle <3.

      Poista
  4. Kaikkea muuta olen kadottanut, mutta kameraa en koskaan. Pidän kameraa reissussa aina laukussa tai se roikkuu kaulalla, blogitapahtumissakin aina nostelen muiden pöydän reunan yli roikkuvia kameran remmejä, ettei kukaan vahingossa nykäise kameroita maahan ohi kulkiessaan.

    Sen sijaan olen matkalla kaksi kertaa kompuroinut ja kopsahtanut katuun kamera kädessä. Kamera ei ole mennyt rikki kun olen sitä varmaan suojannut viimeiseen asti. Minä sen sijaan olen rikkoutunut; pari vuotta sitten kompastuttuani onnuin kolme kuukautta nivelsiteiden revähdettyä. Prioriteetit😂

    VastaaPoista
  5. Ou nou Tuuli, kamera on kyllä tärkeä, mutta että satutit itsesi niin pahasti, ei sekään vaihtoehto kuullostanu kivalta 😪.
    Tää mun äksidentti tapahtui Gibraltarilla, olin kuvaamassa merelle, kun mua tönäistiin muuria päin, no vakuutus korvasi ikälisien myötä 260 ekee ja sillä sain sen Cannonin 👍

    VastaaPoista
  6. Aurinkoinen kookoskeitto on kyllä pimeiden iltojen piristys. Mikä keltaisen värin huuma! Varmasti myös todella herkullista. Ja onneksi sun kamera löytyi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain Jani, iloinen keitto piristää kummasti pimeätä päivää.
      Juu, kameran katoaminen oli kyllä melkoisen ahdistavaa ja outoa, etten sitä itse sieltä autosta löytänyt.
      Mukavaa uutta viikkos sinulle <3.

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä